Kategoriat
Muut lehdet Ulkomaat

Israelin tiedotuspalkinto Ilta-Sanomille

(KAFR QANA) Israelin valtion tämänvuotinen Entebbe-tiedotuspalkinto on myönnetty Ilta-Sanomien toimittajalle Juha-Pekka Tikalle kolumnista ’Tilattu tragedia?’ (IS 2.8.2006). Palkintoraati katsoo perusteluissaan toimittajan ymmärtäneen erinomaisesti Lähi-idän konfliktin syvimmän luonteen ja taustatekijät.
”Toimittajan perimmäinen ymmärrys siitä, että Israel on aina oikeassa ja muut väärässä on valitettavan harvinaista nykyisessä länsimediassa, jossa liian monet ovat tottuneet ajattelemaan omilla aivoillaan”, kiittelee raadin puheenjohtaja Moshe Dayan.
Erityisen ansiokasta on raadin mukaan se, että Tikka on aiemmin onnistunut kuitenkin välttämään tiedotussodan ja järjestettyjen mediatapahtumien analysointia esimerkiksi Irakin sodan kohdalla. Tämä osoittaa raadin mielestä juuri sellaista kriittistä asennetta, jota nykymedia kaipaisi lisää.
”Erityisen ansiokasta on se, miten toimittaja onnistuu saamaan libanonilaislasten kuoleman vaikuttamaan libanonilaisten itsensä tekemältä. Kaikkihan me tiedämme, etteivät Libanon ja Hizbollah muuta haluakaan kuin siviilikuolemia. Tottahan on, että jos Israel ei olisi heitä humaanisti pommittanut hengiltä, Hizbollahin taistelijat olisivat syöneet heidät”, Dayan katsoo.
Lehden saamien tietojen mukaan IS:n tulevissa kolumneissa paljastetaan myös Mainilan laukaukset suomalaisten tekemiksi, T4-aktion kehitysvammaisten omaksi salaiseksi hankkeeksi ja Titanicin uppoaminen James Cameronin syyksi. Lähteiden mukaan kaikki tausta-aineisto on hankittu asiantuntevista ja alati luotettavista blogeista.
”Selväähän on, kuten toimittaja onnistuneesti kertoo, että vain terroristi valehtelee asiansa hyväksi. Valtiot eivät koskaan, senhän on Yhdysvallat monesti osoittanut”, Dayan jatkaa.

27 vastausta aiheeseen “Israelin tiedotuspalkinto Ilta-Sanomille”

Lehti taitaa kilpailla al-Jazeeran kanssa arabimyönteisten medioiden ykkössijasta.

Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi, että jokaisen naispuolisen siviiliuhrin mukana kuolee pari eli kaksi kappeletta tissejä. :’-(

Mats-Petter osui asian ytimeen.
YK:n on tehtävä jotain tissien pelastamiseksi sota-alueelta!

Salosen mielestä kyseessä ei siis ole humanitaristinen kysymys vaan uskonnollinen? Isralenin tappaessa Libanonilaisia lapsia he estävät taas yhden islamilaisen (ts. terrosistin) varttumisen. Tämän kuitenkin aiheuttaessa toivotun vastaisin reaktion lapsen läheisissä, on Israel tehostanut taktiikkaansa yrittämällä tappaa kokonaisia perheitä.
Mikähän naapurivaltio kaappaa heiltä sotilaita seuraavaksi? Iranilla voi väittää olevan ydinase, joko silloin Israel uskoo saaneensa oikeutuksen ydinaseen käyttöön? Siellä ei ole edes paljoa öljylähteitä joten se ei vaaranna taloutta. Eikös Nizrael ollut hetki sitten huolissaan antisemitismin kasvusta euroopassa?

(LÄHI-KRIISI) Lähi-idässä metsästyskausi alkoi tavanomaista räiskyvimmissä merkeissä Israelin jakaessa ennätysmäärän kaatolupia läheisille metsästysalueilleen.
“Kun jahti toteutetaan näinkin laajassa mittakaavassa, on siinä pakko ottaa mukaan tarkat rajoitukset, kuten se että emme käytä yli 155mm halkaisijaltaan olevia tykkejä ja emme ammu lapsia jos heidät näemme”, jahtimestari Jäger Maister toteaa ja lisää vielä leikkisästi, “Siksi suljemme silmämme kun saamme ne hollille”.
Vaikka metsästettävien eliöiden kantaa onkin lähi-idässä tasaisesti vähennetty, uskotaan kannan kestävän yhä jyrkkääkin karsimista. Israel ottaisi mielellään jahtiin mukaan muita (länsi)maita, vaikka vakuuttaakin ettei tässä haeta “lopulllista ratkaisua”.
Seudun tavanomaisen riistan lisäksi mukaan mahtuu eksoottisimpiakin yksilöitä, kuten Maisterin ampuma suomalainen rauhankyyhky.
“Nämä vaaleammat yksilöt erottuvat helposti joukosta, eikä se tajunnut oikein edes suojautua… Eikös tämä ole sellainen Notme?”, Maister kysyy poseeratessaa kameroille toinen jalka kaatonsa päällä.

Sitä minä vain että eikös Libanonilla ole oikeus pyytää YK:lta apua alueeseensa kohdistuneen hyökkäyksen torjumiseksi? Varsinkin ilmatorjunnassa näyttää olevan vakavia puutteita.

