Kategoriat
Urheilu

Ulkomaalaisvirasto vaatii lisävaltuuksia köyhien NHL-pelaajien pikakäännytyksiin

(HELSINGIN JÄÄHALLI) Ulkomaalaisvirasto on esittänyt huolensa Suomea uhkaavasta pääasiassa kanadalaisten jääkiekkoilijoiden muuttoaallosta. Viraston mukaan sille pitäisi nopeasti antaa suuremmat valtuudet pikakäännyttää tulijoita heti lentokentiltä, koska muutoin odotettavissa voi olla suuria sosiaalisia ongelmia.
”On muistettava, että monet tulijoista – vaikkakin elävät nyt aivan köyhyysrajalla – olisivat kotimaassaan oikeutettuja sosiaaliturvaan, eikä heitä tiettävästi vainota edes hampaattomuuden takia. Kyse on useimmissa tapauksissa puhtaasti elintasopakolaisista”, uskoo viraston vilkkaasti neuvotteleva virkamies Kari Takko. Tulijoita kiinnostaa kuulemma etenkin Suomen yleinen hammashuolto.
Virasto hätkähti jääkiekkoliiga NHL:n pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Bob Goodenow’n äskettäisestä lausunnosta, jossa tämä kehotti pohjoisamerikkalaisia pelaajia hakemaan töitä Euroopasta. Takko pelkää, että jos Suomeen pääsee suuri joukko tällaisia henkilöitä, ei heille löydy sen paremmin sijoituspaikkaa kuin töitäkään, jolloin he syrjäytyvät ja jengiytyvät.

Vievät leivän ja naiset

”Suomeen saapunut etninen kiekkoilija ei useinkaan kykene integroitumaan yhteiskuntaan, ja niinpä hän liittyy jengeihin, jotka sitten saattavat tehdä tuhojaan jäähallien baareissa tai koulujen kaukaloilla”, varoittaa Takko.
”Toisaalta, jos joku näistä tulijoista saa töitä, herättää se taas katkeruutta suomalaisissa saman alan työttömissä, jotka katsovat ulkomaalaisen vieneen heidän leipänsä. Ja naisensa, tietty”, hän jatkaa.
Monet muut maat ovat jo ilmoittaneet tiivistävänsä rajavalvontaa NHL-pakolaisten varalta. Ihmisoikeusjärjestöt kuitenkin pelkäävät, että tiukat kiellot luovat vain markkinoita ihmissalakuljetukselle.
”Doverin satamasta Englannista löytyi äskettäin parisenkymmentä rahtikonttiin ahtautunutta kiekkoniiloa välineineen kaikkineen. Todella nääntyneitä olivat, mutta onneksi kukaan ei kuollut”, kommentoi Human Rights Watch.

Read previous post:
Niinistön pelastanut pylväs ei halua kommentoida

(KHAO LAK) Euroopan investointipankin EIB:n johtajan Sauli Niinistön hengen tapaninpäivän Aasian katastrofissa pelastanut puhelinpylväs ei halua ottaa kantaa tapaukseen, selviää...

Close