Kategoriat
Kotimaa Ulkomaat

Lehti julkaisee kohukuvauksen profeetasta

(TOIMITUS) Suomen internet-uutispalvelujen markkinajohtaja Lehti osoittaa tukensa pommiuhkauksien kohteeksi joutuneelle Jyllands-Posten-lehdelle. Tuenilmauksena Lehti julkaisee ensimmäisenä mediana Suomessa kuvauksen profeetta Muhammedista.
Lehden Päätoimittajan mukaan päätös oli ainoa mahdollinen, ja välttämätön sananvapauden näkökulmasta. ”Kyllä meidän mielestämme median oikeus pilkata, ivata ja herjata ihmisten uskoa on puolustamisen arvoinen ja sitäpaitsi meidän suosiomme ehdoton edellytys”, tuntemattomasta olinpaikasta tavoitettu päätoimittaja kertoo.
”Piirtää emme vaan osaa”, hän valittelee.
Lehden kohutun kirjallisen kuvauksen mukaan profeetta Muhammed on keskimittainen, noin runsaat 170 cm pitkä normaalivartaloinen mies, ihonväriltään tummahkon vivahtava. Muhammedilla on pitkähkö parta ja viikset ja myös kohtalaisen pitkät hiukset. Sekä parran että hiusten väri on lähes musta, vanhemmiten harmaantuva. Muhammed on pukeutunut tavanomaisesti vaaleahkoon perinteiseen kaapuun ja päänsä ympärillä hänellä on huivi, jalassa puolestaan sandaalimaiset jalkineet, kädessä kävelysauva. Talviasu on jotakuinkin samanlainen. Muhammed esiintyy tavallisesti yksittäisinä havaintoina Arabian niemimaalla noin vuosina 570-632 j.Kr.
”Muhammed on kuvassa tuossa hieman keskustasta alaoikealle, dyynin edustalla, teltasta vasempaan, lähellä kultaista leikkausta”, selittää päätoimittaja.

Eikä tässä vielä kaikki

Asiantuntijoiden mukaan Lehden kuvaus on verrattomasti tanskalaisten yrityksiä tarkempi.
”Haluaisin huomauttaa, että harvoin – jos koskaan – yhtään Muhammedia on nähty liikkumassa ajastettuja pommeja hattuunsa sidottuna tai käyrää veitseä heiluttamassa, kuten Jyllands-Posten esittää. Sikäli näkisin, että Lehden kirjallinen esitys on lähempänä oikeaa”, katsoo BirdLife Suomen edustaja Jukka Kiikari.
Lehti aikoo päätoimittajan mukaan julkaista tulevaisuudessa häkellyttävät kohukuvaukset myös Jeesuksesta, Siddhartha Gautamasta, Aabrahamista sekä L. Ron Hubbardista.

29 vastausta aiheeseen “Lehti julkaisee kohukuvauksen profeetasta”

Älkää saatana! Juuri kun oon vaahdonnu kotiväelle, ettei meijän tartte välttämättä liittyä NATOon ku tuo terrorismiuhka täällä on sen verran mitätön (vai koska niitä suomalaisia on ollu siel Lähi-Idässä riistotoimissa?) Ja tässä sitä ollaan. Onneks oon tonne kellarin perälle kasannu näkkileivänmurusia koko viime vuoden, niillä pärjää pitkälle.

Ei hätää! Islam means peace. Ja jos ette usko niin ajan vittu räjähteillä lastatun kuorma-auton taloonne, vääräuskoiset koirat.

Jihad shmihad… Kyllä sen muslimit siitä taas rauhoittuu ja siirtää pyhän vihansa muualle kun muistavat että Ameriikan pojathan ne on kun työntää sitä konekiväärin piippua niin syvälle perseeseen että hampaat lohkee.

Näin vihaisen joukon polttavan Suomen lippua, mutta ne olivatkin vain vaalitulokseen pettynyttä kokoomusnuorisoa (feikki-Burberry kaulaliinat paljastivat).

Dear August,
Näin naapurin ismon alasti köyrivän pirjoa. Niillä ei ollu ees sukkia jalassa.
Olenko tuomittu kadotukseen?
ps. en ole varma onko ne jotain kristittyjä, toinen on varmaan joku hindu ku suitsukkeet haisee.

