Kategoriat
Kotimaa

Itämeren kuhat aivan tinoissa

Ministeri Hyssälä toivoo alkoholiveron pikaista nostoa

(KORPPOO) Turun seudulta pyydetyt kuhat ovat ympäristökeskuksen mukaan olleet viime aikoina aivan tinassa. Kalojen maksa-arvot ovat kokeiden mukaan olleet aivan perseellään ja liikkuminen holtitonta. Tapaturmilta ei olekaan vältytty.
”Selitys on mitä ilmeisimmin se, että kuhat ovat käyneet Viron puolella”, pohtii ympäristökeskuksen tutkija Timo-Soini Vistbacka.
”Ei tuossa kunnossa kannattaisi lähteä ainakaan vesille”, hän arvelee.
Viranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole suurempaa syytä huoleen, mutta peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (raitt.) korottaisi silti viinaveroa.

18 vastausta aiheeseen “Itämeren kuhat aivan tinoissa”

Mutta Karlskronassa vasta onkin tullut paniikki. Sukellusvenehavaintoja on tullut päntiönään, ja useammalle karille on saarrettu radioaktiivinen kala joka on holtittoman hyppelyn takia jäänyt ansaan sadevesilammikkoon. Ruåtsin puolustusvoimien tämän vuoden määrärahat ovat kuluneet loppuun hälytysten takia, ja kaikki lomautetaan loppuvuodeksi.

Voi tylsyyden tylsyys:
Tämä on ihan oikeata kritiikkia hallituksen viinapolitiikkaa vastaan. Korottaa niiden pitäisi veroa muuten suomalaiset juo ittensä hengiltä vaikka sitten hävittäisiin viina ralli viroo ja muihin maihin.
Tosin ajan kanssahan sitä voi tyypit oppia juomaan oikein (eli ei ”kaikki heti, tässä, nyt” -tyyliin…) Tosin epäilen vahvasti josko se tapahtuu ihan lähiaikoina. Olen varma että vaikka itse olen nollatoleranssi miehiä niin kaveriporukastani ainakin muutama juo vielä itsesä hengiltä.

Hyssälä teki kuitenkin yhden virhepäätelmän: hän otaksui, että humalaisten kuhien kuolinsyy oli hukkuminen. Kyseiseen toimenpiteeseen eivät kuitenkaan kykene Ympäristökeskuksen mukaan tiettävästi mitkään kalalajit. Ihmiset sen sijaan kyllä, juhannuksena varsinkin ja sepalus auki.

Ihmettelen suuresti, että miksei sosiaalihuolto ole puuttunut järvissämme majailevien lahnojen alkoholiongelmiin?

Vuosi-kaksi sitten havaittiin Tromssassa turskien hilluvan huumetokkurassa kaupungin edustan vesissä. Viinahan on norjassa pirun kallista, olivat nappailleet kaupungin viemäristä sairaaloiden havittämiä lääkkeitä ”kitusiinsa”.
Norjan mallista huomataan, ettei ainakaan viinan hinnalla saada niitä kalan penteleitä kaidalle tielle ja terveellisten elintapojen pariin.

(Pahajärvi) Kalojen kännäily on tiedostettu maamme syvissä vesistöpiireissä jo laajalti. Esimerkiksi ruutana talvehtii parin promillen kekkurassa järven pohjassa koko talven ja käy sitten krapulapäissään pyydyksiin keväällä. ”Kännikala ei kauan ui eikä sitä saa missään nimessä päästää auton rattiin. Valistustyötä on tehty valtion alkoholiverorahoilla jo yli viiskytä vuotta, mutta ei niinku just nää ruutanat mitään opi, saatana”, lohkaisee abidosentti Leena Lahna-Hyssylä valtion pohjakosketusvirastosta.

(Rustholli) Tuoreen tutkimuksen mukaan humalaisia pappeja ei pidetä vakavana uhkana eikä paheellisena esimerkkinä nuorille kaloille. Yli kaksi kolmasosaa oli sitä mieltä, että hengenmies tai -nainen voi käyttää kohtuullisesti alkoholia. Melkein puolet vastanneista ei panisi pahakseen, vaikka pappi istuisi ravintolassa hauskaa pitämässä. Pastorit ovat tunnetusti myös päteviä karaoke-esiintyjiä ja viihtyvät kuivassa ja lämpimässä. Yli puolet vastanneista on sitä mieltä, että pastorit, kanttorit ja jopa rovastit ovat sopeutuneet hyvin Suomen luontoon. Reilu kymmenesosa ei sen sijaan hyväksynyt pappien alkoholinkäyttöä, ja papin ja ravintolan yhdistelmää paheksui neljännes vastaajista. Samoin kapakka-pappilat ovat vastatuulessa. Sosiaali- ja hyysäysministeriö onkin jättänyt myöntämättä alkoholitarjoilulupia ehdotetuille sakasti-saluunoille. ”Ruustinnakin oli ihan tinassa”, hönkäisee pihtaaja-koneistaja Niuhustiina Kyttä-Norkooja 7päivää -lehdelle lähettämässään korusähköpostissa. ”Melo ämmä helvettiin”, toteaa puolestaan diakonikissa Mustonen koruttomassa vastauspostissaan.

