Kategoriat
Kotimaa

Piispa Henrikin pyhäinjäännökset kenties vääriä

(KÖYLIÖ) Useissa seurakunnissa on herännyt syvä huolestuminen ensimmäisen Suomen-ristiretken tekijänä pidetyn piispa Henrikin pyhäinjäännösten oikeellisuudesta. Syynä ovat tutkija Tuomas Heikkilän äskettäin esittämät arvelut siitä, ettei Henrik – eikä siis myös hänen surmaajanaan pidetty talonpoika Lalli – olisi todellinen historiallinen henkilö.
Jos hypoteesi osoittautuu oikeaksi, pelkästään Suomen seurakunnissa on tällöin arviolta noin kolme tonnia virheellisiä Henrikin pyhäinjäännöksiä. Esimerkiksi Turussa säilytettävät Henrikin seitsemän solisluuta ja kolme lantiota joutuisivat epäilyksenalaisiksi, samoin Lounais-Suomen kirkoissa olevat arviolta kahdeksankymmentäneljä Henrikin sormea.
Historiantutkijoiden mukaan Heikkilän hypoteesin oikeaksi todistaminen merkitsee samalla, ettei koko Köyliön kuntaa voi loogisesti ottaen olla olemassa. Tähän on tosin uskottu mm. Säkylässä ja Eurassa jo useita vuosia.

4 vastausta aiheeseen “Piispa Henrikin pyhäinjäännökset kenties vääriä”

Lallin kumautuksen olemattomuus ja piispa Henrikin disponointi ovat saaneet Turusta lähetetyt piispa- ja rovastipartiot miettimään vetäytymistä asemista Helsingin tuomiokapitulin läheisyydestä, paikasta jonne Henrikin ym. jäännöksiä on ”luvattomasti” siirretty eikä palautettu. ”Ähä ähä” oli ainoa kommentti minkä turkulaiset saivat anoessaan vanhoja luita takaisin Tuomiokirkkonsa holviin, jossa niistä tunnetusti on pulaa. Nyt rintamamieliala on muutenkin alhaalla. ”Ei jumalaut, ollaank mei oltu tääl iha turhaa kohta pual vuat”, ärähti alirovasti Posankka epäilyksistä kuultuaan. ”Tepsiki tippu ku mei ei oltu sitä Typhoonis kannustamas”, hän tokaisi perään.
Asiaa tutkivat tavallisesti juotettavat lähteet ilmoittavat, että muutkin Suomen pyhäinjäännökset joutuvat uudelleen syynin. ”Epäilemme nyt vahvasti, että esimerkiksi Mikael Agricolan käsikoukku ja pääkallolippu ovatkin piraattituotteita”, toteaa tekopyhäinjäännöskomitean puheenjohtaja, kirkkoherra Rungiuksen muumio.

Pahus. Postimyynnistä tilaamani aidon ja alkuperäisen Piispa Henrikin luurangon täytyy olla siis väärennös myöskin. Ei auta enää brassailla sillä grillijuhlissa.

Kaikkea kanssa! Kohta varmaan joku vielä väittää, ettei maailma muka syntynytkään sotkan munista.

HUORAT JA HUORINTEKIJÄT OVAT JUMALAN ERITYUISESSÄ
SUOSIOSSA!!!! ENTÄ ME VANHANAIKAISET PERHEET KULTAHÄINEEN?
NÄITÄ HUORINTEKIJÄ PIISPOJA EI VOI AJATELLAKKAAN SIUNAA-
MAAN VANHOJA LIITTOJA!!! KAI ME TAAPERRETAAN HAUTAAN
JA JOKU syntinen pappi on siunaavinaan meidät.
Hyi hävetkää!
TOIVOTTAVASTI JUMALA ARMAHTAA MEIDÄT .PIISPAT KITUKOOT
IKEESSÄÄN MAHDOLLISIMMAN KAUAN +UUDET HUORAVAIMOT11111

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mielenosoittajien määrä Pietarinkirkon aukiolla kasvaa

(VATIKAANI) Vatikaanin alkuviikon vaaleista syntynyt riita opposition ja hallituksen välille ei osoita laantumisen merkkejä. Pietarinkirkon aukiolla tuhannet mielenosoittajat jatkavat yhä...

Close