Kategoriat
Politiikka

Tekijänoikeuksia esitetään parannettaviksi

(LUDDA) Kansanedustajat eivät ole kaikilta osin tyytyväisiä uuteen tekijänoikeuslakiesitykseen. Monien edustajien mielestä laki ei turvaa tarpeeksi hyvin kulttuurintekijöiden oikeuksia, ja sitä pitäisi tämän takia kiristää.
”Laki esimerkiksi sallii jatkossakin tekijänoikeudella suojattujen kappaleiden esittämisen humalassa saunan lauteilla ja laulunsanojen kirjoittamisen muistilapuille sekä päiväkirjoihin. Mielestämme tällaisesta toiminnasta pitäisi joutua ammuttavaksi”, lausuivat hallitusryhmien kansanedustajat koraalivirren sävelin.
Eduskuntaryhmät laajentaisivat myös kasettimaksut lyijykyniin sekä ruutupaperiin, koska on mahdollista, että niitä käytetään tekijänoikeussuojattujen teosten nuottien kopiointiin. Myös suurten levy-yhtiöiden esittämä ajatus nuottien patentoimisesta niiden yksityisomaisuudeksi saa kannatusta.
”No hei, mitä tahansa perusvapauksien puolesta. ja kun sanon perusvapaus, tarkoitan tietenkin vaalikassa”, sanoi Geneerinen Hallitusryhmän Kansanedustaja.

18 vastausta aiheeseen “Tekijänoikeuksia esitetään parannettaviksi”

Kansalaisilta voitaisiin lyödä ns. hampaat kurkkuun, jotta kappaleiden hyräily vaikeutuisi. Toimenpide koskisi vain etuhampaita ja se tehtäisiin tietenkin hammaslääkärissä, koska siellä käynti on muutenkin niin mukavaa.

Tottakai nielurisaleikkausten yhteydessä poistettaisiin vaivihkaa myös äänihuulet laulamisen estämiseksi. Lisäksi syntymässä lapsilta poistettaisiin kaikki ulokkeet joilla soitinten soittaminen tai esineiden tahdikas naputtelu olisi mahdollista, esimerkkeinä nimetön sormi, isovarvas ja nenä.

Älkääsny hippikommarit vikiskö. Ootte kuitenkin kaikki makeanveden piraatteja ja ”linuxinjakelijoita” siellä Inttervepissä.
Kyllä saatana loppuu se touhu kun saadaan vihdoin tehtyä teidän touhusta rikoslakirikos ja kaikki Suomen skoudet poliisikoululaisia myöten komennetaan ratsaamaan teidän kullankalliit tieto-koneet sieltä kellareista talteen.
Eikä riitä pelkkä linnatuomio teille vaan aiheuttamanne tuh.. milj.. miljarditappiot kerätään teiltä jokaiselta hyvityksinä pois oikeuden päätöksellä. Se on kuule iso summa rahaa sata miljaardia jaettuna miljoonalla. Perkele.

Uusi laki ei turvaa myöskään suurten ylikansallisten elokuva- ja ääniteyhtiöiden jatkuvaa taloudellista voittoa Suomen äänitemarkkinoilta. ”Onhan se suorastaan pöyristyttävä ajatus, ettei me saada tulevaisuudessa muutaman miljardin liikevoittoja täältä pohjolan musiikkibisneksestä”, kommentoi Svine Schweinfurt. ”Mistäs meidän pikku Pekka saa sitten rahat yksityissuihkukoneeseen ja mersuun, jos isillä ei ole varaa irroittaa vähän valuuttaa pojalleen”, jatkoi Schweinfurt kyynel poskellaan. Hallitus onkin päättänyt hävittää internetin ja IRCin, sekä kaikki vertais-, piraatti- ja kalaverkot koko maailmasta. Kysyin eri tahoilta itselleenkopioinnin mahdollisia vaikutuksia kansan sivistystasoon, vastaukset kielivät, että ”ei spurgujen mitään musiikkia pidäkään kuunnella, opiskelijat ovat jo muutenkin riesana koko yhteiskunnalle, saisivat passittaa rajalle ja ampua. Totta kai on luonnollista, että CD maksaa yli 50€. Mitäs olet niin tavan tumpelo, ettet osaa käsitellä sitä lättyäs niin, ettei se hajoa.” Asiapuhetta, sanon minä. Köyhät kyykkyyn! Musiikki ja sivistys pois rahvaalta, valta takaisin aatelisille.

