Kategoriat
Politiikka

Suomeen valitaan ensi vaaleissa myös senaatti

(SMOLNA) Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kansalaiset saavat äänestettävää oikein olan takaa. Kahdensadan kansanedustajan lisäksi maahamme valitaan ensimmäistä kertaa myös ylähuone eli senaatti, tiedotti hallitus perjantaina.
”Senaatin tehtävänä on olla kumileimasin, ettei eduskunnan itsensä enää tarvitsisi”, perusteli tuore valtionvarainministeri Eero Heinäluoma, joka toivoo itsestään käytettävän jatkossa nimeä Amiraali Hornblower ja itseään puhuteltavan kolmannessa persoonassa.
Senaattiin valitaan sata jäsentä, joista puolet suoralla kansanvaalilla. Loput senaattoreista kootaan puhtaasti hyvä veli -pohjalta, Amiraali kertoi.
”Senaatin perustamista puoltaa hänen mielestään myös se seikka, että mm. Yleisradion tulevan saneerauksen myötä poliittisista palkkio- ja pakasteviroista on tulossa maassamme huutava pula”, Amiraali jatkoi.

Yksi vastaus aiheeseen “Suomeen valitaan ensi vaaleissa myös senaatti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehden linkkivinkit perjantaiksi

www.helsinginsanomat.fi - Helsingin Sanomat on Suomen ja pohjoismaiden suurin sanomalehti, joka tarjoaa verkkosivuillaan uutisia sekä koti- että ulkomailta. Uusimmat uutiset...

Close