Kategoriat
Sähkeet

Yhteiskunnalliset sähkeet maanantaille

Politiikka ei kiinnosta suomalaisia – Tuoreiden tutkimusten mukaan suomalaisten kiinnostus politiikkaan on verraten vähäistä muihin pohjoismaihin nähden. Erityisen matalalla on kiinnostus Tanskan sisäpolitiikkaan, mutta Norjan maatalouspolitiikasta innostuneiden määrä on niinikään vähäinen. Myös poliittinen keskustelukulttuuri on tutkimusten mukaan Suomessa heikkoa. ”Äitis oli”, vastasi puhemies Paavo Lipponen (sd.).
Suomalaiset eivät kiinnosta politiikkaa – Tuoreiden tutkimusten mukaan politiikan kiinnostus suomalaisia kohtaan on verraten vähäistä ja suhtautuminen kielteisempää kuin muissa pohjoismaissa. Monin paikoin politiikka ei tutkimustulosten mukaan ole ollenkaan kiinnostunut suomalaisista eikä heidän tekemisistään. Kyselyiden perusteella vähiten kiinnostusta ilmenee Arkadiankadun ja Mannerheimintien rajoittamalla alueella.
Poliitikot eivät kiinnosta suomalaisia – Tuoreiden tutkimusten mukaan suomalaisten kiinnostus poliitikkoja kohtaan on verraten vähäistä ja suhtautuminen kielteisempää kuin muissa Pohjoismaissa. ”En anna”, totesi 70 % vastanneista, kun eduskunnan olutseuran miesedustusto kierteli lauantai-iltana keskustan ravintoloita naisseuran haussa. Loput 30 % kehottivat politiikkoja ottamaan asian omiin käsiinsä. ”Äitis otti”, totesi puhemies Paavo Lipponen (sd.).

4 vastausta aiheeseen “Yhteiskunnalliset sähkeet maanantaille”

Tämä on sitä Lehden tasoa, jota arvostan. Parhaimmillaan (lue: hauskimmillaan) Lehti on silloin, kun se on poliittiselta satiiriltaan terävä, eikä huumori perustu pelkkiin kirosanoihin. Tämä juttu on yksi parhaista tähän mennessä.

Nimenomaan tästä jutusta puuttui Lehdelle ennen niin tyypillinen nasakkuus ja suoraan hermoon osuva ruokottomuus. Tämän jutun voisi nakata esim. sunnuntaisin ilmestyvään Seniori-liitteeseen. Lisää ex-pääministerin virtsanpidätysongelmista kertovia uutisia ja lainauksia UKK:n kännäysmatkoilta. Oikaisuja palstalle huomiseksi: ”Äitis otti” -> ”Vittu äitis otti”. Ryhdistäytykää, olkaa hyvät!

Heikki K, suosittelen kääntymään vaikka ircquotejen pariin. Tuollainen ”vittu äitis otti” on vain lapsellista ja Lehti on jo ylikäyttänyt sitä. Kirosanat eivät todellakaan ole terävää satiiria, ainoastaan yläastetasoista ”huumoria”. Riippuu tietysti siitä, millaisena Lehti pitää itseään.
Itse näen Lehden suosion perustuvan siihen, että se on näennäisesti uutislehti, eli se parodioi valtamedioita. Tätä tyylilajia kuitenkin heikentävät kirosanojen käytön kaltaiset keinot. Ne ovat vain sitä, että mennään siitä mistä aita on matalin.
Sen sijaan tämän jutun kaltainen tyyli, jossa annetaan lukijan ymmärtää rivien välistä, on mediasatiiria parhaimmillaan.

Harmi, olen nauranut väärässä kohdassa! Olen lukenut lehteä väärin perustein! Harmin harmi!
Sain juuri Lehden toimitukselta tekstiviestin, jossa todetaan kylmästi ettei Lehdellä ole mitään linjaa ja heidän päätehtävänsä on vain Suomen virallisen hallituksen kaataminen ja sen korvaaminen Terijoen hallituksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Helmenkalastaja alkaa laulajaksi

"Galaksit räjäyttävää 80-luvun suomidiskoa" Yleisön suuri suosikki Juhana Helmenkalastaja vapautettiin Diili-ohjelmasta sunnuntai-iltana. Vapautuksestaan selvästi henkisiä vahinkoja saanut Helmenkalastaja julisti lyhyen...

Close