Kategoriat
Muut

Päivän ruokaohje: Helsinkiläinen mellakkasoppa

Lehden ruokapalstalla valmistetaan tänään sananvapauden kunniaksi perinteistä helsinkiläistä mellakkasoppaa. Kyseistä ruokaa on pääkaupunkilaisten pöydissä nautittu jo vuosisatojen ajan ja erityisen suosittua se oli 1900-luvun alkuvuosina. Soppa on helppo ja vaivaton keittää kasaan, ja yhdestä annoksesta riittää suurellekin ihmisjoukolle.
Mellakkasoppaan tarvitaan:
Noin 50 anarkistia
Noin 100 sivustakatsojaa
Runsaat 300 poliisia mellakkavarusteissa
Yksi sisäministeri
Lisäksi maustamiseen:
Vähintään kaksi vihreää tai punaista kaupunginvaltuutettua
Muutamia toimittajia
Nippusiteitä
Ja kuorrutukseen:
Kolme avainketjua
Neljä metalliputkenpätkää
Yksi pesäpallomaila
Ennen ruuanlaittoon ryhtymistä varmista, että

 • anarkistit ovat sopivasti käyneitä ja lämpimiä
 • sisäministeri on kunnolla sekaisin
 • sivustakatsojat on pidetty pimennossa
 • poliisit ovat ulkona
 • Kokoa aluksi yhteen kasaan anarkistit ja kiehauta nopeasti. Lisää hiljalleen joukkoon sivustakatsojat ja ripottele sekaan vielä toimittajat sekä kaupunginvaltuutetut. Tämän jälkeen lämmitä hiljaisella lämmöllä, kokoa seos tasaiselle alustalle ja ympäröi poliiseilla. Varo etteivät anarkistit tai sivustakatsojat pääse valumaan pois keskustasta. Anna sopan kiehua yli äyräiden ja palaa pohjaan. Lisää pinnalle lopuksi nippusiteet, avainketjut, maila ja putket. Lopuksi kaada soppa sisäministerin syliin.

  18 vastausta aiheeseen “Päivän ruokaohje: Helsinkiläinen mellakkasoppa”

  Apua! Tein kaiken ohjeen mukaan, mutta ruoka meni pilalle loppumetreillä. Kaataessani sopan Mr. Borderhillin syliin se ei siihen jäänyt, vaan ministeri antoi koko sopan valua sormiensa välistä. Mikä nyt eteen, ei ota eteen, ei?

  Reseptistä jäi uupumaan kiljupunkkarien kilju sekä muutama ilmassa lentävä keskiolutpullo…

  Tämä resepti on PARAS! Kohta mie varmaan ostan August Elokuu -t-paidan. Kiitos keitoksesta. Loppukaneetti kruunasi kaiken. Ja menkäähän allekirjoittamaan adressi, jolla heivataan Rajamäki pihalle (www.adressit.com)!! !

  Reseptistä puuttuu vielä avointen ovien ilta Kiasmaan. Siellä anarkaistat olisivat voineet toteuttaa itseään aiheuttamatta minkäänlaista vahinkoa, ja poliisit olis voitu päästää kotiin eikä olis tarvinnut maksaa ylityöpalkkoja. Taiteiden yön ’katutaiteilijat’ olisivat olleet ylimääräinen pikantti mauste soppaan.
  Seuraavaksi anarkaistat ovat lähdössä Singaporeen heittämään roskia kadulle. Sopivasti hajaantumalla saadaan kyttäsiat ymmälleen.

  Nettiadresseilta meni uskottavuus viimeistään sillä sekunnilla, kun niitä varten perustettiin oma sivusto.

  Arvoisa August Elokuu,
  muuten hyödyllisestä reseptistä unohtuivat anarkistien höysteeksi tarvittavat teräsputket, ketjut ja veitset sekä sopankeiton riittävä Internet-tietoverkossa tapahtunut ennakkohypetys.
  Toivon, että reseptikirjanne tulevissa painoksissa nämäkin oleelliset ainekset huomioidaan.
  Ystävällisin terveisin,

  Ei tuosta saa kaunista kattausta tekemälläkään, joten ei teidän reseptinne taida olla ranskalaisen keittiön ystäville tarkoitettu!

  Maustoin itse vielä suppeilla papparaisilla sekä aktivismivastaisilla yleisönosastokirjoituksilla ja täytyy kyllä sanoa että em. mausteiden katkeruus sopi reseptiin mainiosti.

  Chiracin kotisopassa ovat ehdottomasti aina mukana tuoreena poltetut Citroenit ja Renault-konjakki polttopullosta nautittuna. Laimeeksi jäi liemi tällä erää.

  Pääministeri Vanhasen mukaan Unkarin mellakoissa on kyse mitä tyypillisimmästä ruotsalaisten anarkistien järjestämästä mellakasta, joka Helsingin poliisilaitoksen pitää pystyä selvittämään. Suomen sisäministeriö onkin lähettämässä 40 000 uuden pikakoulutetun mellakkapoliisinsa lisäksi paikalle kaikki huonosti koulutetut ja sivistymättömät suomalaiset rajavartijat. Myös Kiinan kansantasavallan halitukselle on jo jätetty virka-apupyyntö.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Read previous post:
  Hoitotakuu laajenee myös yökerhoihin

  (CAFE OPERA) Terveydenhoidossa jonkin aikaa käytössä ollutta hoitotakuuta ollaan ottamassa käyttöön myös yökerhoissa. Tarkoituksena on parantaa sekä kiireellistä että kiireetöntä...

  Close