Kategoriat
Muut

Kenestä Lehden suuren journalistipalkinnon voittaja?

Hyvä lukijamme,
Mennyt vuosi 2005 oli jälleen erittäin tapahtumarikas, niin kansainvälisesti kuin kotimaassa, eivätkä nämä monituiset mullistukset jääneet mediaväeltä huomaamatta. Ajankohtaisiin aiheisiin tartuttiin innolla ja tinkimättä, ja monen monituiset korkeatasoiset artikkelit täyttivät lähetysaikaa ja sivuja. On siis aika palkita parhaat.
Lehti palkitsee tänäkin vuonna erityistunnustuksin vuoden parhaat journalistit sekä jutut pääasiassa pönkittääkseen omaa asemaansa sekä vetääkseen huomion pois ohentuneesta sivumäärästään sekä yt-neuvotteluistaan. Palkinnot jaetaan suurissa toimituksen sisäisissä toogajuhlissa maaliskuun lopussa, jonne ei päästetä ulkopuolisia, paitsi jos näillä on mukanaan viinaa tai eläimiä.
Tuttuun tapaan palkintokategoriat ovat seuraavat:

  • Vuoden iljettävin journalistinen teko eli Timo T.A. Mikkonen -muistopalkinto
  • Vuoden Ykkösenä haaskalla -tunnustus eli Kari Lumikero -muistopalkinto
  • Vuoden pääkirjoitus eli Erkki & Kari -palkinto
  • Persialainen avotaitto -kiertopalkinto paskimmasta journalistisesta uudistuksesta

Palkintokategorioita voidaan tarpeen tullen lisätä, jos sopivia palkinnonsaajia tulee ilmi. Ehdokkaita otetaan vastaan Lehden sähköpostiin sekä tämän ilmoituksen kommenttiosioon aina 27.3. saakka, tai kunnes ehdokkaita ilmaantuu vähintään yksi. Vuoden parhaan journalistin palkinnon Lehti myöntää perinteiseen tapaan itselleen.
Kaikkien vastaajien kesken arvotaan. Palkinnot ovat.
August Elokuu
Kirjoittaja on Lehden Virallinen Valvoja

59 vastausta aiheeseen “Kenestä Lehden suuren journalistipalkinnon voittaja?”

Onnea Eino!
Olet voittanut yllätyssektorista kähertimen, arvo 740 euroa. Lisäksi saat Shell Helmisimpukasta aidon Aalto-maljakon, arvo: mittaamaton.
O-N-N-E-N-P-Y-Ö-R-Ä-!-!-!

Ehdottaisin että Jari Porttilalle jaettaisiin kunniapalkinto elämäntyöstä yleisesti ala-arvoisen urheilujournalismin saralta.
Jarin puheet ja kirjoitukset ovat suurimmalta osaltaan täysin todellisuudesta irtaantunutta ja toisinaan aivan täysin itsekeksittyä paskaa. Lisäksi Jarin ristiretki Norjaa vastaan on varteenotettava esimerkki pienen ihmisen äärimmäisestä tyhmyydestä.
Myös Mtv3:lle voisi jakaa kunnianosoituksen siitä, että sallivat Porttilan Jarin kaltaisen jokamiehen puolesta paskaa jauhavan valtiollisen sankarin esittävän vain epä-oikeiksi ja kuitenkin suurimmiltaan osaltaan hevonpaskaksi havaittuja mielipiteitänsä.

Joo, Sporttilan Jartza on aina varteenotettava kilpailija vuoden paskimman journalistin arvonimestä.
Olihan tämä kyseinen sankari Uuden Suomen aikaan kääntänyt ulkomaisita lehdistä urhelijoiden haastatteluja, ja julkaissut ne omissa nimissä. Tietenkin pienillä mausteilla, kuten: ”hän sanoi katsoen minua silmiin”.
Ja eikä pidä unohtaa, että Sporttis on sisäpiiriläinen ”minulle on kerrottu” jne.
”Mutta mehän emme sitä usko, vai?” tjsp.

