Kategoriat
Ulkomaat

Caesarin kuolema puhuttaa yhä

Uudet silminnäkijälausunnot kiistävät salaliiton
(ROOMA) Tänään maaliskuun iduksena tulee kuluneeksi 2050 vuotta roomalaisen valtiomiehen Julius Caesarin kuolemasta. Vaikka keisarillinen tutkimuskomissio totesi aikoinaan tapauksen selvitetyksi, uusia ”anti-salaliittoteorioita” on noussut vuosipäivän alla julkisuuteen.
Virallisen historiankirjoituksen mukaan konsuli-diktaattori Gaius Julius Caesar kuoli senaattorien salaliiton uhrina. 23 salaliittolaisen, näiden joukossa Caesarin adoptiopoika Brutus, väitetään surmanneen Caesarin tikareillaan.
Viime viikonvaihteessa Corriere della Sera –lehti julkaisi kuitenkin artikkelin, jossa useat henkilöt kiistivät virallisen selityksen. Silminnäkijälausuntojen mukaan Caesarin kuolema olisikin ollut vahinko.

Lipesikö veitsi?

”Vitut sitä kukaan puukottanut. Itse se leikki veitsellään, ja sitten veitsi lipesi ja teki ensimmäisen haavan. Senaattorien yrittäessä auttaa veitsi lipesi uudestaan, ja lopulta Caesar sai ne 23 haavaa. Tosin en ole ihan varma, ehkä niitä olikin 24”, kertoi 2109-vuotias eläkkeellä oleva kvestori Claudius Nussius, joka Caesarin kuoleman aikaan toimi asiakaspalvelupäällikkönä senaatin kansalaisinfossa.
Nussiuksen näkemyksen vahvistaa hänen taannoinen työtoverinsa, 2098-vuotias Publius Cunnilingus, joka tosin hämmentää soppaa entisestään vihjaamalla mahdollisuuteen, että Caesar olisikin ollut varhainen aidsin uhri.
”Sellainen häntäheikkihän se oli. Ei riittänyt kolme vaimoa, piti käydä vielä Kleopatraakin kiksauttamassa. Se ämmä oli taudinpesä jos kuka. Ja homostelihan se kuulemma Bithynian kuninkaan kanssa. Kyllä selvästi näytti kalpealta ja jotenkin immuunikatoiselta sinä aamuna”, Cunnilingus toteaa.
Lisäksi Ruotsin poliisi ilmoitti löytäneensä mahdollisen Caesarin murha-aseen Christer Pettersonin haudasta.

15 vastausta aiheeseen “Caesarin kuolema puhuttaa yhä”

Täällä ÄmKolmosella se on, ja lookaliket päälle, hakekaa pois! Viekää samalla Napoleonit, liikaa on niitäkin.

No kylläpäs se aika tosiaankin lentää! Itse olisin sanonut Jullen kuolemasta olevan vasta 2049 vuotta. Mutta en olekaan vielä oikein sisäistänyt tuota vuotta nolla…

Ruotsin poliisiko muka löytänyt jotakin? Älkää viitsikö. Selvä uutisankka tämä.
Milloin saamme lukea uutisia kansanedustaja Tony Halmeesta tai koko maata järkyttäneestä, aikuisten miesten naamioleikkiyhtyeestä Lordista? Mitäs muita näitä perkeleen tärkeitä uutisia on? Ainakin se, että kumpi tippuu: Jokerit vai TPS? Voi vittu, voisi se lintuinfluenssa jo tulla ja tappaa.

Kyllä tuo Caesarin äkillinen väkivaltainen kuolema viittaa lintuinfluenssaan. Sääliksi käy miestä, olisin voinut yhden Panadolin sulle heittää.

Ave Caesar, morituri te salutant.
Kukaan ei älynnyt epäillä Obelixia hänen näennäisen tyhmyytensä vuoksi. Mutta saattoi se vetää välistä.

Kyllä se vaan kuulkaa tytöt ja pojat oli persialaisten salainen palvelu, joka Caesarin nitisti. Kysykää vaikka Oliverus Petrukselta.

Vittu. Yt-neuvottelut olivat vanhaan hyvään aikaan vain vähän konkreettisempia. ”Ei se ole eka kerta, kun pomo istutaan pihalle/tapetaan.” sanoi paperiliittolainen aamukrapulassaan.

Mutta onko Interpol tai Ruotsin poliisi jo vahvistanut Asterix-nimisen gallialaisterroristin alibin?

Julius Caesarista kertoo hyvin kirja nimeltään Keisari. Se on yksi parhaimmista lukemistani kirjoista. Se on osittain keksittyä tietoa, mutta menee suurimpiirtein historian mukaan. Suosittelen kaikille lämpimästi.
Caesar kuoli huoriessaan.
Hommaili liian innokkaasti :DDDD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Slobodan Milosevic in memoriam

(ZAGREB) Äskettäin menehtynyt entinen Serbian presidentti Slobodan Milosevic jää elämään monien mieleen ihmisenä, joka pyrki toteuttamaan unelmansa ja tekemään maailmasta...

Close