Kategoriat
Kotimaa

Tarkastajien haaviin useita viallisia sananparsia

(SUMIAINEN) Suomen tuoteturvakeskuksen tehotarkastuksissa huhtikuussa löydettiin useita viallisia ja jopa vaarallisia sanontoja ja sananparsia. Tuoteturvakeskuksen päällikkö Juhani Ahon mukaan kaikki vaaralliset sanonnat on vedetty pois markkinoilta, mutta muutamia turhia, lähinnä ärsytystä aiheuttavia tokaisuja on hyvinkin saattanut jäädä huomaamatta.
”Ei se vara venettä kaada. Parempi pyy pivossa, kuin kymmenen: niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan”, kuvaili Aho tilannetta maanantai-iltana.

Joukossa monia
vanhoja suosikkeja

Erityisen huomionarvoisen tilanteesta tekee se, että pois markkinoilta vedettyjen sanontojen joukossa oli useita hyvinkin suosittuja. Muun muassa ”Tuu tänne sanomaan”, ”Mun vuoro, saatana, vittuuks tölläät?” , ”Vitut te kehonrakentajat niin kovia oo” sekä ”Kreegah, Tarzan bundolo!” todettiin testitilanteessa aamuyöstä lähestulkoon hengenvaarallisiksi. Alunperin ilmoituksen sananparsien vaarallisuudesta teki joukko Samizdat-konsernin nimettöminä pysytteleviä työntekijöitä.
Sanontojen aiheuttamien turvallisuusriskien tarkkailussa pyritään jatkossa tekemään tiivistä yhteistyötä ulkomaisten viranomaisten kanssa. Ainakin Italian poliisi on jo luvannut vetää ensi tilassa pois markkinoilta sikäläisessä kulttuurissa harvoin käytetyn, mutta sitäkin vahingollisemman ”habeamus papam” -tokaisun.

12 vastausta aiheeseen “Tarkastajien haaviin useita viallisia sananparsia”

Mitä, eikö Lehti enää olekaan koko kansan huumoripläjäys? Sananparret ovat osa suomalaista kulttuuria ja jalostuneet vuosikymmenten aikana antamaan vastauksen kansan akuutteihin ilmaisuongelmiin. On väärin esittää yksipuolista huumoria, joka kohdistuu tavallisiin ihmisiin, jotka vain pyrkivät vahvistamaan identiteettiä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta käyttämällä ajan kultaamia sanontoja. He ylläpitävät näin vanhan kansan viisautta nykyaikaista nuorisojargonia vastaan.
”Yo, bitch. Wanna get gangbanged?” ja ”vittu, vittu, vittu” -tyyliset degeneroituneiden mielten aikaansaannokset ovat osoitus kulttuurimme regressiosta ja suomen kielen suoranaisesta raiskaamisesta, mitä Lehtikin edustaa. Miksei sanontojen käytön vastustajia koskaan aseteta naurunalaiseksi Lehden kirjoituksissa? Haluatteko näin edistää omien, yksipuolisten totuuksienne leviämistä huumorin varjolla?
Olen myös pidempään ihmettellyt, toimiiko Lehti kommunistien rahoituksella. Että ihmettelenpä vaan!

Ei ole koiraa katajalla kapsauttaminen.
Ei kaivosta pois kannettu vesi kaivossa pysy.
Parempi pyy pivossa kuin pussillinen uusia.

”Älä koskaan luota kauniiseen auringonnousuun taikka anoppisi hymyyn”. Tämä Japanista missä kirsikan kukat juuri kukkivat kauneimmillaan.

Huumori ei ole koskaan naurun asia, vaan siihen sisältyy piilomerkityksiä, joita Lehtikin salakavalasti viljelee. Esimerkiksi jos sananparsijutusta ottaa mielivaltaisesti yksittäisiä kirjaimia ja muodostaa niistä sanoja, saadaan muun muassa seuraavaa: Sauli Niinistö olisi surkea presidentti. Lisäksi hän on riistoporvari.
Sattumaa. Tuskin. Kommunistit

Joka toiselle kuoppaa kaivaa, joka toiselle ei.
Se koira älähtää jonka maksalaatikossa on vähiten rusinoita.
Joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään. Jota tikulla silmään sitä paskalla suuhun.

No joo, mutta viikko sitten haluatko miljonääriksi ohjelmassa vastaajan mukaan väite ’sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella …’
joko asunto, muurahaiskeko tai mansikkapaikka, niin hän arveli oikean vastauksen olevan muurahaiskeko. Toisena hän arvioi mansikkapaikan , että sillen sanontojen ymmärrys hämärtyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Etyj lähettää vaalitarkkailijoita Vatikaaniin

(BRÜGGE) Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on päättänyt lähettää vaalitarkkailijaryhmän valvomaan Vatikaanin valtionpäämiehen valintaa, tiedotti järjestö maanantaina. Etyj pelkää, että...

Close