Näin aamulla itseni peilistä pitkästä aikaa. Viime aikoina on meinaa ollu aamuisin sellainen darra ja jysäri, ettei ole paljon peiliin viittyny vilkuilla. Taustalla Pena poltti aamun ekaa tupakkaa ja korkkasi kossua. Kulmakuppilan Ritvalla oli vielä pikkuhousut päässään.

Onko Muhammed sikhi, kun sillä on turbaani? Saanko nyt turpaani, kun kyselin tällaista?

Saako näitä Muhammed-figuureja ostaa kenties Lehden lahjatavarakaupasta, vai mistä? Luin kuvauksen pojalleni, ja nyt hän hinkuu omaa Muhammedia, jonka voi sitten viedä tarhaan lelupäivänä. Kyllä pikku-Abdi tulee kateelliseksi.

Nimim. Battletoad, NATO ei välttämättä ole antiterrorismiyksikkö, mutta Suomessa ainakin NATOon liittymistä puolustetaan mm. terrorismikysymyksellä. Viittaan nyt kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen kommenttiin viime kesältä: Jos emme liity NATOon, turvallisuutemme vaarantuu, kun jäämme sivuun elintärkeästä antiterrorismitiedosta. [sic]
Ja muuten ihan sama, mutta kun se maksaa perkeleesti, eikä se todellakaan ole mikään erityisen eurooppalainen puolustus-/hyökkäysliitto.

Onko Lehti syvästi uskonnollinen vai miksi käytätte j.K.r -lyhennettä asiallisemman j.a.a:n sijaan? Mielestäni osoittaa suurta arvostelukyvyn puutetta ajoittaa ajanlaskumme alku kuvitteelliseen henkilön summittaiseen syntymäaikaan. Koittakaahan jaksella. Saisiko Lehteen sarjakuvia tai senssipalstaa?

Erityisen vakavan tästä Lehden teosta tekee se, että sen seurauksena Valion tuotteet asetetaan boikottiin arabimaissa. Sananvapaudelle voitte tehdä mitä tahansa, mutta perkele, vientiyritysten tulonmenetykset tekevät tästä eettisen kysymyksen.

”Piirtää emme vaan osaa”
Muut mediat osaa hyvemmin: enään, vaan, sekä myöskin kotoota. Miks muuten pakko Ruotsi, kunnei kerta pakko osaa Suomi?

Sillä muhammetilla on myös lerssi piilossa housuissa, mutta siitä ei saa puhua. Jeesus tuuletteli omaansa kätevässä kaavussa. Jessen siementuotanto olikin vailla vertaansa, mistä Maria Magdis voi todistaa.

BirdLife Suomen asiantuntijan käyttäminen loi artikkelille uskottavuuden!

”Juuri kun oon vaahdonnu kotiväelle, ettei meijän tartte välttämättä liittyä NATOon ku tuo terrorismiuhka täällä on sen verran mitätön”
Niin, terroristithan ovat jo usein aiemminkin uhkailleet NATO-Norjaa ja NATO-Tanskaa. Sen sijaan Osama bin Laden on tunnetusti henkilökohtaisesti puolueettoman Ruotsin suuri ihailija.
Et kai yritä vihjata, että Suomen linjaa pitäisi muuttaa? Hyvällä tuurilla terroristit luulevat vielä nyt Suomen olevan Ruotsin provinssi.

Yhdyn täysin Hermanni Huhtamäen kommenttiin. Näinkin arvostetussa tieteellisen tarkassa journalismin keulakuvassa ei tulisi turvautua ajanlaskun mittarina hetkeen, jonka tapahtuma-aika on kiistelty.
Mieluummin kuin eaa, eläisin jaa.

Tapahtuneesta johtuen olemme polttaneet nyt Suomen, Tanskan ja Ruotsin lippuja. Parhaimmat savut saa kyllä Uruguain lipusta. HKL:n kertalipuista tulee närästystä.
Kysyttäessä Lipputoimistolta parhaiden poltettavien saantia Lippujuhlaan, vastasivat, että ne löytyy ”Vedä kätees hippi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Palloliitto ja Veikkausliiga korostavat suoraselkäisyyttä

(NEUVOSTOLIITTO) Suomen Palloliitto ja Veikkausliiga pyrkivät jatkamaan avoimella, ryhdikkäällä ja johdonmukaisella linjalla myös tulevaisuudessa. Tästä hyvänä osoituksena on tämänpäiväinen päätös...

Close