Kategoriat
Talous

Yritysten sukupuolenvaihdokset kova haaste Suomen talouselämälle

(ETELÄRANTA) Suomen elpyvä talouskasvu saattaa taittua pahanlaatuiseen taantumaan ennen vuosikymmenen loppua, ellei yritysmaailmaa vaivaavaa sukupuolenvaihdoskysymystä saada ratkaistuksi tyydyttävällä tavalla, varoittaa Elinkeinoelämän keskusliitto EK suhdanneraportissaan. EK:n mukaan ongelma vaivaa etenkin perheyrityksiä.
”Jopa tuhansissa firmoissa ollaan pian siinä pisteessä, että sukupuolta pitäisi päästä vaihtamaan. Mitä kauemmin joudutaan pysyttelemään kaapissa, sitä hankalammaksi toimintaolosuhteet muuttuvat, ja sitä vaikeampi lopullisen ratkaisun tekeminen on”, kertoi kapteeni Long John Silver EK:sta.
Lainsäädännön kankeuden takia monet yritykset ovatkin jääneet kummalliseen välitilaan, jossa ei ole täyttä selvyyttä, kumpi sukupuoli lopulta on vallassa. Eräs tällainen yritys on Kajaanissa toimiva Lasikatto Oy, joka on joutunut kärsimään tilanteesta pahoin.
”Kyllä niin voidaan sanoa, että yrityksen identiteetti on kadoksissa”, kommentoi toimitusjohtaja Poika nimeltä Päivi.
EK vaatiikin kannanotossaan hallitukselta ”pikaista hormoniruisketta uhkaavan kriisin välttämiseksi”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
"Parasta ovat kivat kaverit"

Pikku-Samin toisen luokan ensimmäinen päivä (HORTTAA) Herätyskello pirisee iloisesti ja herättää Pikku-Samin, 8 v, uuteen päivään. Mutta tämä ei olekaan mikä...

Close