Jari oli ehdokkuudestaan kuultuaan yhtä iloinen kuin yllättynytkin. Tämän hän sanoi minulle katsoen minua silmään.

On myös sanottu. Yleisö on sitä mieltä. On kuultu puhuttavan. On esiintynyt ajatuksia. On hevosmiesten toimisto juorunnut tai on itse keksitty.

Puolestani kaikki palkinnot voitaisiin myöntää mtv3-kanavalle. Ja Kari Lumikeron voisivat lähettää raportoimaan Slobon hautajaisista ja haastattelemaan Sloboa hautajaisten jälkeisistä tunnelmista. Kartsa voisi esittää sitten myös Milosevicille tutun kysymyksensä ”onko Jumalaa olemassa?”.
Ehdotan muuten uutta kategoriaa:
– Vuoden Päivä on pilattu, jos vaihtaa vahingossa väärälle kanavalle-muistutus eli Lauri Karhuvaara-pysti.

ehdotan itseni palkintoehdokkaaksi merkittävä elämäntyö internet kirjallisuuden alalla-kategoriaan.
kyseisessä kategoriassa jaetaan arvostettu kovin paska-kiertopalkinto.

(Kiuluputaa) Annisteluravintola Ohrasilmästä tavoitettu mediaraati ilmoittaa olevansa sitäkin mieltä, että Arto Nybergille pitää antaa ehottomasti pronssiin valettu Timo TEEAA Mikkonen. Persusteluissaan raati toteaa Nybergin olevan Suomen oloissa häkellyttävän rento ja kevytnarsistinen talkkari-isäntä, mallina Conan O’Brienin haastattelu, jonka ansiosta 20 miljoonaa amerikkalaista pääsi nauramaan Nyyberin ohjelman tunnarikuville. Arton ensilevytystä odotellaan. Haaskapalkinto kuulunee Seitsemän päivää -kausijulkaisun Kai Merilälle, joka on kunnostautunut mm. kännäämällä jo kymmenen vuoden ajan luottojuotettavansa Matti Nykäsen kanssa ja sanelipa vielä aiheesta kirjankin. Vuoden pääkirjoitus mennee Paavo Lipposelle, jonka kirjoituttamat kolumnit ovat aivan selvästi hänen omasta päästään veistettyjä. Taittopalkinto kuuluu Matti Vanhaselle, joka taipui islamistien edessä kaksinkerrroin, ettei vain asekaupat kärsisi ja Marimekon burkhat jäisi tax free-shoppien hyllyyn.

Ehdotan jaettavaksi Vastarannan Kiiski -palkintoa vuoden nokkelimmasta kommentista Lehden juttuun. Ehdotan samalla, että palkinto annetaan kommentille, jota parhaillaan luet.

Palkinto journlistisesta uudistuksesta pitää antaa Nelosen IS-urheilu-uutisille, joissa haastatellaan Ilta-Sanomien toimittajia. Kerran nuo uutiset katsottuaan voi kuolla rauhassa tietäen pääsevänsä parempaan paikkaan, mihin tahansa.

Me, Kalervo Kummola, ehdottaisimme palkinnon saajaksi Tammelantorilla ilmestyvää Aamulehteä, joka on taidokkaasti onnistunut siirtämään Nelosen uutisten joutavuuden printtimediaan.
Aamulehteä kiitämme myös erityisestä näköalattomuudesta ja konservatismista, jota eivät ajan uudet virtaukset heiluttele. Koko konseptin jäykkä nerokkuus tiivistyy torstaisin julkaistavaan Moro -liitteeseen, joka osoittaa, että tärkeintä on Nekalasta löytynyt pipo ja sisäänpäin kääntynyt nurkkapatriotismi.
Kauan eläköön paska!

Kannatan Jari Porttipahdalle palkintoa elämäntyöstä urheilujournalismin tason laskemiseksi!

