Kategoriat
Ulkomaat

Jouluvalot syttyivät myös Pariisin keskustassa

(BASTILJI) Perinteiset jouluvalot syttyivät keskiviikkona Pariisin keskustan pääkadulle Champs-Elyseelle. Joulutulia oli tätä ennen poltettu jo viikkojen ajan kaupungin lähiöissä, mutta viranomaiset toivoivat, että tästä eteenpäin pääkadun valaistus saisi riittää.
”Ja nyt meettä hipit kotionne ettei käy niinkun Algeriassa”, toivotti sisäministeri Nicolas Sarkozy joulunavauspuheessaan.
Sarkozyn mukaan Ranskan hallitus pohtii vastavetona autojen polttamisen kieltämistä ravintoloissa sekä pubeissa ynnä sellaisilla julkisilla paikoilla, joissa savu voisi aiheuttaa terveysriskejä. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi virastot, koulut ja bussipysäkit.
”Passiivinen autonpolttaminen aiheuttaa valtiolle valtavat terveydenhuoltokulut vuosittain”, perustelee Sarkozy. Monet ravintoloitsijat tosin pelkäävät, että ankara kielto saattaisi vaarantaa heidän elinkeinonsa. Ranskan hallitus pohtiikin, voitaisiinko ravintoloihin rakentaa erityiset autojenpolttotilat, joihin ei kuitenkaan sallittaisi tarjoilua.

4 vastausta aiheeseen “Jouluvalot syttyivät myös Pariisin keskustassa”

Bagdadin keskustassa ja liepeillä, lähikaupungeissakin on ollut reipas jouluvalaistus yllä jo useamman vuoden. Paikallisesta edistymisestä ja päättyneeksi julistetusta sodasta toipumisesta kertoo vahvasti sekin, että amerikkalaiset tuontitulitteet ovat vaihtuneet paikallisten käsityöläisten valmisteisiin. ”Pommi-push-upit ovat viimeisintä huutoa ja lapset osallistuvat ilolla täytteenä käytettävien kimaltelevien metallipalojen keräilyyn, ne tukevat ylävartaloa mukavasti burkhan alla”, toteaa Imra Al-qometri. ”Ihan tässä on riemusta revetä.”
Ranskassa puolestaan historiantutkimuslaitokset ovat osoittaneet, että autojen polttaminen on vuosisatainen perinne josta ei minkään EU:n direktiivit päätä vaikka olisivat ranskalaisten itsensä säätämiä. ”Perkele minun mosseeni ette käräytä”, julistaa europarlamentaristi, autonkuljettaja ja viininjuottaja Vatanen. ”Jätän ennemmin kaarani tankkaamatta ja työnnän sitä, onpahan vähemmän mikä palaa.”

Renaultin yhtiökokous päätti keskiviikkona alkaa kehittää uutta palonestonestosarjaa, joka voidaan jälkiasentaa kaikkiin malleihin. Sarjaan kuuluu mm. bensiinitankin korkin tilalle kiinnitettävä kangasriepu. Sarjasta odotetaan taloudellista menestystä. Analyytikot nostivat välittömästi tulosennusteitaan 25-45 prosentilla.

Autoveronalennusten kovaa hintaa tässä maksetaan. Autoja on entistä helpompi saada Ranskan esikaupunkeihin poltettavaksi. Aivan sama voisi tapahtua täällä isänmaassamme, syntyperäisten valkoihoisten suomalaisten keskuudessa. Kysynkin nyt hallitukselta, mihin toimenpiteisiin se luulee aikovansa ryhtyä, jotta se voisi nostaa autoveron sille tasolle, jolla se oli sinä vuonna, jota en enää muista.

Kysynkin nyt hallitukselta, mihin toimiin se aikoo ryhtyä palauttaakseen asiat sille tasolle, jolla ne olivat silloin ennen, kun kaikki oli paremmin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jokerit harkitsee taas muutoksia joukkueeseen

(ILMALA) Valmentajavaihdoksesta huolimatta tappioputkessa jatkava jääkiekkoseura Helsingin Jokerit aikoo tehdä lisämuutoksia joukkueen kokoonpanoon liigasijoituksen kohentamiseksi. Vaihdoksia on tiettävästi tulossa niin...

Close