Kategoriat
Kotimaa Viikonvaihde

"Parasta ovat kivat kaverit"

Pikku-Samin toisen luokan ensimmäinen päivä
(HORTTAA) Herätyskello pirisee iloisesti ja herättää Pikku-Samin, 8 v, uuteen päivään. Mutta tämä ei olekaan mikä tahansa päivä, sillä tänään alkaa taas koulu pitkän loman jälkeen. Samikin pääsee taas näkemään kavereitaan ja vaihtamaan kesäkuulumisia.
”Parasta koulussa on kivat kaverit. Läksyt on kyl vähän tyhmii”, pohtii Sami aamiaispöydässä.
Sami syö itse keittämänsä ison lautasellisen puuroa ja kulauttaa päälle kaakaota. Äiti kun on ollut taas iltalöysissä eikä isää ole nähty sitten vuoden 1982. Sitten hän pakkaa upouuteen Ihaa-reppuunsa kirjat ja tutun Nalle Puh -penaalin teroitettuina kynine ja kumeineen ja suuntaa koulua kohden, aivan kuin tuhannet muut lapset ympäri Suomea.

Muista aina liikenteessä

Koulun portinpielessä Samia odottavatkin jo vanhat ystävät, viidesluokkalaiset Risto, Jussi ja Hannu. He tuuppaavat iloisesti Samin pyörineen sepeliin ja uittavat Ihaa-reppua läheisessä lätäkössä.
”Lällällää, läskipää!” tervehtii kolmikko, ja Sami hymyilee onnellisena. Häntä ei ole kesän aikana unohdettu. Eikä hänen itkukohtaustaan kevätjuhlassa.
”Leikimme usein yhdessä koulun jälkeen. Joskus mukana on monia muitakin”, kertoo Sami verinaarmua pyyhkien.

Ei oppi ojaan kaada

Ensimmäisen koulupäivän ohjelmassa ei juuri oppitunteja ole, vaan Samin 2B-luokan oppilaat juttelevat toistensa ja opettaja Terho Harjuksen kanssa kesän hassuista kommelluksista.
Samin mielestä ope on tosi kiva, mutta joskus hänestä tuntuu, että ope pitää häntä liiaksi lellikkinään. Siitä eivät kaverit tykkää. ”Ja mitäs se meidän pikku äpärä sitten? Ei taidettu kesällä pahemmin matkustella. Etkä tainnut vieläkään oppia lukemaan, saatanan mongoloidi”, tervehtii Terho Samia.
Taitaa Samin sanoissa olla hitunen perää. Terho näet siirtää hänet taas tarkkisluokalle luokkatovereiden katsoessa kateellisina.

Täältä tullaan elämä

Tarkkisluokassa näet odottavat monet Samin parhaista kavereista. Riston ja Jussin olemmekin jo tavanneet, ja heidän lisäkseen Pasi-open valvonnassa istuvat Mikko, 15, Tuire, 9, sekä Niina, 11.
Luokka on ehtinyt viime vuoden aikana hioutua tiiviiksi toisiaan tukevaksi yhteisöksi, ja niinpä Sami lainaakin mielellään Nalle Puh -penaalinsa Mikolle, joka unohti omansa kotiin. Repun taas saa Niina. Ettei vain Sami olisi ihan pikkuisen ihastunut?
”Äh, tytöt on tyhmii”, punasteleva Sami vastaa irroitellen Niinan heittämää purukumipalloa hiuksistaan.
Tänään päivä loppuu lyhyeen Pasin saatua taas yhden leikkisistä ”romahduksistaan”. Sami säntää riemuissaan kotimatkalle, ja siellähän kaverit jo odottavatkin portinpielessä.
”Lällällää, läskipää!” he tervehtivät, ja Sami tietää, että tästä vuodesta tulee taas hyvä vuosi.

11 vastausta aiheeseen “"Parasta ovat kivat kaverit"”

Pikku-Sami on 8 vee mutta isää ei ole nähty sitten vuoden 1982?
Ettette nyt vaan taas laskettelisi luikuria..

Luulen että tyrmäystippoja äidille antanut mies kävi siittämässä Samin jossakin vaiheessa vuonna 1996. Hän jätti äidille muistoksi käynnistään kuitenkin kirjeen jossa kertoi miksi äidillä on musta silmä ja ”ehkä hieman raiskattu olo” sekä ilmaisi myös miten saatanan kovaa tulee turpaan jos äiti meinaa viedä asian oikeuteen.

pikku-Sami on uljas roolimalli niille kaikille sadoille pikku taaperoille jotka tänäkin vuonna kohtaavat koulussa tervehenkistä epäoikeudenmukaisuutta ja ehkä, jos onnea on, kevyttä hivutustakin on luvassa….:)

Samista kasvaa vielä hyvä keihäänheittäjä, mutta ei mitään pituushyppyhinttaria, perkele!

Tais tulla vanhat traumat pinnalle…
olenhan ymmärrystä vailla? Olenhan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomelle ei keihäsmitalia Gazassa

(JERUSALEM) Israel on aloittanut vetäytymisensä Gazasta. Sotilaat ja poliisit kiertävät muistuttamassa alueen juutalaisväestöä poistumispakosta. Tässä vaiheessa vetäytymistä Suomi on jäänyt...

Close