Kategoriat
Arkisto

Lehden Talous 66 vuotta sitten: Saksan kasvu ylitti jälleen kaikki ennusteet

Markkinoilla uskotaan vahvan kasvun jatkuvan
(OSWIECIM) Pörssit ympäri maailmaa joutuivat tänään jälleen nostamaan ennustettaan Saksan tulevasta kasvusta. Taas kerran keskisen euroopan mahti yllätti kaikki ennusteenlaatijat. Uutinen Saksan kasvusta Puolan suuntaan oli kaivattu piristysruiske pitkään tasaisena pysytelleille maailmanmarkkinoille.
”Itävalta, sudeettialueet, Memel, mitä vielä. Kyllä Saksa on ollut vahvassa tuloskunnossa jo pitkään, mutta Britannian antamien turvatakuiden pelättiin heiluttavan markkinatilannetta” arvioi Saksan markkinoille tarjoamaa jymy-yllätystä markkina-analyytikko Anschluss Saint-Germain.
Saksan vahva tuloskunto yhdistettynä fuusioon Italian kanssa koetaan nyt markkinoilla takeeksi kasvun jatkumisesta. Saksalla uskotaankin olevan käsissään avaimet todelliseen maailmanvalloitukseen.

10 vastausta aiheeseen “Lehden Talous 66 vuotta sitten: Saksan kasvu ylitti jälleen kaikki ennusteet”

Muistaakseni näihin aikoihin myös virvoitusjuomapuolella kannatti satsata vichyyn, kiitos saksalaisten kasvun.

(Suomalainen Gulpi) Vasta hiljattain Paasikiven-Kekkosen katakombista löydetty muinainen 300 kt kovalevy paljastaa myyttisiä salaisuuksia, joita politiikan arkeo- ja urologit yrittävät kiivaasti selvittää. Kenen ammoin ylläpitämä mahtaa olla tämäkin työväenpuolueellinen blogi?
”Tiistai 1.11. – Saksaa ja Vorschmakia
Valkenee isänmaallinen aamu, niinkuin tänä viisivuotissuunnitelmana on tavannut käydä. Tunnelmaa latistaa huoli naapurin kulakista ja se, ettei hänen rehabilitointiinsa tarvittavia papereita löydy mistään. Vasta kun on myöhäistä, löydän ne auton etuistuimelta.
Käyn kahvikombinaatissa vanhalla miliisiasemalla. Mukavia ihmisiä, jotka allekirjoittavat tunnustuksensa ennen kuin matka jatkuu. Vierailen Saksan suurlähetystössä, jossa tapaan advokaatti Heinrich Korsteinin.
Saksa on ollut viime vuodet vahvasti esillä uudistustyössäni. Olen pitänyt tärkeänä, että neuvostopolitiikassa kansallissosialistinen Saksa tunnistetaan suurimpana ystävänämme. Valtion kannalta se on tarkoittanut uutta ulottuvuutta, josta ensimmäiset kokemukset liittyivät Berliinin etnisen puhdistamon rahoittamiseen. Jatkossa on tarkoitus laajentaa yhteistyötä ja juuri Suomen neuvostotasavallan aikana siihen tarjoutuisi hyvä mahdollisuus.”

Uskoisin lyhyen tähtäimen strategisena sijoituskohteena Saksan metalliteollisuuden olevan kannatava investointikohde. Ovat kuulemma pistäneet IG-metallin pojat ruotuun. Ei täällä voi olla miten vaan!

Sijoitusvinkkinä suosittelen IG Farbenia. Myös Freiwillige Waffen-SS on kovassa kasvussa, suosittelen. Luftwaffe on menossa alas, myykää. Ploestin öljykentät ovat riskisijoitus, holdatkaa toistaiseksi. Kannattaa sijoittaa myös Skodan tehtaisiin, siellä on tulossa Panzer V tuotantoon.

Ai niin ja myykää Hilfingswilligen osakkeet kokonaan, siitä lafkasta ei ole kohta mitään jäljellä. Sama pätee myös Kenraalikuvernementtiin!

Puna-armeijaa kannattaa vähän vielä viivästyttää, mutta aivan lähitulevaisuudessa siihen kannattaa panostaa sen ollessa vielä halpaa. Aivan ennen näkemätön kasvu on ennusteiden mukaan tulossa idän suunnalta.

Lehti 15 vuotta sitten: Saksan neljä kapinallista itäistä sosialistitasavaltaa liitettiin rauhanomaisen Anschlussin kautta Saksan Neljänteen valtakuntaan. ”Am nächsten was zu essen”, kommentoi Bundeskanzler Helmut Kohl huuliaan lipoen.

Itsehän olen jo pitkään kasvattanut Saksaa kotitarpeiksi takapihan postilaatikossa kirkasvalaistuneiden lamppujen avulla, mutta nyt olen kuullut epäluotettavalta taholta, että se saattaakin olla laitonta. Pitäisiköhän myydä, vaiko jättää sekin homma suosiolla kauppasaksoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suutari räjähti Äetsässä

(ÄETSÄ) Äetsää kohtasi aikaisin aamulla jo toinen traaginen räjähdys pienen ajan sisään, kun paikallinen suutari Antero Karapalo kohtasi matkansa pään....

Close