Kategoriat
Talous

Fortum ja Lilius puolustavat optioitaan

”Olenhan minä sata kertaa Halosta kauniimpi”
(ÖKY) Valtionyhtiö Fortum puolustaa tiukasti sen johdolle myönnettyjä hulppeita optiopaketteja. Fortumin mukaan esimerkiksi toimitusjohtaja Mikael Liliuksen jopa 12 miljoonaan euroon kohoavat optiot ovat täysin oikeudenmukaiset.
”On kritisoitu, että Liliuksen bonus on sata kertaa suurempi kuin Suomen presidentin palkkio. No vitut siitä. Kyllähän Lilius nyt on sata kertaa kauniimpi kuin Halonen, eikä Tarja kyllä järin kehitä Suomen kilpailukykyä”, perusteli Fortumin vaksi Antero muun yritysjohdon ollessa lounaalla Kämpissä.
Lilius itse kommentoi optioistaan syntynyttä kohua näyttämällä Bemarin ikkunasta pitkää nenää työkkärin jonolle. ”Menkää hipit töihin!” hän neuvoi.

Mikä halpa sähkö?

Vaksin mielestä optiokohu on saanut mediassa jo selvän ajojahdin piirteitä, jossa vainotaan raskaan päivätyön tekijää, joka on palkkansa ansainnut.
”Ja sitten iltapäivälehdissä mussutetaan, miten 12 miljoonalla saisi ilmaisen päivähoidon kaikille. No vitut siitä. Kyllähän Lilius nyt on sata kertaa kauniimpi kuin joku kuolaava vantaalaiskakara, eivätkä ne toukat järin kehitä Suomen kilpailukykyä tai jalosta öljyä”, vaksi jatkaa kovasti tuohtuneena.
Fortumin johto puolestaan katsoo antamassaan lausunnossa, ettei optiojärjestelmä kuitenkaan uhkaa yhtiön perustehtävää valtionyhtiönä, joka on myydä pääomistajille eli kansalaisille helvetin kallista sähköä.

13 vastausta aiheeseen “Fortum ja Lilius puolustavat optioitaan”

”Fortum ei myy sähköä, vaan statusta ja siitä kannattaakin maksaa”,
säätävät markkinointitutkijat Urpo & Turpo. Urpolla on kainalossaan muovisen oloinen sammunut blondi, joka esitellään ”Barbieksi”.
”Mene homo runkkaamaan siitä”, kommentoi Turpo myöhemmin nytkyttäessään barbia korvaan salamavalojen välkeessä.

Kateellisten panettelua. Kyllähän kaikki tietävät, että rahalla ei voi ostaa onnea.
Eikä rahalla ole loppupeleissä mitään väliä. Eikä raha… hah, hah, haaa! Rahaa! Rahaa! Kaikki tänne ja heti! Köyhät kyykkyyn! Buohhahhaa!

Ekonomistit väittävät ihmisten toimivan hyötyjä ja haittoja jatkuvasti kalkyloivan olennon tavoin, mutta itse asiassa ainoat henkilöt, jotka edes yrittävät toimia tällaisen mallin mukaan ovat ekonomistit. Valitettavasti hekään eivät siihen kykene, mutta voiko yrittänyt laittaa? Vai panna? Vai miten se menikään?

FORTUMIN JOHDON SUURI HUIJAUS
Fortumin optiojärjestelyjen prosessi tiedetään ja sitä kautta myös syylliset. Ketju kulkee seuraavasti: Toimitusjohtaja ja hänen johtoryhmänsä pohtivat palkitsemisjärjestelmää. He antavat palkisemisjärjestelmän selvittämisen suunnittelu- ja strategiayksikölle. Strategiayksikön johtaja alaisineen tekee perusvalmistelun ja palkkaa arvostusta nauttivan konsultin tekemään taustaselvitykset ja perustelut. Kun tämä on tehty, strategiayksikkö esittelee asian ja perustelujen pitävyyden toimitusjohtajan johtoryhmälle ja hallitukselle.
Esitystä korjataan ja se lähetetään ministeriöön lausunnolle. Ministeriö hyväksyy esityksen kosmeettisin korjauksin. Sen jälkeen asia viedään hallintoneuvostolle, jossa poliitikot eivät uskalla sitä vastustaa, koska taustalla on vankkaa konsultin keräämää tilasto- ja vertailutietoa. Hallintoneuvosto hyväksyy asian, niinkuin se on niellyt kaikki muutkin ”hyvin perutellut” esitykset varsinkin, kun se kuvittelee, että ministeriö on asian varmistanut.
Fortumin hallitus tietää, että laskelmien perusteena on konsultin ”toimeksiannosta” tekemä yhtiön aliarvostus, liian alhainen kurssi ja sopivasti ”manipuloitu” pessimistinen näkemys energiamarkkinoiden kehityksestä. Kaikki yhtiössä tietävät tämän, mutta eivät sitä kerro, koska he joko saavat optionsa tai heidät on peloteltu hiljaiksi työpaikan menetyksen uhalla.
Että näin se homma etenee.
Olennaista ei ole Fortumin tapauksessa se, ovat optiot järkevä palkitsemismenetelmä vai ei, ovatko optiot kohtuullisia vai ei vaan se, että koko homma masinoitiin sisältä käsin. Aloit tuli johdolta, se ideoi, suunnitteli ja vedätti päättäjiä ja osakkeenomistajia. Se palkkasi konsultin kovalla hinnalla tekemään perustelemaan sille mieleistä lopputulosta, valikoimaan optiota puolusteleva tieto, ja etsimään sopivat perustelut. Ministeriö, osakkeenomistajat tai hallintoneuvosto eivät ole syyllisiä vaan toimivan johdon uhreja.
Kyseessä on siis huijaus, suuri puhallus, josta pitää joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Tässä ei tarvita mitään perustuslain tulkintaa tai kohtuullistamista. vaan rikoksella saatu hyöty on palautettava ja syylliset tuomittava lainmukaisiin rangaistuksiin.
Ei ole muuten ihme, että Peter Fagernäs puolustelee Fortumin toimivaa johtoa. Hänhän rikastui pelaamalla muiden rahoilla ja vedättämällä osakkeenomistajia. Kyseessähän on vain suppeampi versio Venäjän oligarkien putsausmenetelmistä.

