Kategoriat
Ulkomaat

Italia ottaa vetovastuun Afganistanissa, hyviä tuloksia odotetaan

No voi ei, sanovat talebaanit
(KARTHAGO) Vetovastuu sotilasliitto Naton Afganistanin-tehtävästä siirtyi torstaina Italian harteille, mikä nosti toiveita ja riemumieltä Nato-leirissä. Muiden muassa Yhdysvallat ja Britannia arvelivat, että Italian komennossa Afganistan saadaan rauhoittumaan ja demokraattiseksi hyvinkin nopeasti.
”Italian armeijan saavutukset viime vuosikymmenten ajalta ovat kiistattomia. Italialaiset ovat saavuttaneet mahtavia voittoja …öö… italialaisista”, sanoi kenraali Scipio Africanus. Hänen lausuntoonsa yhtyi myös natokomentaja, triumviri Crassus, joka huomautti italialaisten keränneen vastaavia päänahkoja ennenkin.
”Jos Afganistan on yhtään niinkuin Abessinia, niin eiköhän se muutamalla kaasutuslennolla saada kuriin. Sitten voidaan tuoda koti-Roomaan muutama obeliski lisää”, Crassus sanoi, ja arveli Italian kärsivän rauhoitusoperaatioissa noin kahden miljoonan miehen tappiot.
Afganistanin kapinalliset talebanit ovat kauhuissaan Italian astumisesta ruoriin ja suunnittelevat jo aseidensa laskemista vapaaehtoisesti. ”Vae victis”, voivotteli sotalordi Vercingetorix ja kummasteli, mihin hiilikellariin mahtoi kilpensä jättää.

5 vastausta aiheeseen “Italia ottaa vetovastuun Afganistanissa, hyviä tuloksia odotetaan”

Kahden miljoonan miehen tappioissa on varmasti italialaisilla ihmettelemistä. Toisessa maailmansodassa italialaiset menettivät vähemmän miehiä kaatuneina kuin Suomi vuosina 1939-1945, vaikka Italian armeija oli miesmäärältään noin kymmenkertainen (4 miljoonaa). Eli kovin pahoihin paikkoihin ei ollut tunkua.
T: ”Italialisissa panssarivaunuissa on vain yksi vaihe. Pakki”

Niin, jossain Saharassa käydyssä taistelussahan niin suuri määrä italialaisia antautui englantilaisille että ’tuskin koskaan niin moni on antautunut niin harvoille’. Liekö muuten Agfanistanilaisilla 2 miljoonaa rynkyn patia, vai pitääkö Suomesta myydä ylijäämäammuksia?

Mahdetaankohan Afganistaniin viedä myöhemmin italialainen demokratiamalli? Kuinka kauan menee, että Berlusconi omistaa Afganistanin suurimman [lisää Afganistanin suosituin urheilulaji tähän] joukkeen, toimii maan pääministerinä, muuttaa maan lakeja itselleen suotuisiksi ja hallitsee kaikkia maan valtamedioita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vastauksia kaivataan

Hyvä Lehden toimitus, Olisiko mahdollista, että alkaisitte pitämään palstaa, jolla ratkaistaisiin lopullisesti kaikki ihmisten ongelmat? Minä esimerkiksi haluaisin kysyä, että...

Close