Kategoriat
Politiikka

Väliaikaisia lakeja tulossa lisää

(HELSINKI) Hallitus suunnittelee antavansa lähiviikkojen aikana vielä useita poikkeuslakiesityksiä eduskunnalle parhaillaan käsittelyssä olevan rajatarkastuslain jatkoksi. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan useat akuutit ongelmakysymykset kaipaavat rajatarkastusten tavoin väliaikaista hätäratkaisua.
Lehden saamien tietojen mukaan esityslistalle tulee ainakin poikkeuslaki, jolla estetään pääministeriä ja muita ministerejä koskevien kohu-uutisten julkaiseminen ja julkinen esittäminen klo 9.00-16.30, 20.30.-21.00 sekä 22.00-22.20. Poikkeuksena tässä laissa ovat kulttuuriministerit, joista ei saa kirjoittaa mitään tekstejä, joissa esiintyy ei-sanoja tai negatiivisiksi luokiteltavia attribuutteja.
”Kansalaisten turvallisuus on taattava”, huusi valtioneuvosto kuorossa.
Lisäksi tulossa on ajoittain voimaanastuva laki, joka estää neuvoa-antavien kansanäänestysten järjestämisen aina, kun hallituksen ja eduskunnan käsittelyyn tulee asia, joka periaatteessa vaatii neuvoa-antavaa kansanäänestystä. Lain piiriin on erikseen määrätty kuuluvaksi Natoa ja kaikkia E-kirjaimilla alkavia elimiä koskevat kysymykset. Toinen vastaava esitys on rajavalvontaa koskevan lain laajennettu versio nk. Lex Oksymorooni, jonka nojalla hallitus voi halutessaan puuttua lakko-oikeuteen puuttumatta kuitenkaan lakko-oikeuteen.
”Kansalaisten turvallisuus on taattava”, huusi valtioneuvosto kuorossa.
SDP ilmoitti yhtyvänsä täysin kaikkiin mielipiteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitus toivoo luonnonmullistuksia lapsiluvun lisäämiseksi

(RAUTAVAARA) Suomen väestön ikääntyminen voitaisiin pysäyttää sopivalla sarjalla luonnonmullistuksia, esittää hallituksen asettama sosiaalidarwinistinen työryhmä. Työryhmä jätti torstaina kolmen kilometrin väliaikaraporttinsa...

Close