Kategoriat
Ulkomaat

Laskuvarjojournalistien joukot aloittavat vetäytymisen Kaakkois-Aasiasta

(BANGKOK) Runsaat kaksi viikkoa sitten Kaakkois-Aasian maat vallanneiden laskuvarjojournalistien joukot ovat aloittaneet vetäytymisen alueelta, kertoo joukkojen sodanjohto myöhään keskiviikkona antamassaan julkilausumassa. Samalla on aloitettu maiden hallinnan siirtäminen takaisin syrjäytetyille siviilihallinnoille.
Joukkojen edustajan, eversti Rupert Murdochin mukaan joukkojen vetäytyminen tehdään hallitusti ja alkuperäisen suunnitelman mukaan. Valloitusretken myönnettiin kylläkin venyneen aiottua pidemmäksi.
”No jo oli aikakin lähteä. Ei täältä enää mitään hyvää matskua irtoa. Ihmisiä on kerta toisensa jälkeen vaikeampaa saada vetistelemään kameralle. Jopa tiettyä vihamielisyyttä on havaittu, mikä on kummallista, sillä mehän olemme täällä ystävinä, auttamassa”, Murdoch sanoo.
Joukot kiistävätkin jyrkästi, että miehityksen aikana olisi syyllistytty väärinkäytöksiin.
”Ihmisillä on Oikeus Saada Tietoa, ja tiedolla tarkoitamme tässä kuvia itkevistä toisista ihmisistä”, Murdoch jatkaa.
Vielä ei ole selvää, minne laskuvarjojournalistien armeijakunta siirtyy Kaakkois-Aasiasta. Tukholman Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus Sipri pitää mahdollisena, että Aasia-operaatiota ei seuraa välttämättä uusi suurhyökkäys, vaan joukot saattavat hajaantua useisiin paikkoihin pieninä osastoina.

Read previous post:
Vuosien liitto poikki: MTK jätti Evan

(HELSINKI) Yksi Suomen talouselämän pitkäaikaisimmista liitoista on päättynyt eroon. MTK:n ja Evan yhteinen taival päättyi tämän vuoden alussa, kun viime...

Close