Kategoriat
Sähkeet

Tärkeitä vaalisähkeitä torstaiksi

Halosen kannatus putosi – Istuvan presidentin Tarja Halosen kannatus on tuoreen mielipidemittauksen mukaan pudonnut. Alati luotettavan galluptoimiston tekemä kysely osoittaa kannatuksen pudonneen joulukuun jälkeen kahdesti tuolilta, kerran kärryiltä ja mahdollisesti myös kuin eno veneestä. Arto Lahtea ei tunnustanut tuntevansa kukaan.
Vaalijärjestelmä muutoksessa – Eduskunta suunnittelee Lehden saamien tietojen mukaan muutoksia vaalitapaan. Demokratian mahdollisimman laajan toteutumisen takaamiseksi presidentinvaaleissa pidetään jatkossa ainakin kolme kierrosta, kenties jopa neljä. ”Demokratian määrä valtiossa tulee suoraan kaavasta D=n, missä n on kierrosluku”, katsoivat kaikki asiantuntevat pääkirjoitustoimittajat ympäri maan.
Niinistön kannatus kasvussa – Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kannatus on lähtenyt selvään nousuun. Kasvua on kertynyt sitten joulukuun lopun noin 18 senttimetriä pituudessa ja vyötärön ympärysmitassa noin nelisen senttiä. Virhemarginaali otetaan huomioon jos sen ansiosta saadaan räväkkä otsikko.

9 vastausta aiheeseen “Tärkeitä vaalisähkeitä torstaiksi”

Olen painanut toistuvasti refresh-nappulaa nyt toista viikkoa ja lopulta pääsen kommentoimaan ensimmäisenä.

Viestit moderoidaan, joten älä hätäänny mikäli kommenttisi ei ilmesty heti sivulle. Yli kuukauden ikäisten merkintöjen kommentointi ei onnistu.

varmaan lehdenkin poliittiset toimittajat tekevät kaikkensa, että päästäisiin toiselle kierrokselle, muutenhan lopppusivat hommat ihan kesken kaiken?

Toisella kierroksella on työllistävä vaikutus. Suottelen äänestävän työllistävää vaatimusta, sanoi työtön kontimäeltä.

Ideaalidemokratiassa kierrosten määrää eivät rajoita muut kuin luonnolliset syyt, kuten rahan loppuminen, ravintolan sulkeutuminen tai viimeisenkin ehdokkaan sammuminen.

Kierroksia ei välttämättä tarvita kahta enempää, jos ”gallup-tulosten” virhemarginaaleja korjataan sopivasti ylös- tai alaspäin sen mukaan, kenestä ehdokkaasta pitää saada seuraava uutisotsikko, ilmoitti Mitäänsanomattomien Paskojen Markkinatutkimusten Suoltaja x18a. Seuraava lause alkoi sanoilla ”Sananvapaus”, mutta siinä vaiheessa poistuin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Asiantuntijat: äänestyskäyttäytyminen saattaa muodostua arvaamattomaksi

(IIJOKI) Sunnuntain varsinaisena äänestyspäivänä äänestäjien käyttäytymistä on vaikea ennakoida, kertoo vaalilautakunnan puheenjohtajasihteeristön päällikkö Hektor Troijalainen. Ennakkoääniä annettiin tänä vuonna tavallista...

Close