Kävin tuolla antipiracy.fi-sivuilla. Se avasi silmäni ja suuni. Erityisesti kohta ”tunnista piraatti” oli avartava.

(Transylvania, Itä-Eurooppa)
Romanian takametsistä kantautuneen tiedon mukaan kirjailija Mary Shelley on ajautunut juridiseen dispuuttiin tekijänoikeuksista Brasovin kirkkoherranviraston kanssa. Kirkko katsoo Shelleyn romaanin ”Frankenstein” idean uudelleensyntymästä ja kuoleman jälkeisestä elämästä olevan kopioitu eräästä Kirkon omimasta, vanhemmasta teoksesta.
Kirjailijan itsensä lisäksi hänen luomaansa satuhahmoa, Tohtori Frankensteinia syytetään hyvien tapojen, ruumishuoneen oven sekä 27 romanialaisen uskonnollisen vakaumuksen rikkomisesta.
Brasovin kirkkoherranviraston päällikkö, pappismies ja kylänvanhin Raha Meillecin on huomattavan suivaantunut tavasta jolla Shelley ja Tohtori Frankenstein jäljittelevät Tiedätte-Kyllä-Missä-Kirjassa kuvattuja ihmetekoja. ”Täällä hiihtelee jos jonkinlaista raatoa, pitkin kaupunkia, yömyöhällä. Lapsia pelottelevat ja kuseskelevat nurkkiin. Kuuta ulvovat. Kyllä se vaan niin on, että näihin hommiin on yksinoikeus Tiedätte-Kyllä-Kenellä. Joku roti sentään!”, kritisoi huomattavan tuohtunut kaapuniekka ja ottaa huikat vihkivettä. ”Tekisivät edes laatuyötä, mutta ei. Halpoja kopioita ovat.”, tuhahtaa piippalakki ja potkaisee jalkakäytävälle pudonnutta vasemman käden nimetöntä.

Minä taidan mennä omajalkaisesti ilmiantamaan itseni tekijänoikeusviranomaisille siitä hyvästä, että soitin eilen ilmakitaralla kavereiden nähden virren 517. Voihan vaalikassa! (jota me kutsumme perusvapaudeksi.)

Koulussa ottivat pojasta valokuvia. Mistä sitä tekijänoikeusrahaa saa hakea?

Ja eikun kaikki vaan enemmän warettamaan…Mitä paskempia lakeja sitä enemmän wareja

Joutaisin kuolemaan. Peijakas oon niin rikollinen että Viipurin menetys on pientä tähän verrattuna. Mp3 soittimen poltin jo ihan ilmiannon pelossa

Kaikkein helpoin tapa lopettaa tämä vääntö on tehdä myös toinen laki, joka kieltää kopiosuojatun materiaalin levittämisen.
Tai vaihtoehtoisesti, että levyn jakelijat joutuvat merkitsemään vähintään 50% jokaisen kopiosuojatun levyn kannesta selvällä tupakka-askeistakin tutuiksi tulleilla ilmoituksilla, että tämä CD-levy EI OLE STANDARDIN MUKAINEN ja JOKAINEN KÄYTTÄKÖÖN SITÄ VAIN OMALLA VASTUULLAAN, MITÄÄN YHTEENSOPIVUUTTA EI TAATA.
Lisäksi kauppoihin eri tiskit CD-compatible levyille ja kopiosuojatuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suurin osa kansanedustajista ei tiedä, mikä on 'mp3'

Gramex, BMG ja Universal sen sijaan tunnistettiin hyvin. (VIISASTEN KERHO) Kansanedustajien enemmistö on tietämättömiä tietotekniikan termistöstä, paljastaa tuore kyselytutkimus. Sen...

Close