Kategoriat
Kotimaa

Myös Suomeen tulossa vauvahälyttimet

(KERAVA) Myös Suomi aikoo ottaa käyttöön Britanniassa kokeiltavat vauvojen varashälyttimet, kertoo Sosiaali- ja terveysministeriö. Brittikeksinnön idea on sama kuin kauppojen tuotehälyttimissä: vauvan jalkaan kiinnitetään pieni hälytinlaite, joka aiheuttaa hälytyksen, jos vauva yritetään kuljettaa luvatta pois sairaalasta.
Suomi aikoo myös kehittää keksintöä edelleen. ”Hälyttimeen lisätään merkkivaatteista tuttu mustepanos, joka räjähtää ja värjää vauvan siniseksi, jos sitä yritetään poistaa väkivalloin. Näin vauvaa on vaikea myydä vaikkapa kirpputorilla”, kertoo STM:n kätilövastaava Jorma Kääriäinen.

2 vastausta aiheeseen “Myös Suomeen tulossa vauvahälyttimet”

RFID-teknologia tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia, esimerkiksi moottoripyöriin voidaan asentaa radiolähetin ja moottoripyörän näkemisestäkin finnejä, vyöruusua ja hepulikohtauksia saavat voivat ottaa käyttöön vastaanotinsirun joka varoittaa vaarasta hyvissä ajoin. Järjestelmää voidaan käyttää tietenkin myös motoristien jäljittämiseen.
Jo kolme yhteistyössä toimivaa henkilöä voivat gprs:ää käyttämällä myös peilata motoristin tarkan sijainnin ja moderneimmilla mobiililaitteilla myös laskea motoristin nopeuden ja lähettää tiedot ylinopeuksista suoraan poliisille. Niistä motoristeista joilla tuollaista lähetintä ei ole, luvataan tapporaha.

Kolpakkoon voidaan kiinnittaa hälytin, joka varoittaa räjähtämällä ja värjäämällä lähiseudun pinkiksi, kun lasi tyhjenee.
Mannerheimin patsaaseen voidaan kiinnittää hälytin, joka räjähtää ja tuhoaa koko patsaan alustoineen, kun Mannerheimin sokea palvonta ylittää mediassa tietyn raja-arvon. Jos hälytin olisi jo ollut käytössä, patsas olisi räjähtänyt viimeisen vuoden aikana noin 187 kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Väliaikaisia lakeja tulossa lisää

(HELSINKI) Hallitus suunnittelee antavansa lähiviikkojen aikana vielä useita poikkeuslakiesityksiä eduskunnalle parhaillaan käsittelyssä olevan rajatarkastuslain jatkoksi. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan useat...

Close