Kategoriat
Ulkomaat

Etyj lähettää vaalitarkkailijoita Vatikaaniin

(BRÜGGE) Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on päättänyt lähettää vaalitarkkailijaryhmän valvomaan Vatikaanin valtionpäämiehen valintaa, tiedotti järjestö maanantaina. Etyj pelkää, että kiihkeäksi ennustetuissa vaaleissa äänestyspaikoilla saattaa leimahtaa levottomuuksia, jotka kohdistuvat varsinkin opposition äänestäjiin.
Myös äänestysprosessin laillisuudesta on levinnyt epäilyksiä. Aiemmin maanantaina Yhdysvallat uhkasi Vatikaaania sotilastoimilla, elleivät vaalit suju demokratian hengessä.
”Usein tällaisissa tulenaroissa ja aika lailla epädemokraattisissa vaaleissa opposition äänestäjien uhkaileminen tai jopa fyysinen vahingoittaminen on valitettavan yleistä. Toivomme, että kansainvälinen läsnäolo rauhoittaa tilannetta”, kertoi tarkkailijaryhmän johtoon väkisin tunkenut kansanedustaja Kimmo Kiljunen väkisin toimittajille.
Etyjin tarkkailijaryhmässä on kaikkiaan 115 jäsentä. Määrä on valittu Vatikaanin äänioikeutettujen luvun mukaan, joten jokaisella äänestyskelpoisella henkilöllä on oma henkilökohtainen tarkkailijansa. Kiljusen mukaan tämä tekee valvonnasta ”aika helppoa”.

3 vastausta aiheeseen “Etyj lähettää vaalitarkkailijoita Vatikaaniin”

Etyjin ja Vatikaanin hyvien suhteiden varmistamiseksi tarkkailijat on syytä valita huolellisesti kunkin äänioikeutetun henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Varmaan joku on kiinnostunut Kiljusestakin, ja näin hänestä päästään viimeinkin eroon.

Vatikaani uhkaa vastata U$A:n mahdolliseen sotilaaliseen interventioon jumalallisella interventiolla.

Vatikaanin tiedottaja kertoi juuri äsken tiedotustilaisuudessa, että deus ex machina on jo mobilisoitu ja se tulee pysäyttämään kaikki Jumalan kieltäjät Vatikaanin rajalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Yhdysvallat moittii Vatikaanin vaaliprosessia epädemokraattiseksi

(FORT WORTH) Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice moitti maanantai-iltana pitämässään puheessa Vatikaanin vaalijärjestelmää epädemokraattiseksi. Hän uhkasi Vatikaania taloudellisilla pakotteilla ja mahdollisella...

Close