Kategoriat
Ulkomaat

Lontoon iskujen ajankohdan syystä vielä epäselvyyttä

(KING’S CROSS) Britannian viranomaiset ja terrorismiasiantuntijat eivät ole vielä päässeet yksimielisyyteen siitä, millä perusteella Lontoon torstaiset pommi-iskut oli ajoitettu. Vahvimmilla ovat teoriat, joiden mukaan iskut tehtiin Skotlannin G8-kokouksen takia, mutta muunlaisiakin arvioita on esitetty.
Kohtalaista suosiota on saavuttanut arvio, jonka mukaan iskut olisi ajoitettu Yhdysvaltojen vuoden 1941 Islannin-valloituksen muistopäivän mukaan, joskin omat kannattajansa on ajatelmalla, että päivämäärä oli päätetty Roswellin ufohavaintojen perusteella.
”Eikä pidä unohtaa, että juuri 7.7.1883 Pinokkio teki ensiesiintymisensä, vuonna 1898 Havaijista tuli Yhdysvaltain osavaltio, 1985 Boris Becker voitti Wimbledonissa ja vuonna 1967 Beatles julkaisi singlensä All you need is love. Kaikki nämä mahdollisuudet on tutkittava”, pohtii analyytikko Frank Spekulantti 15 minuuttinsa aikana.

Arkisempi syy?

Lehden saamien ”ihan saatanan luotettavien” tietojen mukaan lopullinen syy voi kuitenkin olla triviaalimpi. ”Ahmed pääsi linnasta vasta alkuviikosta”, sanoi joku tyyppi bussissa jossain päin maailmaa keskiviikkona. Tietoja on kuulunut myös, että sana ’Lontoo’ olisi mainittu jossain puhelinkeskustelussa mahdollisesti, joskin olin niin kännissä etten kuullut kunnolla.
MTV3:n urheilutoimitus taas uskoo vakaasti, että iskuilla haluttiin häiritä viikonloppuna ajettavaa Silverstonen F1-osakilpailua. ”Onhan tämä aika surullinen veikkaus, mutta täytyy yrittää edes jollain tapaa luoda kiinnostusta tähän helvetin tylsään lajiin”, kertoi F1-toimittaja Kimin Paras Kaveri.

3 vastausta aiheeseen “Lontoon iskujen ajankohdan syystä vielä epäselvyyttä”

7.7.1456 – Jeanne d’Arc vapautetaan harhaoppisyytöksistä (tosin hänet oli jo teloitettu).
7.7.1930 – Lapuan liikkeen masinoima talonpoikaismarssi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Al-Qaida yhteyksiä epäillään edelleen olevan

(LONTOO) Terroristijärjestö al-Qaida on noussut ykkösepäillyksi Lontoon pommi-iskujen taustalla. Useat tahot ovat muistuttaneet, että al-Qaidaa on epäilty aiemminkin terrori-iskuista. "Lontoon...

Close