Kategoriat
Kotimaa

Poliisin toiminnalle uudet aikarajat

(RITAVUORI) Vuodenvaihde on tuonut mukanaan muutoksia poliisin hälytystoiminnan vaatimuksiin. Sisäministeriön uudessa ohjeistuksessa on mm. kiristetty aikarajoja, joiden sisällä viranomaisten on kyettävä vastaamaan saamiinsa hälytyksiin.
Tuoreiden rajojen mukaan liikkuvan poliisin partion on saavuttava kioskille maksimissaan puolen tunnin kuluttua työvuoron alkamisesta tai kioskin aukeamisesta, kumpi ehto ensin toteutuukaan. Poliisiasemien kahvit puolestaan on kyettävä keittämään 1o minuutin sisällä ulko-oven avaamisesta.
Koska etenkin Pohjois-Suomessa rajojen noudattaminen voi etäisyyksien takia olla hankalaa, on sisäministeriö toimeenpanemassa organisaatiouudistuksen, jossa perustetaan oma hitaasti liikkuvan poliisin yksikkö, jota edellämainitut rajat eivät koske.
”Lisäksi erityistehtäviä varten perustetaan sivuttain liikkuvan poliisin yksikkö ja ovelia rikollisia varten takaperin liikkuvan poliisin yksikkö. Espoossa tapahtuneita kolmoismurhia selvittämään tulee oma ajassa liikkuvan poliisin yksikkö”, selvittää ylikomisario Kalevi Laki Pitäjänmäeltä.

Turpiin vaan ja onnea

Supoa ja poliisiylijohtoa varten sorvataan myös omia aikarajoja. Jatkossa poliisiralleihin osallistuvat johtoportaan edustajat eivät saa käyttää Belgian erikoiskokeilla 15 sekuntia enempää aikaa kuin kärki. Toisen uuden ohjeen mukaan keskustalaisiin poliitikkoihin kohdistuvat vakoiluepäilyt on vuodettava julkisuuteen enintään 20 minuutin kuluessa tutkimusten aloittamisesta.
”Lisäksi ohjeistuksessa määrätään, että poliisipartion on ehdittävä paikalle puolen tunnin kuluessa hälytyksen saamisesta, jos rikoksen tai onnettomuuden uhrina on valkoinen henkilö. Muunväristen kohdalla raja on saman viikon aikana ja romanit pidätetään varmuuden vuoksi muuten vaan”, selvittää Laki.

11 vastausta aiheeseen “Poliisin toiminnalle uudet aikarajat”

Oijoi, ettei olisi vaan mr. Elokuulle tullut konekirjoitusvirhe tuonne ”1o”:n toiseen merkkiin. Teh inurnets is not a typewriter.

Mitä? Minä kun luulin, että aikarajojen tutkiminen on vielä kesken pahasti, kun kriminaalipatologian laitos lupaili Latteenrampa-kaupungin Hutiniemen ihmisluulöydöstä vainajoitumisen aikamäärityksen vasta puoleenväliin tammikuuta… Siis kysymys kuuluu nyt, onko poliisin sopiva saapumusaika ruumiintekopaikalle 65 vai 95 vuotta…

Vaikuttako tama poliisikoulu pääsy vaatimuksiin? Minä tahton poliisiks.
nimim. ”tahtoo poliisiks”

Ajattelin pistää tähän jonkun hyvän ”Back to the future” viittaukseen, mutten keksiny mitään.

Juuri saamamme tiedon mukaan poliisit pidättivät romaanin Säynätsalon kirjastossa.
”Onhan tämä helpompaa, kun lisää ylimääräisen aan”, toteaa Poliisihenkilö x3.

Tässähän on kyse ihan selvästi niistä nopean toiminnan joukoista. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
'Yliopisto'-sana käyttöön monien oppilaitosten käännösnimissä

(OPM) Vuodenvaihde tuo mukanaan muutoksia suomalaisten oppilaitosten vieraskielisiin nimiin. Etenkin yliopisto-sanan käyttö käännöksissä laajenee. Vuoden alusta lukien ammattikorkeakoulut, kansalaisopistot, perusopetuksen...

Close