Kategoriat
Kulttuuri

"Rumimman suomalaisen" tarina valkokankaalle

(LOS ANGELES) Kesällä rumimmaksi suomalaiseksi yleisöäänestyksellä valittu Carl Mannerheim saa oman nimikkoelokuvansa. Tarinan tuottaa Disney ja sen työnimenä on ”Mannerheimin oma elokuva.” Ohjaajaksi on kiinnitetty aiemmin useilla suuren tuotannon flopeilla mainetta niittänyt Renny Harlin.
Harlin myöntää, että aihe on myös poliittisesti jossain määrin arka. Hänen mukaansa Mannerheimin elämä ja teot kuitenkin tullaan käsittelemään tasapuolisesti. Erityistä huomiota Harlin haluaa kiinnittää vuoden 1918 Vapaussodan kuvaukseen.
”Haluan antaa mahdollisimman puolueettoman kuvan siitä, kuinka itsenäisen Suomen uljas valkoinen armeija löi punaryssät, murhaajat, valapatot takaisin Uralille. Toisaalta haluan niin todenmukaisesti kuin vain mahdollista näyttää myös, kuinka tämä mahtava, upea, hienostunut ja fantastinen mies, marsalkka Mannerheim omin käsin tappoi myöhemmin talvisodassa tuhat ryssää pelkällä puukolla” huuteli Harlin toimittajan asunnon ulkopuolella myöhään lauantai-iltana.
Mannerheimin esittäjiä ei vielä ole valittu, mutta vahvimpina ehdokkaina nuoreksi Mannerheimiksi ovat luotettavien lähteiden mukaan Tony Halme ja simpanssi Koko. Ikääntynyttä Mannerheimiä esittänee edesmennyt Adolf Ehrnrooth ja naiseksi pukeutunutta, keski-ikäistä Mannerheimiä Tanja Karpela.
”Poijjaat kansan urhokkaan” tapaili ohjaaja Harlin säveliä vielä aamuyöstä.

4 vastausta aiheeseen “"Rumimman suomalaisen" tarina valkokankaalle”

Mannerheimin oma elokuva! Nyt teatterin eteen telttailemaan, hopihopi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pari rumaa sanaa ajankohtaisista asioista

Uusi palkkausjärjestelmä vastatuulessa - Yliopistoissa piakkoin käytöönotettava uusi palkkausjärjestelmä on jo aiheuttanut runsaasti hämmennystä henkilökunnan keskuudessa. "Bazzibazukit ikonoklastin irvikuvat tehtäväluokitukset!...

Close