Kategoriat
Politiikka

Sään merkittävä vaikutus vaalitulokseen vielä epäselvä

(MYRSKYLÄ) Tänään lopullisesti ratkeavan presidentinvaalin ratkaisevaksi tekijäksi on jälleen paljastumassa vanha konna – sää. Tv-tenttien, kampanjakiertueiden ja viihdeohjelmavisiittien merkitys on sangen lähellä nollaa, mikäli vaaliasiantuntijoita on uskominen.
”Ennakkoäänestysaikaan osuneet pakkaset vaikuttavat eniten siellä, missä äänestetään eniten ennakkoon. Ja nehän ovat kepulaisia alueita, joten tämä voi olla porvariyhteistyön vuoksi ikävä asia Niinistölle, paitsi jos keskustalaiset pettävät taas ja äänestävätkin sitä toista ehdokasta, jolloin siitä olisikin haittaa Haloselle. Onhan toki myös mahdollista, että kovat pakkaset ovat ajaneet herkimmät porvarinaiset pois vaalitiloista, joskin heillä on myös lämpimät turkit ja lohkolämmitin autossa, jolloin tämä voi kääntyä toisinkin päin”, naulaa kantansa vaalianalyytikko Valdemar Gambina.
Tänään vaalisunnuntaina koko maassa on varsin lauha sää, minkä pitäisi houkutella ihmisiä uurnille. Toisinkin voi tosin käydä.
”Kyllähän ihmiset ovat monesti näin lämpimällä ilmalla kesämökeillään tai kesätapahtumissa, mikä saattaa syödä äänestysprosenttia. Tästä on epäilemättä hyötyä Haloselle, jonka vastaehdokkaan on uutisoitu olevan nousussa. Toisaalta taasen työväki on perinteisesti käynyt ahkerammin vaalikopeilla varsinaisena äänestyspäivänä, joten voi olla, että Niinistö tästä lopulta kerääkin edun. Toisaalta työläiset tuskin resuisilla kengillään haluavat loskassa liukastella, joten se voi vaikuttaa lopputulokseen. Vaan eipä sitä korkokengilläkään siellä sipsutella, eli varaan oikeuden tulkita tätä myös päinvastaiseen suuntaan”, pikkutakkiaan riisuva poliittinen toimittaja Jorma Sorbus lyö faktat pöytään.
Vaikka varmoja tuloksia ei ole vielä saatavilla, yhdestä asiasta Sorbus ja Gambina ovat kuitenkin ehdottoman varmoja.
”Kyllähän sää nämäkin vaalit ratkaisi.”

4 vastausta aiheeseen “Sään merkittävä vaikutus vaalitulokseen vielä epäselvä”

Olisi mielenkiintoista tietää, mitä herrat/rouvat/jokinhelvettisiltäväliltä Gambina ja Sorbus ovat sään vaikutuksesta Sovinistien kansallispuolueen äänisaaliiseen. Olisi varsin ikävää, jos joku tervejärkinen, fennomaaninen ja kaikinpuolin erikiva kansalainen jättäisikin äänestämättä meikäläistä pikkuviiman vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Sanomalehtikatsaus vaalisunnuntaiksi

Kansa osaa tehdä valintansa itse - Suomen kansalla on tänään valta päättää, kenestä tulee maan presidentti seuraavaksi kuudeksi vuodeksi, korostaa...

Close