Kategoriat
Ulkomaat

Italia valittu Euroopan säälittävimmäksi valtioksi

(ROOMA) Italia on voittanut ylivoimaisesti EU:n julistaman kilpailun Euroopan säälittävimmän valtion tittelistä. Maa päihitti finaalissa selvästi pahimmat kilpakumppaninsa Ranskan ja Puolan. Italian vahvuuksiksi unionin nimittämä palkintoraati mainitsi mm. maan sotamenestyksen, väestön sekä ”koko valtiojärjestelmän yleensäkin”. Voiton ratkaisi raadin mukaan italialaisten onnistuminen parhaillaan käynnissä olevien alppihiihdon MM-kisojen järjestelyissä.
”Tottahan se on, että Italia on valtioiden ekvivalentti huonolle puujalkavitsille. Viimeistään toisessa maailmansodassa se olisi kaiken todennäköisyyden mukaan pommittaa hevonhelvettiin, mutta nähtävästi Eurooppa tarvitsee jotakin, mille nauraa ääneen”, toteaa raadin puheenjohtajana toiminut Thomas Pynchon.
Raati muistutti perusteluissaan, että Italia on kyennyt sitten Rooman valtakunnan aikojen valloittamaan sodissa vain Abessinian, ja senkin verissäpäin sekä Saksan avustuksella. ”Ja muistammehan kaikki että akselivalloille Italia oli lopulta pahimpia vihollisia maailmansodassa”, Pynchon huomauttaa suu virneessä.

Naurettavaa pelleilyä

”Vaalitapa on täydellinen farssi, mistä sen tulokset ovat paras esimerkki. Missä tahansa järkevässä valtiossa Silvio Berlusconi olisi naurettu ulos kunnanvaltuustoistakin, mutta Italiassa moinen rötösherra pääsee pääministeriksi saakka. Tosin hänellä ei sentään ole niin selkeitä yhteyksiä mafiaan kuin edeltäjillään, vaikkapa (Giulio) Andreottilla”, naureskelee Pynchon.
Myös urheilun saralla Italia on raadin mukaan aivan omaa luokkaansa. Esimerkiksi maan jalkapalloliigaa Serie A:ta raati kuvailee ”sopupelien paratiisiksi, jossa suurin jännitys piilee siinä, kuka valitaan ottelun parhaaksi näyttelijäksi”. Alppihiihdon MM-kisatkin maa onnistui muuttamaan täydeksi pelleilyksi, Pynchon muistuttaa.
”Missään muualla maailmassa ei suurpujottelukisaa jouduttaisi peruuttamaan kuvaajien laittoman lakon takia tai pujottelua järjestettäisi sellaisella perunapellolla kuin Bormion rinne. Odotamme, että Torinon olympialaisista saamme vielä monet hyvät naurut”, Pynchon hohottaa.
Italia on nyt voittanut kisan 27 kertaa peräkkäin.

9 vastausta aiheeseen “Italia valittu Euroopan säälittävimmäksi valtioksi”

kommunistit! oisko sitten kiva kun terroristi uhka voittais??!
italia on usan rinnalla taistelussa terroreita vastaan. kantsii miettii vähä joskus mitä kirjottaa

Terroriuhkahan voittaa aina kun usa kertoo mikä on tärkeää. Se on niiden etu että kaikkia pelottaam, kuule mikke.

Italian taistelu USA:n rinnalla ”terrorismia vastaan” vain tuo lisää säälittävyyspisteitä – ja vastaaviin lukemiin yltää vain Suomen Keskustan puoluekokous.

HAHAA… Loistava artikkeli, kylla totuus osaa sitten naurattaa. Kauaa en tosin jaksa nauraa, itkukin on lahella, kun on itse taalla saalittavyyden keskipisteessa, pohjois-Italiassa…
Seppo Radyn sanoin, Italia on PASKA MAA. Byrokratia on italialaisten keksima tapa viettaa iltapaivat rauhallisesti toimistoissa jonottaen.
Taalta tahan. Olympialaisia odottelen mielenkiinnolla minakin…

Hmm…ja hyvinhän se sota terroristeja vastaan on tähänki mennessä sujunu. Ekana pommitetaan Afganistan ja Irak maan tasalle ja sit mietitään perse hikisenä et millä helvetin kirpputorimyyjäisillä paikataan valtion budjettivaje ja jälleenrakenetaan koko saamarin Lähi-itä… Jokohan olisi herraylijumalan aika viimein julkisesti pyytää anteeksi nimeltämainitsemattoman (BUSH!) amerikkalaisen presidentin olemassaoloa ja vaikka ihan vain sovinnon eleenä ”poistaa tämän väesrörekisteristä”. Kunnioitettava ja ehdottoman puolueeton Lehden toimitus varmaankin raportoi tästä sitten,kun aika koittaa. ;P

Read previous post:
Eduskunnan täysistuntojen näkyvyys vaarassa tv-oikeuskiistan vuoksi

(HELSINKI) Miljoonasuosion saaneet suorat lähetykset eduskunnan täysistunnoista ovat vaakalaudalla. Istuntojen televisiointioikeuksista on nimittäin alkanut ankara tarjouskilpailu, jonka seurauksena eduskunnan suorituksia...

Close