Kategoriat
Kotimaa

Huonoja äitejä palkittu jälleen

(KONALA) Äitienpäivän kunniaksi on jälleen palkittu kymmeniä huonoja äitejä ansiokkaasta kasvatustyöstään valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa. Tunnustuksia sai tänä vuonna kaikkiaan 50 äitiä. Huomiota kiinnitettiin tällä kertaa erityisesti sellaisiin äiteihin, jotka olivat omien lapsiensa lisäksi ehtineet traumatisoida myös muiden jälkikasvua.
Esimerkiksi Helena Takakireä Janakkalasta on pystynyt yhtaikaa kasvattamaan kaksi lastaan matka-arkussa ja aina tilaisuuden tullen heittelemään naapurin pienokaisia nyrkinkokoisilla kivillä. Vaikeuksista huolimatta Takakireän lapset ovat jo avohoidossa ja naapurin pojalla on lievä kehityshäiriö sekä krooninen agorafobia.
”Helvetin äpärät”, nostalgisoi Takakireä iltalöysissä.

Suurperheet kunniaan

Juhlassa jaettiin arvonantoa myös suurperheiden äideille. Suurta kunnioitusta herätti liminkalainen suurkeittiöemäntä Alma Kyteria, joka on elämänsä aikana kasvattanut Suomelle peräti kahdeksan lasta, vaikka on viettänyt suurimman osan näiden lapsuusiästä humalassa Göteborgissa yhden Volvolla työskentelevän Magnuksen kanssa.
”Ei se helppoa ollut, mutta kyllä ne muksut siellä Limingan kotipihan maakuopassa aika hyvin pärjäsivät, ja talveksi osasivat kaivautua lumeen. Pikku-Joonakselta piti kyllä kerran amputoida kolme varvasta ja Jeppe-koiranhan ne söivät lopulta. Siitä hyvästä Magnus antoi niille saatanoille kunnon pieksännän kerran kesälomalla kun kävimme kastelemassa pelargoniat”, muistelee Kyteria.
Kyterian lapsista neljä elää edelleen rakkaassa kotikuopassaan Limingassa, missä he viljelevät avomaankurkkuja ja pieniä määriä kannabista. Kaksi on tuomittu rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kaksi työskentelee Metsäteollisuus ry:n työehtosopimusryhmässä.

4 vastausta aiheeseen “Huonoja äitejä palkittu jälleen”

Luksusta! Heillä oli sentään maakuopat, me jouduimme asumaan pahvilaatikossa meren pohjalla. Ne olivat aikoja ne, sano.

Me olisimme olleet ekstaattisia, jos olisimme saaneet asua pahvilaatikossa meren pohjalla! Me asuimme hylätyssä tulivuoressa, joka purkautui joka ilta kaksi minuuttia sen jälkeen kun olimme käyneet yölevollemme. Sitten meidän täytyi sammuttaa itsemme ja kävellä takaisin vuorelle. Mutta eiväthän nämä nykyajan nuoret sitä usko…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Harmsilaiset sähkeet sunnuntaiksi

Kummallinen sattumus - Sattuipa tässä eräänä päivänä niin, että Kuznetsovin ukolta hajosi tuoli kesken korttipelin. Rämähti säpäleiksi koko jakkara, ja...

Close