Kategoriat
Urheilu

NHL-työsulku vaatinut ensimmäisen uhrinsa

(VANCOUVER) Kuukausien mittaiseksi venynyt jääkiekkoliiga NHL:n työsulku on vaatinut ensimmäisen uhrinsa. Uutistoimisto AP:n tietojen mukaan kiekkokuuluisuus Martin Brodeur löydettiin viikonloppuna kuoliaaksi paleltuneena lämmittämättömästä mökistä läheltä Kanadan Vancouveria.
Alustavien tutkimusten mukaan huippumaalivahdin kuolinsyynä oli aliravitsemus sekä paleltuminen. Työsulun myötä Brodeurin kerrottiin hiljalleen ajautuneen köyhyysrajan alapuolelle, ja lopulta hän jäi kodittomaksi, kun häi sai kenkää paikallisesta Wal-Martista. Viimeiset havainnot vahdista tehtiin noin viikko sitten, jolloin hänet nähtiin kerjäämässä rahaa Vancouverin keskustassa. Nikkarin kerrottiin soitelleen surumielisesti banjoa.
”Martinilta loppuivat vaan rahat, ja epätoivo valtasi miehen. Vuosikausia hän oli tahkonnut pienellä palkalla kiekkoa ympäri maata. Käteen ei oikeastaan jäänyt kuin lämpimiä muistoja. Tämäkö on kiitos kaikesta? Kyllä maailma on julma köyhälle kiekkosankarille”, muisteli edesmenneen pelaajan loppuajan ystäviin kuuluva Nimetön Pummi

Humanitaarinen katastrofi

Liigan pelaajayhdistys NHLPA kertoi pelänneensä, että tällaisia suru-uutisia alkaa kiiriä, jos työsulku venyy talvikuukausille saakka. ”Pelaajilta on riistetty heidän toimeentulonsa, ja monet ovat jo joutuneet kerjuulle. Minkäs teet, kun ei rahat riitä juku-laauta” itkee yhdistyksen edustaja Hampaaton Kanukki.
Työsulun aikana NHLPA maksaa työttöminä oleville pelaajille noin 10 000 dollarin kuukausiavustusta. Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat toistuvasti varoitelleet, ettei summa riitä edes välttämättömimpien elinkustannusten tyydyttämiseen. NHLPA on myöntänyt asian, mutta sen mukaan yhdistyksen varat eivät riitä enempään, vaikka lisäapua on tullut mm. YK:lta.
Brodeurin lisäksi nälkärajalla kerrotaan olevan jo yli toistasataa kiekkoilijaa. ”Meneillään on eräs maailman pahimmista ja samalla vaietuimmista humanitaarisista katastrofeista”, jatkaa Kanukki.

Read previous post:
Kansa tyytyväinen poliittisiin valtiosihteereihin

(SUOMI) Suomalaiset ovat erittäin tyytyväisiä poliittisten valtiosihteerien toimintaan. Uusien virkojen perustaminen hyväksyttiin eduskunnan päätöksellä vasta vajaa kuukausi sitten, mutta jo...

Close