Kategoriat
Ulkomaat

Pörssikurssit jatkavat nousuaan Keski-Euroopassa

Useat Keski-Euroopan maat pohtivat hätätilan julistamista pörssikurssien jatkaessa voimakasta nousuaan. Tähän mennessä kurssien kevätnousu on pakottanut tuhansia ihmisiä jättämään kotinsa ja vaatinut Tshekissä ja Slovakiassa ainakin seitsemän kuolonuhria.
”Onhan se valitettavaa, että ihmiset joutuvat lähtemään kotoaan ja pelkäämään henkensä edestä, mutta minkäs teet? Ei pörssikurssien nousulle mitään mahdeta, parempi vain antaa niiden nousta haluamansa verran ja tehdä mitä tekevät” arvioi Tshekin hallituksen kunnon edustaja Svejk.

7 vastausta aiheeseen “Pörssikurssit jatkavat nousuaan Keski-Euroopassa”

Minäkin jo patosin postiluukkuni, etteivät kevätkurssit vain tunkeutuisi asuntooni asti. Valitettavasti postiluukkua padotessani päälle jääneestä televisiosta sattuivat tulemaan talousuutiset, ja nyt talo on kuin pörssiromahduksen jäljiltä.

Ei jotain pahaa, etteikö jotain hyvääkin; onpahan YK:lla, SPR:llä ja mitä näitä hihhulikerhoja onkaan, tekemistä.

Ryhdy sinäkin hihhuliksi. Hihhuli on suomen kielen ainoa sana, jossa on kaksi h-kirjainta peräkkäin.

Esitän verbiä ’höhhöttää’ toiseksi kaksois-h-sanaksi. Esimerkiksi pörssikursseja voi vilkuilla lehdestä sohvalla höhhöttäen ja muniaan rapsutellen.

Sana ”höhhöttää” on sanan ”höhöttää” muunnos, eikä sitä näin ollen tule laskea. Tai mikäli se lasketaan, pitää myös sanan ”rahaa” muunnos ”rahhoo” laskea.

Ehdotan, että käytämme laskemisessa apunamme modernia matematiikkaa ja sen moninaisia käytännön sovelluksia. Laskuissa kannattaa kuitenkin huomioida se, etteivät äidinkielen opettajat osaa matematiikkaa eivätkä matematiikan opettajat äidinkieltä. Vastasyntyneet puolestaan eivät uusimpien tutkimuksien mukaan osaa kumpaakaan, ainakaan hyvin.

Nuo on vaan YLEn uusintoja edellisen kuplan ajoilta. Mitä ovat ostaneet kalliita asuntoja velkarahalla, oppivatpahan että prahan arvo voi muuttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti ja Yle käynnistävät uutisyhteistyön

Samizdat-konserniin kuuluva Lehti aloittaa uutisyhteistyön Yleisradion kanssa. Vuoden 2007 alusta lähtien Ylen radio- ja televisiokanavien pääuutislähetykset tuotetaan Lehden toimituksen voimin....

Close