Kategoriat
Kotimaa

Eduskunnan täysistuntojen näkyvyys vaarassa tv-oikeuskiistan vuoksi

(HELSINKI) Miljoonasuosion saaneet suorat lähetykset eduskunnan täysistunnoista ovat vaakalaudalla. Istuntojen televisiointioikeuksista on nimittäin alkanut ankara tarjouskilpailu, jonka seurauksena eduskunnan suorituksia voi jatkossa päästä seuraamaan vain maksullisilla satelliittikanavilla.
Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mukaan ainakin Canal+ sekä TV1000 ovat ilmoittaneet halukkuudestaan ostaa tv-oikeudet eduskunnan otteluihin. Lipponen pitää mahdollisena, että Yleisradio ei kenties pysty vastaamaan maksukanavien tarjouksiin.
”Sanotaanko näin, että aika paljon pätäkkää pitää pöytään panna. Ja tuskin niin persaukisella lafkalla kuin Yle semmoiseen on varaa”, Lipponen muotoili.

Kansa vastustaa

Täysistuntojen ja muiden eduskunnan edesottamusten mahdollinen katoaminen kaiken kansan ulottuvilta on kuitenkin herättänyt laajaa kritiikkiä, ja lähetysten jatkumista Ylen kanavilla pidetään välttämättömänä.
”Kyllähän se on niin, että täysistunnot ovat kulttuurisesti merkittävä instituutio, joiden katsomisesta on tullut sellainen perinne ja yleinen kansanhuvi, että olisi suuri sääli, jos ne siirtyisivät maksu-tv:n puolelle”, pohtii Ylen tuleva pääjohtaja Mikael Jungner.
Gallupien perusteella myös valtaosa kansasta haluaa ehdottomasti saada seurata eduskunnan suorituksia jatkossakin ilman erillistä maksua.
”Olisihan se hirvittävää. Ajatellaan nyt vaikka sellaisia legendaarisia hetkiä, kuten budjettikeskustelu vuonna 1995, lähetekeskustelu maaliskuussa 1988 tai entäpä sitten Ilkka Kanervan yksilösuoritukset kyselytunnilla 2000? Niinä hetkinä tuntui, että koko kansa oli yhtä” nostalgisoi punkaharjulainen eduskuntafani Vilho Vähäsöyrinki.
Lisähuolta on herättänyt se, että samassa paketissa eduskunnan kanssa kaupataan myös sunnuntaiaamun jumalanpalvelusten tv-oikeudet.

4 vastausta aiheeseen “Eduskunnan täysistuntojen näkyvyys vaarassa tv-oikeuskiistan vuoksi”

Tällaisten ohjelmien takia olisi syytä perustaa sellaisia maksu-TV kanavia jotka maksavat katsojille paikallaolosta. Kontrolli varmaan olisi järjestettävissä nykytekniikalla varsin aukottomasti, esimerkiksi kauko-ohjaimella näpyteltävä ajoittain ruutuun ilmestyvä numero. Ostoskanavatkin saisivat näin lisää katsojia ja parhaan turnauskestävyyden omaavat voisivat ruveta ammattimaisiksi TV:n katsojiksi. Työttömyyden vähentämiseen tämä avaa huikeita näköaloja.

Haluaisin ehdottomasti ostaa eduskunta-tv-katseluaikaa, jos sellaista vain olisi tarjolla. Pullea kansanedustaja siinä iltapäiviemme rattona suutamotkottaisi joutavia täysille kotikatsomoille. Vielä pahempi jos katselemisesta maksetaan, alkoholisoituu tässä vielä…
Johan

Lisähuolta on herättänyt se, että samassa paketissa eduskunnan kanssa kaupataan myös sunnuntaiaamun jumalanpalvelusten tv-oikeudet.
HAHAHAHA!!!! Lehti on loistava. Kiitos.

Read previous post:
Palander syyttää neljännestä sijastaan "kaikkia suomalaisia"

(BORMIO) Neljänneksi alppihiihdon MM-kisojen suurpujottelussa jäänyt alppinisti Kalle Palander syyttää "kaikkia suomalaisia" mitalitta jäämisestään. Palanderin mukaan koko Suomi on käyttäytymisellään...

Close