Kategoriat
Kotimaa

Miespappeuden vastustajat vaativat oikeuksiaan

(PATER NOSTER) Suomen luterilaista kirkkoa repivä riita miespappien asemasta roihahti jälleen keskiviikkona, kun miespappeutta vastustava vanhoillisten ryhmä esitti joukon tiukkoja vaatimuksia kirkon johdolle. Ryhmän mukaan miespappeuden vastustajille tulee taata oikeudet työntekoon siten, että heidän ei ole pakko osallistua jumalanpalveluksiin yhdessä miespappien kanssa.
”Mielestämme ei ole oikein, että ihmiset pakotettaisiin tekemään työtään vakaumustaan vastaan. Kirkon on tunnustettava se, että kaikki eivät hyväksy miehiä pappeina, saati sitten kirkkoherroina, kuten jossain päin jo näkee”, kauhistelee pastori Bodicea Lapualta.
Kiista miespapeista on riipinyt kirkkoa aina vuodesta 1986, jolloin myös miehille annettiin oikeus saada pappisvihkimys. Päätöksen vastustajat huomauttavat, että jo Raamattu kieltää tällaisen mahdollisuuden.
”Tamaanit ovat pieniä ja mitättömiä, mutta pesänsä ne tekevät kallioon. Heinäsirkoilla ei ole kuningasta, mutta ne liikkuvat kuin armeija. Sisiliskoa voit pitää käsissäsi, mutta se asustaa kuninkaanlinnoissa (Sananl. 30:26-28)”, siteeraa Bodicea vastaansanomattomasti.

Täysi stoppi

Radikaaleimmat ainekset, kuten kirkon sisälle muotoutunut erillinen nk. Melanchton-ryhmä kieltäisi miespappeuden kokonaan. Ryhmä on jo ottanut ensiaskeleensa kohti kirkosta irtautumista vihkimällä oman piispansa Norjassa. Myös tämä ryhmittymä perustelee kantansa Raamatun teksteillä.
”Näiden tapausten jälkeen Abraham sai tietää, että Milka oli synnyttänyt poikia hänen veljelleen Nahorille. Nämä olivat Us, esikoinen, tämän veli Bus ja Kemuel, josta tuli aramealaisten kantaisä, Kesed, Haso, Pildas, Jidlaf ja Betuel. 23 Betuelille syntyi Rebekka. Kahdeksan poikaa synnytti Milka Nahorille, Abrahamin veljelle (1. Moos. 20:20-22.)!” julistaa kovaa linjaa edustava Maritta Amazon-Volvo kateederiltaan.
Kirkon johto on ottanut kiistassa sovittelevan kannan. Arkkipiispa Jukka Paarman mukaan asiaan yritetään löytää sovitteleva ratkaisu. Hän kuitenkin myöntää, että nykytilanne, jossa osa papeista kieltytyy yhteistoiminnasta miespuolisten kollegojensa kanssa aiheuttaa hankaluuksia etenkin pienissä seurakunnissa. ”Helvetin nutipäät”, kommentoi Paarma off-the-record.

Yksi vastaus aiheeseen “Miespappeuden vastustajat vaativat oikeuksiaan”

Niin, Jumalakin pitäisi siitä ihan homona, jos miespappi joutuisi osallistumaan toisen miespapin pitämään Jumalanpalvelukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
"Rumimman suomalaisen" tarina valkokankaalle

(LOS ANGELES) Kesällä rumimmaksi suomalaiseksi yleisöäänestyksellä valittu Carl Mannerheim saa oman nimikkoelokuvansa. Tarinan tuottaa Disney ja sen työnimenä on "Mannerheimin...

Close