Kategoriat
Ulkomaat

Lehti 9.5.1945: Eurooppa juhlii sodan päättymistä

(RIIKA) Euroopan kansat ovat viime päivien aikana juhlineet Saksan täydellistä antautumista ja natsien hirmuvallan murenemista. Liittoutuneiden valtiojohdon kokoontuessa Moskovaan virallisiin voitonjuhliin, ovat tavalliset kansalaiset halki maanosan järjestäneet riemukkaita paraateja ja juhlatilaisuuksia.
Itä-Euroopassa ihmiset juhlivat voittoisan puna-armeijan miehitysjoukkoja sankareina. Esimerkiksi Latviassa maan pääkaupungin Riikan kadut täyttyivät eilen valtavista väkijoukoista. ”Olen ikionnellinen. Kiitos Stalin, kiitos Neuvostoliitto”, riemuitsi latviatar Mrsa. ”Kyllä humalainen puna-armeijan sotilas on huomattavasti hellempi raiskaaja kuin saksalainen virkaveljensä”, hän jatkoi.
Koko Latviassa eletään nyt suuren toivon aikaa, kaduilla iloinen tunnelma on miltei käsin kosketeltavissa. Raskas saksalaismiehitys on ohi, ja neuvostojoukkojen odotetaan lähtevän maasta tämän vuoden loppuun mennessä. ”Pääsemme rauhassa rakentamaan maatamme, muuta emme ole koskaan halunneetkaan”, torilla kalaa myyvä Karlis iloitsi juuri ennen kuin paikalle saapunut sotilasjoukko ryösti, pahoinpiteli ja tappoi miehen sekä poltti hänen kojunsa.
Tavallinen, usein nuori soturi ei kenties tiedäkään, millä rakkaudella ja ihailulla vapautetut kansat hänen työtään katsovat. 22-vuotias neuvostosotilas Vasili kertoo lähteneensä sotaan kaukaa Venäjän-selältä, Uljanovskista saakka. ”Ghlmph”, panssarivaunun vieressä maannut känninen Vasili kommentoi eilen ja natkutteli satunnaisia ohikulkijoita kuoliaaksi naganillaan.
Latvialaiset saivat eilen sodan päätöstä juhlistavan tervehdyksen itse generalissimus Stalinilta. Maatalouden ja teollisuuden kollektivisointia sekä satunnaisia mutta laajamittaisia väestönsiirtoja koskeneita määräyksiä ei kuitenkaan vielä eilen ehditty saattaa kansalaisten tietoon, sillä reippaat miehitysjoukot kokosivat suuren määrän latvilaispoliitikkoja kuorma-auton lavalle ja ampuivat nämä sitten eräässä joen mutkassa.

3 vastausta aiheeseen “Lehti 9.5.1945: Eurooppa juhlii sodan päättymistä”

Kansojen vapauttaminen on velvollisuutemme nykyäänkin. Monia kansoja on yhä terroristien, ateististen jumalankieltäjien, tai muutenvain paheksuttavien hallitusten käsissä, ja heidät tulee pommittaa demokratian ja vapauden aikakaudelle. Halleluja. Vapausvapausvapaus.

On se kumma kun vieläkään kerrota kommunistivitsejä tia pilkata vasemmistoa täällä. Aina vaan tätä uskonnon pilkkausta!

Peruutan lehden tilaamisen tähän päivään. Vankkumattomana kommunistina en suostu tällaista panettelua enää lukemaan. Asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä: Stalinilla ei ollut rintakehää, vain kaksi suurta löysää tissiä ja tavallista laajemmat nännipihat. Oikaiskaa tai pyydän ministeri-Karpelaa poistamaan netistä koko teidän haljaisen medianne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Huonoja äitejä palkittu jälleen

(KONALA) Äitienpäivän kunniaksi on jälleen palkittu kymmeniä huonoja äitejä ansiokkaasta kasvatustyöstään valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa. Tunnustuksia sai tänä vuonna kaikkiaan 50 äitiä....

Close