Kyllä minun mielestä Urheilulehden Petteri Sihvonen voisi pokata palkinnon vuoden besserwisser journalismista. Miehen ennusteet ovat menneet linjassa päin persettä, mutta joka tapauksessa miehen omasta mielestä hän on alansa suvereeni kuningas.
”Miten arvioit parjaamasi kiekkomedian onnistuneen runkosarjan suhteen? PS: Nähdäkseni Urheilulehden ylivoima ja etumatka vain kasvoi runkosarjan myötä muihin medioihin nähden. Enkä pidä tätä hyvänä asiana.” -Suhteellisen vaatimatonta analyysia omasta työstään, joka ei suinkaan rajoitu omaan työhön vaan mies nosti liigan parhaimpien pelaajien joukkoon oman veljensä Tonin (0+1=1)

Tuo persialaien avotaitto -palkinto paskimmasta uudistuksesta. Voisiko sen antaa Hesarille yleisönosaston siirtämisestä jonnekin ö-osion keskivaiheille, josta ei löydä kirveelläkään? Vai onko se sittenkin paras uudistus, jaksaako sitä kukaan lukea?

Kyllä Sihvonen on vahvoilla Timo T.A.Mikkos-palkinnon saajaksi. On nimittäin kirjoittanut jotakuinkin saman kolumnin viikosta toiseen Urheilulehteen, joka maksaa Sihvoselle ilmeisesti oikein aikuisten palkkaakin. Ennen kaikkea P.Sihvonen ansaitsee paikan journalismin all stars -kentässä huikaisevien tehopisteidensä (0+0=0) vuoksi.
Vuoden pääkirjoituksissa Erkki Laatikainen ottanee kolmoisvoiton.

Persialainen avotaitto -palkinto kuuluu ehdottomasti ilmaisjakelulehti Metrolle, joka on ansioitunut kertomaan edellispäivän uutiset jo ylihuomenna.

Vuoden Mattinykäs-mitali Seiska-lehvin ja 50 kg punnuksin kuuluu ehdottomasti Mika Myllylälle. ”Mitään en oo ottanu! Korkeintaan verenvaihdossa sain alkoholistin hemoglobiinia”, huuteli hiihtajäsankari suolta.

Jokinlaisen erikoistunustuksen itse ainakin antaisin Ilta-Sanomien (vai oliko Ilta-Lehden? Ei niitä erota toisistaan) juttu Methamfetamiininsta ”Kuoleman Kasvot” jossa näytettiin ennen/jälkeen kuvia huumeen käyttäjistä. Itseä nauratti se, että yhdessä kuvassa muutos oli vain parempaan suuntaan, ja sivussa ollut asiantuntijahaastattelu, johon oli nyt ihan pakko ympätä ”Myös vaarattoma pidetty kannabis voi n mukaan tuhota muistin ja saattaa käyttäjän loppuelämäkseen psykoosiin.”

Pojat pojat, kyllä kai te ymmärrätte että kaikki palkinnot tulee Lehdelle itselleen. Ehdotettavien juttujen ja toimittajien pitää olla Lehden juttuja ja toimittajia.

Ehdotan persialainen avotaitto -palkintoa Lehdelle ideasta käyttää toimittajana Alipalkattua läskiä avustajaa.

Vuoden suurimmalle urheilumedian tukijalle eli Matti Nykäselle pitäsi ojentaa vähintään lämmintä kättä. Ei niitä lööppejä kuka tahansa saa aikaan. Nyrkkeilylegenda Toni Halme yritti haastaa Matin mutta iso mies yliarvioi omat kykynsä ja siirtyi hihattomasta kehästä pitkähihaisten pehmustettun rinkiin.

Ehdotan itseäni, koska olen koko median tähän maahan niin vaivoin ja menestyksekkäästi synnyttänyt.

Kyllä Juha Mietollekin pitäisi jokin palkinto keksiä. Ei ole olemassa sellaista kriisiä, johon iltapäivälehtemme (ne kaksi) eivät neuvoa häneltä kysyisi. Juha Mietolle myönnettäköön vaikkapa Tsemppi-palkinto.
Juha Mietolle voitaisiin myöntää myös Mitä vittua?-palkinto sen johdosta, että hän oli ainoa suomalainen, joka ei tiennyt Jari Sillanpään olevan homo.