Rakkaat toverit!
Luovutkaa tuosta tyhmästä supisuomalaisesta kateellisuudesta ja menkää töihin!
Antakaa Liliuksen ja Fortumin väen pitää rahansa ja maksaa veronsa.
Nyt jäitä hattuun..
Juntit..

Kuten jossain jo aiemmin ohimennen mainitsinkin, kuuluu tuttavapiiriini runsaasti optio-ohjelmien ulkopuolelle jääneitä henkilöitä. No nythän aloinkin miettiä, mikä se olisi option vastakohta, ja moniko ed.mainitusta joukosta kuuluisikin tällaisiin ohjelmiin?
No sehän on ilmiselvästi MÄTKIÖ, ammoin sovittu, mutta yllättäen ja odotettua suurempana ilmaantunut menoerä, jota mahdollisesti tultiin samalla perimään päin näköä mätkivän gorillan epäystäväl-
lisellä avustuksella.
Tarkista sinäkin nyt heti, kuulutko mahdollisesti johonkin MÄTKIÖ-
OHJELMAAN.

Lilius tulisi panna vastuuseen teoistaan. Ylimielinen paska koko mies.
Barrikadeille tulisi nousta kaikkien ja erottaa Liliuksen kaltaiset yritysjohtajat.
Olen Fortumin asiakas, mutta en halua kustantaa Liliuksen optioita. Lilius on saanut tavallisen palkkansa ja sen tulisi riittää.
Suomalaisten hyväntahtoisuutta ei tulisi ärsyttää liikaa!
HV

Lilius on suomen toiseksi suurin kusettaja jouko k leskisen jälkeen.Mies saa sakkoja 7000 ja huijannut miljoonia…..miten leskinen selviää, toivottavasti omaisuus on lasten nimiin siirretty ja jouko k leskinen voi mennä kelaan hakeen työmarkkinatukea, jolla saa sitten velat hoitoon.
Lilius tarvii sen verran palkkaa kuin urpo tarvii että pystyy elämään, eipä vaan tarviihan työmies palkkansa…..ei lilius ole ahne, lilius vaan kusettaa enemmän kuin toiset.

Veli Mikael!
Nimesi mukaan sinun tulisi olla Jumalan kaltainen. Ehkä olet ymmärtänyt Jumaluuden väärin.
Ei Jumala riistä veljiään, ei pyydä kohottamaan ketään jalustalle, niin kuin sinä olet tehnyt.
Olen se pyykki Mari, joka pesee pyykkinsä sunnuntaisin, kun sähkö on halvempaa. Päivänä jolloin tulisi pyhittää lepopäivää.
Onko sinusta miestä pesemään pyykkiä kansan tapaan, autuaita ovat ne jotka pesevät vaatteensa. Oletko sinä valmis talkoisiin, jossa kymmenykset jaetaan niille, joilla ei ole voimaa LI´nkoamaan? Mitä autoiluun tulee ole/BE`mari.

Lilius kyla ansaitsee optiorahaan, han tekee pitkä työpaäivä ja hän on ahkera, rehellinen, isanmaalinen, komea, rikas ja han kuulu kirkko. Ja hän on flindanssvens okso.

Stefan Höstömn Says:
Syyskuu 26th, 2007 at 14:02
Lilius kyla ansaitsee optiorahaan, han tekee pitkä työpaäivä ja hän on ahkera, rehellinen, isanmaalinen, komea, rikas ja han kuulu kirkko. Ja hän on flindanssvens okso.
For tu ME, sinulta meille ~ optio/oppirahat maksettu. Por´UKOILLA varaa pestä enää nyrkkipyykkiä, kun koneet meni alta. Mitä tekee Mi´KA´e L ? `han kuulu kirkko` ei tee miehestä kristittyä, edelleen sanoisin, että kymmenysten jako on pielessä …
KALI, kali ja pyykkiä riittää vaan 🙂 mitä tulee rehellisyyteen pitäisi § o § … asettaa uuteen valoon! Voihan VIT´si si si ja nyt kärähti viimeinenkin hehkulamppu tästä pirtistä. Onneksi on stidejä ja pari kynttilän pätkää. Yhtä ihmettelen kuitenkin, kuinka tämä kone vielä toimii? Kuka todella pyörittää näitä rattaita ja rumpuja? KYSYN; että KUKA?
Ja vastaus ei voi yksin olla että FOR´tum … bodom … tum …
oikolukija where are you, eiköhä’n nyrkkipyykki jo riitä, Lilius on kohta kypsää kauraa 😉

Lilius kylä ansaitsee optiorahaan, han tekee pitkä työpäivää ja hän on ahkera, rehellinen, isanmaalinen, komea, rikas ja hän kuulu kirkkoon. Ja hän on flindanssvens okso.
”Lilius tulisi panna vastuuseen teoistaan. Ylimielinen paska koko mies.”
Kateellisten panettelua…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Turkin EU-jäsenyysneuvottelut käyntiin

EU-parlamentin mukaan taustalla "ei pelkästään selkärangattomuus ja koko unionin poliittinen elinkelvottomuus sekä täydellinen arvovallan puute." Turkin jäsenyysneuvottelut voidaan EU-parlamentin mukaan...

Close