Kategoriat
Kotimaa

Hoitotakuu laajenee myös yökerhoihin

(CAFE OPERA) Terveydenhoidossa jonkin aikaa käytössä ollutta hoitotakuuta ollaan ottamassa käyttöön myös yökerhoissa. Tarkoituksena on parantaa sekä kiireellistä että kiireetöntä hoitoonohjausta.

”Hoitotakuu ei ole toteutunut yökerhoissa alkuunkaan. Olen nähnyt siedettävän näköisiä naisia yrittämässä portsarin kainaloon ja miehiä vonkaamassa naistaksareita, jotka sopisivat paremmin Scanian rattiin”
, päivittelee yökerhoyrittäjä Zeke.
Myös omalääkärijärjestelmän soveltamista yökerhoalalla harkitaan. Tähän mennessä muutos on kariutunut kirkon kantaan, jonka mukaan omalääkärijärjestelmä sopii vain avioliittoon.

7 vastausta aiheeseen “Hoitotakuu laajenee myös yökerhoihin”

Toivon hoitotakuun pikaista käyttöönottoa, sillä varsinkin vuodeosastolle pääsyssä on usein esiintynyt ongelmia.

Juu, avo- ja kotihoitoon pääsy onkin sitten vaikeaa nykypäivänä. Laitoshoito on aivan liian kallista opiskelijan kukkarolle, joten me köyhemmät ihmiset olemme vaarassa jäädä täysin hoidotta! Asialle on tehtävä jotakin!

Olin yöllä tehohoidossa. Eilen aamusuihkussa toimitettu itsehoito riitti kyllä ensiavuksi, mutta oireet palasivat lääkärileikin aikana. Onneksi auttava käsi on aina lähellä, koska tila alkaa olla krooninen.

Eihän hoitotakuu takaa muuta kuin yhteyden saannin alan ihmisiin. Käsittääkseni auttavien linjojen numeroita löytyy ainakin teksti-tv:stä s. 800 alkaen.

Kyllä kunnallisten lääkärien pitäisi huolehtia hoitojen määräämisestä yökerho-olosuhteissakin.
PS. Tampereen kielisten uutisten mukaan Olkkonen nostaa kotihoidon tukea koska muuten ei kämppä pysy siivossa kunnossa.

Lääkärinä olen jo pitkään ollut erittäin huolestunut hoitotakuun huonosta toteutumisesta tasapuolisesti kaikilla saroilla. Näkisinkin päivystävien omalääkärien määrän noston ainoana ratkaisuna. Kuka muuten tekee triagen ja lajittelee horot ja pissikset?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Poliisi: Mellakka sujui hyvin

(HELSINKI) Helsingin lauantainen Smash Asem -mielenosoitus sujui erinomaisesti, poliisi ilmoitti. Muutaman kymmenen ihmisen notkuiluna alkanut tilanne saatiin pikaisesti eskaloitua "lähes...

Close