Kategoriat
Ulkomaat

Irakin kapinalliset uhkaavat lakolla

(FALLUJA) Yhdysvaltain johtaman liittouman hankaluudet Irakissa jatkuvat. Maan miehitystä vastustavat kapinallisryhmät ilmoittivat myöhään maanantaina aloittavansa työtaistelutoimet, jos alan työehdoista ei päästä pikaiseen sopuun.
Uutistoimistojen tietojen mukaan ryhmät vaativat ainakin roimaa korotusta tuntipalkkoihin, ilta- ja viikonloppulisiä sekä vaarallisen työn lisää. Myös työnterveydenhuollossa olisi kapinallisten mukaan toivomisen varaa.
”Helvetti, täällä sitä tallataan munat turpeessa ja väistellään luoteja. Ja ihan paskapalkalla. Minen ainakaan ammu tai räjäytä kohta enää ketään, jos ei ala palkka nousta”, tiivisti kiistan taustoja Bagdadissa toimivan Allahin Halla -kapinallisryhmän johtaja Abu Simbel.
Amerikkalaisten sotilaslähteiden mukaan kapinallisten lakko merkitsisi kaikkien taistelutoimien Irakissa keskeytyvän kunnes sopu syntyy. Ekonomistit laskevat lakon aiheuttavan suuria tappioita maan taloudelle. ”Erityisesti kahdenvälinen kauppa Yhdysvaltain ja muiden liittouman maiden kanssa kärsii. Irak on viime kuukaudet vienyt jopa useita kymmeniä ruumiita ja satoja haavoittuneita ulkomaille, ja tahti oli kasvamaan päin. Mutta nyt tämä kukoistava vientiteollisuuden haara uhkaa kuihtua”, varoittaa pankkijätti Citibankin ekonomi Silmälappu-Tom peränpitäjän paikalta.
Vahvistamattomien tietojen mukaan Yhdysvallat yrittää houkutella keskusjärjestöihin kuulumattomia terroristiryhmiä lakkorikkureiksi, etteivät ruumisteollisuuden pyörät täysin pysähtyisi.

Yksi vastaus aiheeseen “Irakin kapinalliset uhkaavat lakolla”

Hyviä uutisia Lehden uusimmalta yhteistyökumppanilta Googlelta:
Hakusanalla lehti, ainoa oikea Lehti sijoittuu jo komeasti sijalle 13 heti HIFI-lehden jälkeen. Taakse jäävät muun muassa aina kovat Z-lehti, Kotipuutarha-lehti, Caravan-lehti, ET-lehti ja SE!-lehti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Alimittaiset pääsevät poliiseksi

(KISSALA) Poliisikoulun valintaperusteita muutetaan niin, että tähän mennessä alimittaisina rannalle päässeet voivat 15. toukokuuta alkaen hakea tehtäviin. Kokorajoituksen poistumista perustellaan...

Close