Kategoriat
Kotimaa

Jukka ja Harri tunnustivat koulukiusaamisen

(JOKIOINEN) Parikymppiset Jukka ja Harri astuvat täpötäyden liikuntasalin eteen ehkä hivenen arastellen mutta kuitenkin selvästi asiastaan varmoina. Kaksikko on päättänyt valtakunnallisen ”Minä en kiusaa” -kampanjan rohkaisemina tunnustaa olleensa koulukiusaajia.
”Se oli kyllä ihan vitun kivaa. Yhdenkin läskin jätkän päätä pideltiin kerran pöntössä koko välitunnin. Samalla revittiin kaverin kouluvihot tuhannen pilluiksi”, kaksikko muistelee lämmöllä. Pienten kuulijoiden päät yleisössä nyökyttelevät: se on oikein.
”Ja yks toinen jannu, Petterikös se oli, joutui keräilemään hampaitaan pitkin pihaa kun heitettiin kepakko sen pyörän pinnojen väliin”, nostalgisoi Jukka, ja Harri huokaisee syvään. Ne olivat aikoja ne.
Yksikään Jalannon yläasteen oppilaista ei väitä vastaan. Ja turpaanhan siitä tulisikin.

Kiusaaminen ei kannata

Rehtori Aimo Puusilmä antaa varauksetonta kiitosta kiusaamiskampanjalle.
”Kampanja on antanut meille loistavan mahdollisuuden kuitata vaikea kysymys yhdellä idols-laulajan tunnin mittaisella vierailulla ja sen jälkeen koko pohdinta koulukiusaamisesta voidaan kätevästi unohtaa”, Puusilmä kehuu.
”Ei silti että meidän koulussa mitään kiusaamista olisi edes ollut”, rehtori kiirehtii lisäämään.
Jukan ja Harrin vierailu opinahjossa päättyy tärkeään muistutukseen: kiusaaminen ei kannata. Jukka harmittelee, että kaikki koulun oppilaat olivat ”niin saatanan köyhiä”, ettei heiltä saanut kiristetyksi viikkotasolla kuin muutamia satasia vanhaa rahaa.
”Minäkin olen vasta suurehkon vientiyhtiön toimialajohtajana, kun voisin olla lakaisukoneenkuljettaja”, Harri kismittelee.

8 vastausta aiheeseen “Jukka ja Harri tunnustivat koulukiusaamisen”

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön tukija, ajattelija ja moraalifilosofi Kimi Räikkönen tunnustaa myös syyllistyneensä koulukiusaamiseen.
”Tai emmää oikeestaan muista. Yläasteella olin yhteensä pari päivää koulussa, muuten räittiin seinään ja ajeltiin mopoilla jalkapallokenttä paskaks. Vittu siinä oli äijillä hommaa sen korjaamisessa, hehe”, Kimi ruotii kasvatuksen nykyisiä suuntaviivoja.

Onneksi hupaisan nimimerkin ”Joe Cock” kommentti ansaitsee paikkansa terävän satiirin kiperimmässä kärjessä.

Itsekkin olen koulukiusaamista vastaan ja kaiholla muistelen niitä päiviä kun levitimme hiekkaa jääkiekkokaukaloon ja hiihtoladuille, oi niitä päiviä kun luokan rillipää Torsti keräili leegojaan kaukalosta. Lisää Aimo Puusilmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Republikaanit: Bush voittaja

(HELSINKI) George W. Bush on Suomen uusi presidentti. Fox Newsille antamassaan tiedotteessa republikaanipuolue julistaa Bushin voittaneen jo vaalien toisen kierroksen....

Close