Kategoriat
Ulkomaat

Valko-Venäjä ja Pohjois-Korea valtioliittoon

(MINSK) Rakas johtaja Kim Jong-Il ja kansakunnan isä Aleksander Lukashenko sopivat tänään Valko-Venäjän ja Pohjois-Korean yhdistämisestä valtioliitolla. Liitossa molemmat valtiot säilyttävät muodollisen itsenäisyyden, ja kumpikin valtiomies saa pitää hullun diktaattorin oikeutensa.
Päätös on otettu vastaan sangen rauhallisesti. Valko-Venäjän oppositiosta kuuului pientä pihinää, mutta Pohjois-Korean oppositio oli yhtä tyytyväinen kuin koko Pohjois-Korean onnellinen kansa. Valtioliiton ehtona on se, että Lukashenko pystyy murskaamaan rautanyrkillään kaiken vastarinnan ja saavuttamaan seuraavissa vaaleissa yli sadan prosentin ääniosuuden.
”Reilu peli! Reilu peli! On vilppi meille aivan tarpeeton”, lauleskelivat käsi kädessä tanssanneet yksinvaltiaat.
Valtioliittoa vastustava ja kohta kovaan kaivostyöhön tutustuva Valko-Venäjän oppositiojohto on saanut länsivaltojen jakamattoman tuen. Esimerkiksi Saksan ykkösämmä Angela Merkel lupasi auttaa ”sitä toista, joka siis ei ole Lukashenko” kaikin keinoin. Iso-Britannia ja Yhdysvallat puolestaan vannoivat ”niiden hyvien jätkien, ketä lie ovatkaan” lopulta voittavan.

”Kyllä oppositio on ehdottomasti hyvien puolella. Jos nyt Ukrainassa vähän kansallismielistä puolinatsia hehkutettiinkin, niin kyllä nyt osuu oikeaan. Eihän sitä lotossakaan kahdesti veikata peräkkäin pieleen”
, vakuuttaa poliittinen asiantuntija Satu Lappi.

18 vastausta aiheeseen “Valko-Venäjä ja Pohjois-Korea valtioliittoon”

Hyvät toimittajat. Lehden lukijat ovat pitkään jatkuneen stressin ja paineiden seurauksena ajautuneet kommentointikyvyttömiksi. Toivomme ymmärrystä ja pahoittelemme tilannetta.

Kyllä uutisessa on virhe. Libya on liitossa mukana, ja itse asiassa koko valtioliitto on Gaddafin keksintö. Tälle valtiolle lyö laajuudessaan vertoja vain 80-luvun Kuuba, jonka
pääkaupunki oli Havannassa, hallitus Moskovassa, armeija taisteli ainakin Angolassa ja Mosambikissa ja puolet väestöstä oli Miamissa. Perun maolaisen sissiliikkeen ”Loistava Polku/Valaistu Latu” varjohallitus neuvottelee parhaillaan valtioliittoon liittymisestä, samoin kuin Nepalin maolaisjengi.

Eikös niitä kaivuuhommia pitäisi ennemmin harrastaa Venäjällä, jos oikein meinataan V-Venäjä ja P-Korea yhdistää?

Uskaltaako Lehti julkistaa Kimi-Jungin ja Lukashenkon keskinäiset tekstiviestit, tai edes raportoida niiden sisällöstä?

Viestien sisältö oli jotakuinkin seuraava, ”Nähdään Floridassa lemmenlomalla. Sukelletaan, lennetään lentokoneella ja hypätään laskuvarjolla. Illalla kuherrellaan allasbaarissa. Vallankumousta mielitiettyni.” Viesti oli videoitu Afganistanin elokuvastudioilla – luolassa.

Siis Kimin ja Lokasangon valtioliitto? Kiva muuten, mutta siinä on yksi helvetinmoinen läpelä välissä, ja etäsuhteisiin nyt ei usko erkkikään. Tai mistä minä tiedän, kysykää joku siltä, jos UPM-osakkeiltaan ehtii.

Pekka-Einari, kyllä Putinkin jossain vaiheessa liittyy joka tapauksessa.
Ongelma tulee kun BerlusKonikin haluaa mukaan, ja pitää sitten käännyttää pari valtiota lisää että ketju pysyy ehjänä.

Tässä on jo tapahtunut uutta. Kimi on saanut mukaan myös viisi suurinta formulatallia, jotka eilen julkistivat tulevansa yhtenä neuvostona liittoon mukaan. Kiinan johto maksaa uudet kisat ja Bernie Eklektinen ja Max Moskvitsh käärivät rahat. Pelkäänpä vain, että ovat lähteneet vähän liian isoihin kuvioihin. Lukashenka saattaa ottaa poikkeuslailla omansa pois..

Säästelkää pojat vitsejänne myös seuraaviin kommentteihinne. Luulen, että tästäkin kultajyvästä saamme nauttia ainakin viikon ennen kuin mitään uutta uutista ”pukkaa”.
Onhan Kimi jo ryhtynyt yhteistyöhön Matin kanssa, oli kuulemma hauska baari-ilta.

Ei ollu hauska juttu. Ainutkaan kommenttikaan ei naurattanut minua.
Koittakaa nyt hyvät ihmiset skarpata!

”Lukashenko vai enkö lukase?” – kysyi Valko-Venäjän presindentti Valko-Venäjän perustuslaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kenestä Lehden suuren journalistipalkinnon voittaja?

Hyvä lukijamme, Mennyt vuosi 2005 oli jälleen erittäin tapahtumarikas, niin kansainvälisesti kuin kotimaassa, eivätkä nämä monituiset mullistukset jääneet mediaväeltä huomaamatta....

Close