Kategoriat
Politiikka Ulkomaat

EU ei aio lisätä vielä Israelia terroristijärjestölistalleen

(BRYSSEL) Euroopan unioni ei suunnittele ”ainakaan toistaiseksi” Lähi-idässä toimivan Israel-liikkeen liittämistä terroristijärjestöjen mustalle listalleen, kertoivat Brysselissä koolla olleet EU-ulkoministerit.
Ministerien mukaan viime viikkojen tapahtumat alueella kieltämättä ovat kasvattaneet todistustaakkaa Israelia vastaan, mutta ratkaisu saattaisi tämänhetkisessä tilanteessa olla turhan raju. Tällä hetkellä olennaisinta olisi ministerien mukaan saada järjestö mukaan neuvotteluihin ja kenties taipumaan tulitaukoon.
Ongelmana on myös pidetty sitä, että toinen alueen merkittävä aseellinen liike, Yhdysvallat, toimittaa jatkuvasti lisää aseita Israelin taistelijoille. Tällä asialle ei kuitenkaan ei EU:n mukaan ole paljoa tehtävissä.
”Kaksi sanaa: ydin-vitun-aseet”, perusteli unionin ulkopoliittinen suomustaja Denis Leary.
Vuosikymmeniä Lähi-idässä toimineen Israelin on aiemminkin epäilty syyllistyneen terroritekoihin ja sotarikoksiin mm. Gazassa, Länsirannalla, Golanilla, Siinailla, Etelä-Libanonissa, Beirutissa ja Jordaniassa. Sillä arvellaan myös olevan yhteyksiä ihmisryöstöihin ulkomailla.

6 vastausta aiheeseen “EU ei aio lisätä vielä Israelia terroristijärjestölistalleen”

Vastine
Kirjoituksessanne EU:ta tunnutaan arvosteltavan saamattomuudesta ja selkärangattomuudesta. On otettava huomioon, että EU:lla on ollut vain lähes 30 vuotta aikaa reagoida tilanteeseen. Olemme kuitenkin jo selvittämässä matkapuhelinten verkkovierailun hinnoittelukysymystä, ja lähitulevaisuudessa matkaviestinten käyttömahdollisuudet Etelä-Libanonissakin tulevat varmasti olemaan täysin uudenlaiset.
Mielenkiinnostanne kiittäen,

(The Evil Parallel Universe) South Parkin kaupunginhallitus ei vielä liittänyt Yhdysvaltoja terroristijärjestöjen listalle. Vaikka USA täyttikin kaikki terroristijärjestön kriteerit, kaupunginhallitus päätti sen sijaan liittää sen maailman valtioiden listalle. Asiaa kommentoinut professori Chomsky piti ratkaisua teknisesti oikeana, mutta arvosteli sitä kaksinaamaisuudesta. ’Kuole, hippi’, kommentoi pormestari McDaniels.

Maksullinen pommiennuste matkapuhelimiin
Puhelinyhtiöiden perustama uusi, vielä nimeämätön yhteisyritys alkaa tarjota maksullista tekstiviesti- ja wap-pohjaista pommitiedotusta Etelä-Libanoniin. Pommiennusteet laaditaan muun muassa reaaliaikaisten tutkakuvien pohjalta. Palvelu pyritään jatkossa laajentamaan myös muille kriisialueille. Yleisölle suunnattu osakeanti toteutetaan tämän hetkisen suunnitelman mukaan vuonna 2007.

Etelä-Libanonin demokratisoiminen jatkuu
Tulitaukoa vastustanut USA:n presidentti Bush perusteli vastustustaan demokratisoitumiskehityksen turvaamisella. Myöhään illalla pitämässään puheessa hän käytti mm. sanoja ’vapaus’, ’veljeys’, ’demokratia’, ’lastensuojelutyö’ ja ’joukkotuhoaseet’. Vaikka joidenkin arvostelijoijden mukaan sanat olivat tässä yhteydessä väärässä yhteydessä, presidentti Bush tyrmäsi kritiikin toteamalla ajatuksen olevan tärkein.

Tarja-täti toteaa sentään jämäkästi: ”Tö poms aar simiölar on puot saits. Sou ai sei lets ent tö vaiolens!”
Onko hänkin suorittanut Rally Driver English 1.0 kurssin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
CIA riemuitsee onnistuneesta Castro-operaatiosta

(SIKOJENLAHTI) Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA julisti kaikkiin virastoihinsa juhlaliputuksen. Innostuksen syynä on viraston pitkäaikaisimman suunnitelman toteutuminen: Fidel Castro ei toimi Kuuban...

Close