Kategoriat
Kotimaa

Tylsä räjähdys Äetsässä

(ÄETSÄ) Mahdollisuus vuoden kovimpaan uutispaukkuun menetettiin Äetsässä myöhään maanantai-iltana, kun Finnish Chemicalsin tehtaan kuivaimen räjähdys jäi vaikutuksiltaan vähäiseksi. Kukaan ei loukkaantunut turmassa, eikä ympäristölle aiheutunut vaaraa.
Etenkin median edustajat olivat perin pettyneitä tapahtumaan, jonka takia he joutuivat kuitenkin jäämään töihin normaalia myöhempään.
”Saatanan vittu, miten surullisen säälittävä onnettomuus. ’Seiniä sortunut’; revi siittä nyt suurta inhimillistä draamaa. Minä meen ainakin kaljalle, pitäkää tunkkinne”, kommentoi suurehkon pääkaupunkiseudulla ilmestyvän lehden toimitussihteeri noin kello 23.30 ja hautasi tapauksen nelossivun palkkiin.
Myös Äetsässä monet jakoivat toimitusväen tuskan. ”Tässä oli kaikki mahdollisuudet 2000-luvun Lapuaan, mutta kun ei. Ei tällainen saisi olla mahdollista nykyaikana”, paheksui kunnanviskaali Aimo Ukon-Köngäs.

12 vastausta aiheeseen “Tylsä räjähdys Äetsässä”

Jos minut valittaisiin tämän maan johtoon, niin ensitöikseni laittaisin alulle työryhmän pohtimaan suurempien räjähdysten aikaansaamista Suomeen ja niiden vaikutusta työväestön hyvänolontunteeseen. Ryhmään nimittäisin mukaan kaikki hyvät kaverini ja se kokoontuisi usein, kivoissa paikoissa ja hyvällä korvauksella.

(Ylistaro) Ylistarolainen pientilallinen Pilvi Raisa Tuulikki Perviö-N’gtu kertoo toissailtana nähneensä oravan. ”Tuolta se
tuli, marjapensaan takaa. Käpy oli sillä suussa ja tuonne se pyörsi, kuusen juurelle.”, kertoo Perviö-N’gtu ja osoittaa oikealle. ”Oli sen verran pimeää, etten sitten enään nähnyt mihin se sieltä meni.”, jatkaa emäntä ja kaivaa hammastikulla korvaansa.

(Kieli korvassa) Uutiskynnys ylittyi, kun ’elikkä’-sana lisättiin Nykysuomen sanakirjaan.

(Vihti tutuksi ry.) Kuolleet terroristi-oravat saattoivat liata Vihdin veden. Nummelan vesitorniin kuolleet AL-qaida-huivein koristautuneet oravat ovat saattaneet aiheuttaa Vihdissä riehuvan vatsatautiepidemian. Ainakin 250 vihtiläisen arvioidaan sairastuneen. Muutama orava-aktivisti on pidätetty epäiltynä teosta ja toimitettu kuulusteluihin. ”Suopo, CIA, FBI ja Vihdin miliisi tutkivat asiaa”, toteaa nummelalainen Antti Avo-Kela keskusluonnontieteellisestä poliisista. Onko osamaoravilla yhteyttä Äetsän räjähdykseen? ”Epäilemättä ehkä näin ei ole, juu”, vastaa rollaattori Aimo Teräskela Nummelan miliiisiasemalta. Vatsatautiin sairastuneet voivat tiedustella korvauksia Nummelan KELAsta.

Missä on Äetsä? Ja mitä Finnish Chemicals oikein valmistaa? Onko siellä sattunut oikeasti räjähdys? Ketä kiinnostaa jos omaisia ei ole menehtynyt? Mitäs Nykäselle kuuluu? Onko vielä tullut entiseen malliin kalaa? Hei nyt pitää lopettaa. Tunneli….

Jos ne siellä Vihdissä oli kumminkin liitoseparatisteja? Onkohan Vihtiin rakenteilla jonkinlaista väylää, jota pikku siivekkäät voisivat vastustaa? Panokset kovenee, kuten Kummelin itsensä paljastaja tapasi sanoa.

Äetsä pääsi Suomen kartalle räjähdyksellä. Harvinaisen omaperäistä, mutta jatkoa seuraa tutun kaavan mukaan eli vuotuiset räjähdysmarkkinat, humppafestivaalit ja modernia tanssia edustava performanssi.

Eikös se Äetsä ole kartalla ollut ennenkin? Ainakin minun karttakirjastani (Ottawa, 1942) se löytyy sieltä Varpuan ja Sohlinmäen välimaastosta. Kirjan mukaan sinne menee tiekin.

Vihdin itsemurhamyrkyttäjä-oravat kepittää kyllä äetsäläiset mennen tullen. Oravien Koraanissa on taatusti luvattu uhrautuvasta vesitorniin hukuttautumisesta tuhansia neitsytnaaraita ja kuutiokaupalla käpyviinaa ikuisuudessa nautittavaksi. Ja mahdollisuus nauraa paskaista oravanaurua, kun ihmiset kärvistelee paskataudissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Päivi Räsänen, Lehti ja hegemonia

Monumentaalinen, kauan odotettu Lehden vastaus mykisti kongressiväen Lehti toivoo lukijoiltaan palautetta ja mielipiteitä. Viime päivinä on puhuttanut erityisesti Lehden ja...

Close