Jos muistetaan mietaan poikaa palkinnolla, on vähintään kohtuullista muistaa myös nyt otsikoihin noussutta Mika MYllylää! Suomalainen rehti mies, juo ja myöntää juovansa. Vaikkapa jonkinlainen Vuoden Sekakäyttäjä-palkinto lienee paikallaan, onhan hän muitakin aineita tunnetusti käyttänyt!

(MINDANAO) Filippiinien maaperä on viime viikolla yllättäen keskellä kuivaa kautta alkaneissa rankkasateissa saavuttanut maanvyörymävoiton vastaehdokkaastaan, Tuguegaraon kaupungista. Tuguegaron kaupunki on myöntänyt voiton ja astuu alas tuonelaan niin nopeasti kuin vain voi. ”Takkiin tuli ja lujaa”, toteaa pääkatu Gomez Street.
Filippiinien pääasiassa savinen maaperä on tyytyväinen menestyksestään. ”Tämä on veret ellei jopa kaikki elintoiminnot seisauttava voitto. Tämä on voitto kaikille geologisille muodostumille” omahyväinen maaperä kertoi kansainväliselle toimittajajoukolle ennen kuin hautasi nämä alleen.

Viikko taas edellisestä päivityksestä. Vittuun tämmönen, otan pois bookmarkeista ja ehdin toisen saitin joka täyttää minun tyhjän elämäni. Hyvästi.

Koska lukijamme eivät osaa noudattaa ohjeita eli ehdottaa Lehden toimittajia, olemme pakotetut nimittämään Matti Nykäsen, Timo T.A.:n, Ukrainan, Tony Halmeen, Matti Nykäsen sekä kaikki suomalaiset hiihtäjät Lehden toimittajiksi. Näillä muutoksilla kilpailu jatkuu.

Hyvä Salaman Hannu,
pahoittelemme lehden päivitysten viivästymistä. Olemme olleet hyvin kiireisiä lintuinfluenssaan varautumisesta johtuvien ennaltaehkäisevien teloitusten vuoksi. Edellisestä syystä olemme ajautuneet myös toimittajapulaan. Odotamme edellä mainittujen uusien toimittajanimitysten helpottavan tilannetta pikaisesti. Kiitos kärsivällisyydestä.

Mites nämä ennaltaehkäisevät teloitukset muka eroavat Lehden toimituksen viikonloppuriennoista?

Ohjeista ja kaikesta huolimatta ehdotan jotain palkintoa Kekelle. Perustelut ovat.

Mitä täällä tapahtuu ? Eikä senttarit saa tarpeeksi viinaksia, vai onko kurkku poikki huutaa maksa; Lehdessä ei ole ollut uusia uutisia yli viikkoon. Jos tämä meininksi jatkuu, peruutan tilaukseni.

Miksi Lehden suurta journalistipalkintoa ei suosiolla jaeta ei-lehteläisille toimittajille? Tai siis kenelle tahansa joka kehtaa itseään toimittajaksi kutsua. Voisitte lähettää esimerkiksi foliosta askarrellut palkintopystit voittajille. Ja minä saisin taas juttuaiheen Aamulehteä varten (tämä ei ole vitsi).
Vielä ehditte tehdä ratkaisevan sääntömuutoksen, nostaa Lehden kotimaanmaineeseen ja valtuuttaa itsenne tuomitsemaan eläviä ja kuolleita toimittajia.

Kenelle vitun Kekelle?
Lehden suurta journalistipalkintoa voi verrata Oscar-palkintoon: teollisuus palkitsee itseään ja ulkomaiset kilpailijat hoidetaan pelistä pois omalla lohdutussarjalla.

Kaikki Lehden päivitysten vähäisyydestä tuohtuneet, liittykää Intenationaaliseen Yhtyneisiin Yleisönosastokirjoitus ja Haukkumiskolmunistejen Yhdistysten Yhteenliittymaan; ”IYYHYY:n”, jonka perusti arvostetut Entinen Tilaaja Savolainen, Joukko Huolestuneita Äitejä Korpela ja Yksi Monien Puolesta Kantola.

