Päivi Räsänen, Lehti ja hegemonia

0
13

Monumentaalinen, kauan odotettu Lehden vastaus mykisti kongressiväen

Lehti toivoo lukijoiltaan palautetta ja mielipiteitä. Viime päivinä on puhuttanut erityisesti Lehden ja Päivi Räsäsen asema hegemoniassa. Keskustelu on oikeastaan laajennut jo koskemaan yleensäkin huumorin ja vielä laajemmin naurun asemaa valtarakenteissa, niitä pönkittäen ja niitä (mahdollisesti myös) murtaen.

Valitettavasti koko keskustelu on liian laaja tässä toistettavaksi, joten toimitus puuttuu tässä ainoastaan sen ydinkohtiin. Lainauksia on lyhennetty puuttumatta niiden sisältöön millään tavalla. Toivomme myös jatkossa, että vastaavanlainen retorisesti rikas, korkeatasoinen ja selkeisiin päämääriin pyrkivä keskustelu jatkuu vilkkaana. Tähänhän koko julkaisumme pyrkii.

Mistä kaikki siis alkoi?

“- – – nitkun nitkun koko sana degeneroituu – – – jaaba jaaba ahdasta ideologista agendaa mussun mussun – – – Absoluuttinen totuus – – – sisältyy implisiittinen oletus – – – lip lap lip lap – – – valtarakenteiden pystyttämiseen. Jos vastaatte tähän jotakin, niin toivon, että vastaatte samalla tyylillä, kuin kirjoitin, asiallisesti.” – nimim. Vastarannan Kiiski

Valitettavasti on todettava, että käyttäessään sanaa “ahdas”, sekä jättäessään nimenomaan mainitsematta sanan “kumkvatti” vihjaa kirjoittaja selvästi. Samanlaista tarkoitushakuisuutta voidaan selvästi nähdä, enkä olisikaan uskonut, että tämän tasoisessa keskustelussa sorrutaan. Tosin on myönnettävä, että sama kirjoittaja jatkaa myöhemmin:

“Pitkäksi meni taas – – – tässä yhteydessä en käytä – – – sisällyksetöntä, arvotonta retoriikkaa, joka ansaitsisi ainoastaan halveksivaa naurua.”

Voinemme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että oli aikakin saada tämä asia kunnolla käsiteltyä. Kaikkiaan Lehden osalta riittäneekin vielä yksi tärkeä huomio:

“- – – näkemyksien perusteleminen on järjellisen ajattelun välttämätön edellytys”

Ei ole.

Parhain terveisin,
Joukko huolestuneita äitejä
ilmoitusosaston päällikkö

13 lukijakirjettä

 1. Snakke Borg sanoo:

  (Mässykeskus) Sauli Niinistö syytti amerikanjuutalaisia! Helsingin kirjamessuilla Suomalaisen kirjakaupan osastolla puhunut presidenttiehdokas sanoi lukeneensa nuoruudessaan “aivan liikaa” amerikanjuutalaisia kirjailijoita ja saaneensa näiltä vaikutteita omaan “kirjalliseen tyyliinsä” jota hänen “muistelmateoksensa” Viiden vuoden yksinäisyys on tulvillaan. Vastoin odotuksia haastattelija Ruben Stiller ei kommentoinut Niinistön juutalaissyytöksiä välittömästi. Päivi Räsästä ei edes yritetty tavoittaa kommentteja varten tai muutenkaan.

  (0)
 2. Peukalo keskellä sanoo:

  Ehdotan Lehteä seuraavaksi kulttuuriministeriksi vedoten ansioihin kulttuuritoiminnassa, jonka luonne on samanaikaisesti yhteiskuntakriittinen että yleistä “kylmaartotkai”-henkeä myötäilevä.

  (0)
 3. Ylämummo sanoo:

  Alkaa olla homma taas semmoista että jos ei pikkuhiljaa rotia synny niin pipoja tulee lentämään kuralätäköihin. Saatana.

  (0)
 4. Harri Ruukkunen sanoo:

  Tulihan se vastaus sieltä. Kiitos. Vieläkin vähän kyllä pelottaa se lintuinfluenssa. Ette kai te pojat ole sen takana? Jos näin on, lopettakaa se ennen kuin jotain sattuu.

  – Joukon huolestunut äiti

  (0)
 5. Eskojuhani Peräryykiö-Latvala sanoo:

  Enemmän kuin retoriikasta, pidän suomalaisesta ruuasta.

  (0)
 6. Persoona sanoo:

  Ettei vain Kiiski kantaisi lintuinfluenssaa? Ai joo, mutta sehän on vastarannalla. Polttakaa sillat takananne.

  (0)
 7. Huumorista puheenollen vakavan asian yhteydessä, Juha Vuorinen onnistui Juoppohullun Päiväkirjassaan oikein hyvin, miten mahtaisi sujua Päiviltä Jumalanhullun Päiväkirja…?

  (0)
 8. Jiri Parma sanoo:

  Mistä lähtien juopottelu tai Jumalaan uskominen on ollut vakava asia?

  (0)
 9. JW sanoo:

  Kuka hallitsee kumkvatteja, hallitsee maailmankaikkeutta.

  (0)
 10. Wanhan Wirsikirjan stygi n:o 640 mainitsee mm. “Jo vääryys vallan saapi, se huutaa taivaisiin…”.
  Ja toisaalta, kyllä monelle tuntemalleni, optio-ohjelmien ulkopuolelle jääneelle, kaksin käsin kovaa tenua vetävälle ihmislajin ulokkeelle juominen on hyvin vakava asia.

  (0)
 11. Nimetön sanoo:

  Yhdyntä itsensä kanssa. Kyllä -onnistuu! Valtarakenteet virittävät keskustelun alapään huoliin. Siksi kysynkin, kuka tässä yrittää rikastua? Ratapihalla kasvaa vain vihanneksia, joita ei kukaan nuole. Raastuvassa tavataan huusi Räsänen ennen aamun koittoa.

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.