Nohnii, alkaa pientä poliittista suuntausta näkymään läpi. Politiikkaan sotkeutuminenhan on kuin tunkis kätensä paskaan ja sitten pyyhkis perseensä(paskaa molemmilla puolilla paperia). Itte en koskis sitte kepilläkään. Parempiha se kai olis että tämä sota loppus ja eläisivät siellä taas samaan malliin kuin ennenkin, leppoisasti välillä räjähdellen, sehän sitä oikeeta ihmisen elämää on. Kaikken parasta siinä varmasti on se tieto et milloin tahansa saattaa jossain joku kävellä pommit taskussa?? vai olisko vaan parempi tehdä jotain, edes jotain, vaikka sitten sota, sodassa ainakin tietää mistäpäin se vihollinen tulee??
Ärsyttää tälläset hippi blogit, maailman rauhaa ja vihanneksia vaan…ainiin ja hyvää tahtoa sillähä ne asiat ratkeaa, sehän on jo tuolla todistettu…
ps. ironiaa enemmän kuin tarpeeks

Ai ihanko poliittista satiiria havaittu. Onneksi olkoon. Onhan se politiikka ikävää, kun silloin pitäisi lukea muutakin kuin Subin tsättiä ja Tekniikan maailmaa.

Mitä enemmän mä kuuntelen ihmisiä, sitä enemmän mä tykkään mun koirasta.

Israelillahan on maailman sivu ollut tapana kostaa kansalaistensa murhat ja muut vahingonteot. Hammas hampaasta ja näin poispäin..
Eikö Suomen pitäisi lähteä samoille linjoille ja YK-miehen ”vahinko”räjäyttämisen johdosta lähettää Palestiinaan joku paikallinen John Rambo ottamaan nirri pois vähintään yhdeltä sotilaalta plus tämän lähisukulaisilta! Mitä!

Tee ootte ihan parhaassa vedossa! Poliitiikka takaisin politiikkaan! Syleillään!

Mitä enemmän mä luen Joona Kiisken kotisivuja, sitä vähemmän mä tykkään internetistä.

Minä haluan poliittisen satiirini puhtaana ja puolueettomana, aivan kuten kalsarinikin.

Teksti oli helmi, ja Joona Kiisken kotisivut päivän paras löytö. Rrrakastan internettiä vielä enemmän kuin tissejä!

Tissien kuolemassa ei kyl mun mielestä ole mitään hauskaa 🙁
LIPPOSEN PORVARIHALLITUKSEN ON UUDISTETTAVA TISSIENSUOJELULAKI.

Enemmän kuin Jeesus, minua vituttaa Joona Kiisken sininenruudullinen paita.

”Kaikki ei aina ole hauskaa, eikä voikaan olla. Jotkin asiat ovat liian suuria huumorille.”
Aivan, esimerkiksi Joona Kiisken paita.
Enemmän kuin huumorijulkaisut, huvittavat minua niitä lukevat tosikot.
Zombi-armeija voisikin olla Israelin armeijalle liian kova pala. ”’Cause This Is Thriller, Thriller Night
And No One’s Gonna Save You From The Beast About
Strike”

29, vitu, meinasin itse sanoa tuon.
Tyydynkin sitten vain haukkumaan Joonas Kiisken paitaa.

Joo, Israelin ilmaiskut osuivat viidensadan metrin päähän sen armeijan tiedotteen ja ”riippumattomien, asiantuntevien blogien” mukaan. Silminnäkijät olivat ikävästi eri mieltä.

Asialliseen reportointiinhan ehdottomasti nykyaikanahan kuuluu, että asioiden taustaa ei mitenkään lukijalle selvitetä. Eihän nyt voi olettaa että kukaan yleensäkään muistaisi mitään 4 vko vanhempaa informaatiota, varsinkaan kun siitä ei ko. lehdessä ole ikinä mitään mainittukaan. IRC:stä tutut ”WANHA!” botit tuntuvat olevan jo sisäänrakennettuina juoru- ja vähemmänjuoru-lehtien sekä vähemmänvähemmänjuorumutolevinaanasiallinen-lehtien toimituksien oikolukuohjelmiin.
Näin olleen päästään siitä mukavaan tilanteeseen että johtopäätökset voidaan joka päivä vetää uusiksi sen kummemmin eilisiä tai viime vuoden tapahtumia muistelematta. Kyllä kelpaa! Jostain syystä itselläni on vielä ongelmia tuon muistin virittämisessä toimimaan näillä nykyisillä subutex-taajuuksilla, mutta eiköhän se tästä.

Nimeni taivutetaan genetiivimuotoon ”Joona Kiiskin”. Joten vast’edes, kun puhutte paidastani, olkaa hyvät ja käyttäkää ilmausta ”Joona Kiiskin siniruudullinen paita”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
EU ei aio lisätä vielä Israelia terroristijärjestölistalleen

(BRYSSEL) Euroopan unioni ei suunnittele "ainakaan toistaiseksi" Lähi-idässä toimivan Israel-liikkeen liittämistä terroristijärjestöjen mustalle listalleen, kertoivat Brysselissä koolla olleet EU-ulkoministerit. Ministerien...

Close