Kategoriat
Kotimaa

Vanhanen vaatii Salaman armahduksen perumista

(JURMU) Pääministeri Matti Vanhanen vaatii kirjailija Hannu Salaman vuonna 1968 saaman armahduksen perumista. Jumalanpilkasta kolmen kuukauden ehdollisen tuomion saanut Salama ei Vanhasen mielestä ole hyvä esimerkki länsimaisesta demokratiasta.
”Kyllä meillä on ollut tapana Suomessa kunnioittaa toisten ihmisten uskonrauhaa. Tällainen tahallinen jumalaudan huutaminen ja ylenpalttinen Herran kiroaminen ovat vieraita suomalaiselle kulttuurille. Haluaisinkin pyytää Juhannustansseja anteeksi kaikilta sen arabiankielisen käännöksen lukeneilta”, Vanhanen nöyristeli kieriskellen markkoja vientiteollisuuden ja kirkon käskystä.
Kirjailija Salama itse oli tyrmistynyt uudesta käänteestä tapauksessa, jonka hän luuli olleen jo käsitelty.
”Vittupersesaatana mitä pelleilyä. Ei paljon ole Suomi muuttunut muutamassa vuosikymmenessä, vaikka niin äkkiseltään luulisi”, kommentoi ukkospilvien eri osien välille syntyneen jännitteen lähistöltä tavoitettu Salama.

9 vastausta aiheeseen “Vanhanen vaatii Salaman armahduksen perumista”

Vanhasesta on tullut aika päällikkö, kun turkkilaisetkin jo vääntävät lööppejä.

Vanhanen pyytää myös anteeksi, että turkkilainen Posta-lehti julkaisi kuvan Tanja Karpelasta punaisissa bikineissä ilman burkhaa. ”Tällainen uskonrauhen rikkominen on tyystin vierasta suomalaiselle kulttuurille ja tisseille. Haluan pyytää anteeksi omasta ja kansani puolesta. Viskonkin nyt tuhkaa päälleni ja pukeudun säkkiin”, pääministeri vuodatti.

Uusis vaan poistaa sen armahduksen … tai Hannu Salaman … tai mitä nyt haluaakaan.

Vanhanen on myös päättänyt perua sotarikoksista syytettyjen suomalaisten armahdukset. Risto Ryti aiotaankin jälleen pistää kalterien taakse, tai ainakin hänelle annetaan kotiarestia, jonka toteutumisen valvominen annetaan kyseisen hautausmaan haudankaivajan tehtäväksi.
Vanhanen on pyytänyt tapahtuneita armahduksia anteeksi Neuvostoliitolta, Venäjältä, kommunisteilta, ihmiskunnalta, mahdollisilta marssilaisilta unohtamatta tietenkään sitä, että hän on parhaillaan esittämässä anteeksipyyntöjään kaikille hindulaisten jumalille. Erikseen. Uusimman tiedon mukaan korvatulppien ja kuulosuojaimien kysyntä onkin kymmenkertaistunut kaikkialla, Intiassa jopa tuhatkertaistunut.

Niinhän se meni, että jossain kohtaa Juhannustansseja Jeesus ajoi Mossella jonnekin, ja siitäkös meteli nousi, Salama vankilaan ja roviot palamaan. Silloin taisi olla rienausta puhua Mossesta eli Moskvitch-henkilöautosta tuohon sävyyn.
Liekö Vanhanen jo pyytänyt anteeksi vuoden 1905 suurlakkoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi säästyi idiotismilta

(SERGELIN TORI) Suomi säästyi niukasti täydelliseltä idiotismilta sunnuntaina. Suojelupoliisin mukaan laillisen yhteiskuntajärjestyksen romahtaminen ja idiotismin ylivalta olivat vain muutaman maalin...

Close