Hyvä on, ehdotan Ykkösenä haaskalla -tunnustuksen saajaksi Urho Kaleva Kekkosta siksi, että hän on jo 20 vuotta haaskana oltuaankin joka vuosi pystynyt pitämään journalistit varpaillaan, kumarassa ja hiihtämään perässään.

Miksei tänne tule uusia hauskoja juttuja? Pitääkö tässä itse alkaa hikoilemaan, olen kuitenkin tottunut saamaan kaiken eteen kannettuna.

Perun aikaisemman ääneni tissien puolesta. Sen sijaa haluan äänestää ylioppilastutkintolautakuntaa. Kemian kokeen virhe oli hieno suoritus.

ok: Jari Porttila on tosi kehno journalisti ja Lehti on vitun ikävä yritys olla hauska. Mutteine mitään palkintoja ansaitse. Kiinnostavat kuin Hjalliksen paska.

Onko se Elokuun nulkki peräti itse kirjoittanut nuo kommenttinsa? Alkaa vaikuttaa siltä, että Lehti toivoo lukijoiltaan hieman palautetta, jotta kirjoitusinto palaisi. Minä olisin kyllä mieluummin saanut kaiken heti itselleni korvauksetta.

Nyt olisi tilaisuus palkita Timo T.A. todella näkyvästi.
”Satusuomalainen” -kilpailussa kansa saa äänestää mieleisintään fiktiivistä suomalaishahmoa. Lehden lukijat voisivat helposti äänivyöryttää Timon voittajakahdeksikkoon.
Sitä paitsi Sinuhelta tai Titi-nallelta tuskin irtoaa tunnin pituista ”itse itseäni ylistäen” -monologia voiton johdosta…

Onko lehdelle käymässä kuin jo kuopatulle huumorilehdelle? Ovatko lehden kirjoitukset sittenkään mitään muuta kuin osa totuutta?
Tästä hyvänä esimerkkinä on Lehden Muhammed-kuvasarja. Hauskaa tai ei, pelottavan lähellä todellista maailmaa artikkeli on. Artikkelia voisi tarjota osotteisiin http://www.kanssallissosialismi.com ja http://www.suomensisu.fi, joista Lehti voisi saada laajaa hyväksyntää sekä uutta lukijakuntaa. Tämän perusteella ehdotankin, että kaikki mahdolliset palkinnot jaetaan tasan kaikkien Lehden sananvaoautta ja länsimaisia arvoja puolustavien toimitajien kesken.

Hyvät lukijat. Lehden toimitus on pitkään jatkuneen stressin ja paineiden seurauksena ajautunut toimituskyvyttömäksi. Toivomme ymmärrystä ja pahoittelemme tilannetta.

Ymmärrän kyllä. Sanottiinhan jo Pahkasiassakin: ”Kaikki loppuu aikanaan, konsanaan ei milloinkaan”. Nyt on hyvää aikaa selata Lehden vanhempia artikkeleita.

Olen sitä mieltä, että tarvitsemme Vuoden Kansanmurha-elämäntyö-Mattinykänen-palkinnon.
Kyseisen palkinnon voisi antaa Profeetta Muhammedille, koska hän on jihadoinut maailmaa niin hyvin, että monet railakkaat arabit ovat myös liittyneet jihadointiin. Mitä olisi keskiviikko ilman edes yhtä kansanmurhaa ja VX-kaasuhyökkäystä.
Myös Vuoden Odottava-nukkuva-paha-palkinnon saajaksi ehdotan joko Suurta Cthulhua tai sitten Arja Korisevaa. Kumpikin loistavia vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Caesarin kuolema puhuttaa yhä

Uudet silminnäkijälausunnot kiistävät salaliiton (ROOMA) Tänään maaliskuun iduksena tulee kuluneeksi 2050 vuotta roomalaisen valtiomiehen Julius Caesarin kuolemasta. Vaikka keisarillinen tutkimuskomissio...

Close