Kategoriat
Ulkomaat

Mielenosoittajien määrä Pietarinkirkon aukiolla kasvaa

(VATIKAANI) Vatikaanin alkuviikon vaaleista syntynyt riita opposition ja hallituksen välille ei osoita laantumisen merkkejä. Pietarinkirkon aukiolla tuhannet mielenosoittajat jatkavat yhä hiljaista protestiaan vaaleissa ilmenneiden epäselvyyksien johdosta, ja kansainvälisten uutistoimistojen mukaan heitä on tulossa lisää.
Viikonloppuna näet vietetään uuden paavin, Benedictine D.O.M.:in virkaanastujaisia, ja opposition edustajat ovat arvioneet, että tuolloin aukiolla saattaa olla jopa puoli miljoonaa ihmistä. ”Öljypuuvallankumoukseksi” nimetty kansannousu ei ole toistaiseksi vaatinut kuolonuhreja, mutta tarkkailijoiden mukaan Vatikaanin armeijan eliittiosasto, sveitsiläiskaarti, on hälytysvalmiudessa.
”Myös reserviläisistä koostuvan pääjoukon, nk. ristiretkiarmeijan kokoaminen on aloitettu”, valitti opposition edustaja Martti Luther.
Ranska on jo tarjonnut vastavalitulle paaville tarpeen vaatiessa turvapaikkaa Avignonista.

3 vastausta aiheeseen “Mielenosoittajien määrä Pietarinkirkon aukiolla kasvaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ensimmäiset Venäjän velkalyhennykset jo maksettu

(VAALIMAA) Venäjä on ryhtynyt nopeisiin toimiin mittavan Suomen-velkataakkansa keventämiseksi, kertoivat suomalaiset viranomaislähteet perjantaina vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun itänaapuri...

Close