Kategoriat
Urheilu

Nisupuukkoperinne ulotettiin myös MM-kisoihin

(OBERSTDORF) Olympiakisoista tutuksi tullut Suomen joukkueen nisupuukkojen jakoperinne ulotettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös MM-arvokilpailuihin. Puukot jaettiin herkässä tunnelmassa Oberstdorfin kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.
Arvostetut nisupuukot menivät tällä kertaa yhdistetyn kiitäjälle Hannu Manniselle, naishiihtäjä Aino-Kaisa Saariselle sekä kollektiivisesti koko Suomen miesten viestijoukkueelle.
”Kaikki tämän tunnustuksen saaneet urheilijat ovat osoittaneet, miten komeasti suomalainen urheilija osaa tärkeässä paikassa venyä ja ennenkaikkea katketa upeasti nasahtaen”, mainitsi Suomen joukkueenjohto päätösten perusteluista.
Joukkueenjohdon mukaan etenkin viestijoukkueen huikea yhteispanos ansaitsisi suurempaakin suosiota, sillä ”Harvoin on nähty niin hienoa alisuorittamista niin monelta. Yksittäisiä mahalaskujahan aina silloin tällöin nähdään, mutta tässä nähtiin, miten kaikki voivat saavuttaa maksimitason samanaikaisesti oikean viimeistelyn ansiosta”, kertoi joukkueen tiedottaja Pål-Gunnar Mikkelsplass.
Erityismaininnan tilaisuudessa sai Manninen, joka lähes yksinvaltiaan tavoin yhdistetyn kisoja koko kauden hallittuaan jäi Oberstdorfissa vaille mitalia. Myös Saarisen täydellinen kyvyttömyys kritisoida omaa suoritustaan naisten viestin jälkeen keräsi hatunnostoja. ”Näistä voimme kaikki ottaa oppia”, lisäsi Mikkelsplass.
Nisupuukot on perinteiden mukaan valmistettu hieman vaisusta pullataikinasta, ja ne ojennettiin lämpimän maitolasin kera.

Read previous post:
Lauantain sähkeet

Vienti lähti vetämään - Lauantain suomalaismenestys hiihdon MM-kilpailuissa toi vientiteollisuudelle odotetun piristysruiskeen. "Suomi-kuvan kohentuminen näkyi tilauskirjoissa saman tien. Tavaraa menee...

Close