(Ööbö) Silja-Line pannaan lihoiksi.
Huhut kuuluisan koko-kansanlemmikin saimaannorppa Silja-Linen myynnistä ulkomaiselle lihanjalostamoketjulle ovat varmistuneet oikeiksi. Syiksi epäillään nyt amerikkalaisomistuksessa olevan “Siljukan” romahtanutta terveydentilaa ja heikkoa taloutta. Vahvistamattomien lähteiden mukan tunnetun norpan maksa olisi pettänyt ja rahat loppuneet.
“Kyl maar se ol tämän halvan täks-frii viinan loppuminen se viimenen niitti sille vanhalle nitkulle, hik!”, arvelee Turun satamasta aaltopahvimajastaan tavoitettu, tunnetun norpan edesottamuksia jo vuodesta 1992 aktiivisesti seuraillut, aikaisemmin rahoitusalalla työskennellyt, ”Repe”.
“Näis kaloiskin täytyy sitten olla jotain shittii seaas ku se o niitten perään sen jälkeen nii kovaasti ollu”, jatkaa “Repe”, viitaten ilmeisesti norpan käyttämien ravintokalojen maksoista viimeaikaisissa tutkimuksissa paljastuneisiin myrkkyihin, joita [kaloja] he “Repen” mukaan myös molemmat käyttävät pääasiallisena ravintonaan.
Silja-Linen jatko-johtoa ei ole useista yrityksistä huolimatta tavoitettu kommentoimaan tuoreita kauppoja.
Mä sitä vähän lainailin”, paljastaa “Repe” viinanhöyryisellä kuiskauskella toimittajan korvaan, jatkaen mutinaa joistain jouluvaloista, oikosuluista ja Turun palosta.
“Vanhoja poikia viiksekkäitä, mies sekä norppaa kumpiikin on…”, raikasi siihen taustalle jostain keräytynyt lapsikuoro.

Mielenkiintoista! Kalatkin lähimerissämme ovat alkaneet omaksua kommunismia!
Teoriani mukaan suurin syyllinen tähän on ollut Leningradin oblastin pääkaupungin esteetön jätevesien Suomenlahteen laskemisjärjestelmä: Pietarilaisten krapulalierulla kyllästetty elinympäristö on pakosti vaikuttanut kalojen tapoihin ja tottumuksiin.

Siljasta jätetään osia
(Helsinski) Ehkä Virolaselle lihanjalostamoketjulle myytävästä, etupäässä viinan aiheuttamista talousongelmista sekä ilmeisesti ravintoperäisestä myrkytyksestä kärsivän kansanlemmikkihylje Silja-Linen ruhosta aiotaan jättää jäljelle osia.
Päihdeongelmaisen ja maksavaurioisen hylkeen amerikkalainen omistaja aikoo norpan myyntikuntoon saattamiseksi keskittyä nyt ”pääosiin”, mikä käytännössä tarkoittanee lähinnä päätä ja ehkä pyrstöä. Myös muutaman niskanikaman jättämistä koristeiksi on keskusteltu. Siljasta aiotaan alustavien tietojen mukaan leikata ja poistaa ainakin liha, evät, tärkeimmät sisäelimet sekä nahka.
”Selkänahkaa täytyy aina jonkin verran jättää”, rauhoittelee kuitenkin Siljan omistaja Amer Ikkalainen-Omistaja, muistuttaen samalla tuosta voittojen kannalta elintärkeästä elimestä hävyttömiä viiksiään rivosti lipoen.
”Silja-Norppa saa mädätä helvetissä!”, kommentoi kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen vaikkei kysytty.

(Horstweasel) Tunnettu ulkomainen raadonsyöjä Jutta Rabergummi tekee Siljan myynnistä kohu-elokuvan. Päivi Räsänen ja Tanja Karpela paheksuvat hanketta, koska eivät siitäkään mitään tiedä. Elokuvan pääosissa nähdään mm. Tom Cruise-missile ja Tom Hankkeri. ”Keneltä te saitte tämän numeron???”, totesi kulttuurikanisteri Karpela, jolta toimittaja olisi halunnut kysyä kellonaikaa.

Elokuvassa esiintyy Itämeren pohjasta löytynyt Amer Ikkalainen DiCaprio. Hän esittää valloittavaa mursua.

(Kaivopuisto) Siljan paloittelusta tyrmistynyt parvi kilohaileja teki joukkoitsemurhan viiltelemällä itsejään ensin kalastaja Pentti Separaattorin verkkoihin ja heittäytymällä sitten troolarin kannelta hyiseen mereen. Helsingin Kaivopuiston lokit ja pultsarit kiittävät. Aluksi teosta epäiltiin tavallisia silakoita, mutta EU:n kansainvälinen kalaitsarien tutkimuslaitos pätevöitti rotumääritelmää. ”Small are baltic herrings for a christmas fish”, lausuihe krottimaisteri Haddock ja pöläytti ilmoille tukevat merisavut molemmista piipuistaan.

Itse olen jo monena vuonna valanut kuhista uudenvuoden tilat. On tullut niin pirun nättejä vänkyröitä ja palleroita, että suosittelen muillekin!

Meidän takapihan ampiaispesässä aletaan myös kuhista, kun sinne kaadetaan sulaa uudenvuodentinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehden Talous 66 vuotta sitten: Saksan kasvu ylitti jälleen kaikki ennusteet

Markkinoilla uskotaan vahvan kasvun jatkuvan (OSWIECIM) Pörssit ympäri maailmaa joutuivat tänään jälleen nostamaan ennustettaan Saksan tulevasta kasvusta. Taas kerran keskisen...

Close