Kategoriat
Ulkomaat

Turkin EU-jäsenyysneuvottelut käyntiin

EU-parlamentin mukaan taustalla ”ei pelkästään selkärangattomuus ja koko unionin poliittinen elinkelvottomuus sekä täydellinen arvovallan puute.”
Turkin jäsenyysneuvottelut voidaan EU-parlamentin mukaan aloittaa ensi maanantaina. Päätös asiasta tehtiin parlamentin kokouksessa tänään. Puhemies Josep Borrellin mukaan Turkin uskotaan pian neuvottelujen alettua toteuttavan kaikki uudistukset, joihin se ei ole suostunut ennen neuvotteluja.
”Kyllä sieltä [Turkista] selkeää viestiä on tullut, että esimerkiksi jäsenyysneuvottelujen ehdottomaksi edellytykseksi aiemmin asetettu kaikkien jäsenmaiden tunnustaminen otetaan vakavasti” kertoo Borell.
”En näe mitään syytä, miksi Turkki ei suostuisi EU:n vaatimuksiin EU:n jo suostuttua sen vaatimuksiin” hän summaa EU-parlamentin enemmistön tunnelmat.
Tälle päivälle etukäteen suunniteltu päätös Turkin ja EU:n laajennetusta tulliyhteistyöstä jouduttiin siirtämään myöhemmäksi turkkilaisten sotilaiden hajotettua parlamentin kokouksen käyttämällä kyynelkaasua ja ampumalla väkijoukkoon. Turkkilaiset poliisit myös pidättivät huomattavan osan edustajista näiden etnisen taustan johdosta.

4 vastausta aiheeseen “Turkin EU-jäsenyysneuvottelut käyntiin”

Järkyttävää, miten näistä uutisista saa huumoria pelkästään sillä että sanotaan ”tämä on huumoria”. Ilman tuota viimeistä kappalettahan tämä oli uutisissa.
Mutta jos se Turkin myyntimies on Amerikasta asti, niinkuin Erno sanoi, niin mitäs EU saa sitten kylkiäisenä? Ei kai sitä Turkkia ilmaseksi oteta.
– Ottakaa tästä Turkki EU:hun, ja hyvät rukkaset kaupanpäälle. On kätevät vaikka ihmisoikeuksia tai joukkohautoja tonkiessa.

Mitä helvetin huumoria? Onko sinusta muka Turkin mahdollinen EU-jäsenyys jotenkin hauskaa? Mitä?

(Istanbul, Konstantinopolissa, ei sentään, vaan jossain Liperissä) EU ja Turkki ovat vihdoin päässet yksimielisyyteen Turkin mahdollisesta EU-jäsenyydestä: ”Turkilla on mahdollisuus liittyä EU:hun mikäli EU ja Turkki pääsevät yksimielisyyteen sopimuksen ehdoista”, kommentoi Turkin pääministeri Bülent Ecevit ja lisää: ”Mikäli Turkin ja EU:n välille ei synny kiistaa sopimuksen ehdoista, on mahdollista että Turkki saattaa liittyä EU:hun”. Myhäillen pääjohtaja Ecevit naurahtaa vielä lopuksi: ”Turkki saattaa hyvinkin päästä EU:hun ellei sopimuksen teossa ole epäselvyyksiä Turkin ja EU:n kesken”
Juuri saamamme tiedon mukaan jotkut asiaa seuraneet ovat yrittäneet etsiä huumoria Turkin mahdollisesta liittymisestä EU:hun. ”Mitä helvetin huumoria? Onko sinusta muka Turkin mahdollinen EU-jäsenyys jotenkin hauskaa? Mitä?”, kommentoi asiaa Kebab Riisillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tutkijat: ilmastonmuutoksella ei välttämättä yhteyttä ilmastonmuutokseen

(BUENOS AIRES) Tutkijoiden mukaan viimeaikaisilla poikkeuksellisen voimakkailla ja tiheään ilmenneillä myrskyillä ja yleisemminkin muuttuneella ilmastolla ei välttämättä ole yhteyttä ilmastonmuutokseen....

Close