Kategoriat
Kotimaa

Säälittävyyden Suomen ennätys Ville Itälälle

(HELSINKI) Kokoomuksen europarlamentaarikon Ville Itälän keskiviikkoinen käyttäytyminen on virallisesti hyväksytty säälittävyyden uudeksi Suomen ennätykseksi kokeneitten poliitikkojen sarjassa.
Ennätys hyväksyttiin vasta tunteja kestäneen tarkistuslaskennan jälkeen. Lehden tavoittama Itälä on tiedosta hämillään. Hän ei itse uskonut ennätyksen syntyyn.
”Tiesin harjoitelleeni hyvin ja viime vuoden tapahtumista johtuen itseluottamukseni oli kyllä kohdallaan, mutta en siltikään uskonut pystyväni ennätykseen ainakaan näin alkuvuodesta. Näemmä kaikki on mahdollista”, Itälä naurahtaa.

Jeesus ja roisto
lyömätön yhdistelmä

Itälän ennätys on vakuuttava. Keskiviikon Turun Sanomissa entinen sisäministeri kritisoi Suomen hallitusta Aasian katastrofin pelastustoimien huonosta hoidosta. Illalla Ylen tv-uutiset paljasti, että Itälän epäillään vuotaneen tietoja ns. Alpo Rusin tapauksessa.
Tuomaristo pitää Itälän suoritusta ”ihmeellisenä ja säälittävyyttä uudistavana”. ”Saman päivän sisällä hän onnistui esiintymään julkisuudessa sekä iljettävänä, jälkiviisaana jeesustelijana että salaisuuksia vuotaneena roistona. Uskomaton suoritus”, tuomaristo kiittelee.
Lopulliseen ennätykseen tarvittiin kuitenkin apua Itälän menneisyydestä.
”Ihmisillä oli tuoreessa muistissa se, että Itälä pakotettiin luopumaan kokoomuksen puheenjohtajuudesta vain vajaa vuosi sitten. Tämä tosiseikka yhdistettynä jeesusteluun ja roistouteen takasivat sen, että ihmisille syntyi mielikuva katkerasta ja lyödystä, sanalla sanoen säälittävästä ihmisestä”, tuomariston puheenjohtaja Hannu Koli perustelee.
Saman sarjan edellinen ennätys kuului Veikkauksen entiselle toimitusjohtajalle Matti Ahteelle.

8 vastausta aiheeseen “Säälittävyyden Suomen ennätys Ville Itälälle”

Viltsu on väärinymmärretty ja suoraselkäinen mies. Eilispäiväisissä Radio Cityn uutisissa hän tunnusti olleensa jo kuultuna Alpo Rusin tapauksesta, mutta ei syytettynä, tai näin hän tapauksen koki. Ja mediahan koettaa jatkuvasti mustamaalata häntä. Lehti mm. jätti mainitsematta Villen kriittisen kannan eduskunnan lomien pituudesta. Hänen mukaansa eduskunta vietti liian pitkän joululoman. Kingi!!

Ensimmäinen väärinymmärretty ja suoraselkäinen on Paavo Väyrynen. eikä miehestä ole lähtenyt katkeroituneen ukon leima vaikka pressanvaalien ekasta kierroksesta on jo kymmenkunta vuotta.

Ennen joulua ex-puoluejohtaja Itälä ilakoi kolumnissaan, että uuden puheenjohtajan myötä hänen puolueellaan on ”vihdoinkin puheenjohtaja joka on pääministeriainesta”. Tälle rehelliselle ja yksinkertainen suomalaiselle miehelle, vieläpä turkulaiselle, tulisi ojentaa lisää huomionosoituksia, esimerkiksi Mauno Koivisto -palkinto toivottomista sarjatulena esitetyistä ulosantisuorituksista.

Mauno Koivisto (78) ehti eilen lähettää STTlle sähkeen, jossa hän kiistää halunsa kommentoida Ville Itälän (21) toimia millään tavalla. Koivisto (87, SDP) täsmentää kuitenkin, että ”jos Pultavan taistelussa (1709) ja Uudenkaupungin rauhassa (1721) olisi menetelty toisin, saattaisivat Suomen olot olla aivan eri tavalla kuin nykyään, jolloin kaikki on päin helkuttia”, murahtaa Koivisto (1982-90) sähkeen välityksellä. ”Voi onko meidän Manukka taas mennyt sanomaan jotain”, kikattaa rouva Tellervo Koivisto (79, DDR), kun Suomen n. 4000 lehden 8000 päätoimittajaa kommentoivat Koiviston (87) sähkettä. Tuohtunut Koivisto (78 1/2) lähetti tänään STTlle ja Itar-Tassille sekä ilmeisessä epähuomiossa myös hra Kerhoselle (56, SIT), jossa Koivisto (87 1/3) ilmoittaa että suostuu jatkossa ainoastaan Ransu-koiran (27, VUH) haastateltavaksi. Jasså, totesi ruotsin kuningas Kaarle-Kustaa (65, ROJAL.) kun Ruotsin hallitus (12 kk) toimitti hänelle pikakorusähkeenä tiedon Koiviston (88) sähkeeestä.

Herra Kerhonen kertoo olevansa kovasti iloinen presidentti Koiviston epähuomiossa hänelle osoittamasta sähkeestä ja kutsuu herra ja rouva Maunon luokseen bridge-illalliselle teen, keksien ja reaalisosialidemokratian merkeissä.

STT:n uutisia. Tiedotus herra ja rouva Koivistolle, lomamatkalla jossakin Lapissa Wartburg-merkkisellä henkilöautolla. Ottakaa pikaisesti yhteys XV/11/69:ään. ”Äiti” ”vakavasti” ”sairaana”. Siis tiedotus herra ja rouva Koivistolle, lomamatkalla jossakin Lapissa Wartburg-merkkisellä henkilöautolla, ottakaa pikaisesti yhteys XV/11/69:ään, ”äiti” ”vakavasti” ”sairaana”. Parhain terveisin Günther.

Read previous post:
Laskuvarjojournalistien joukot aloittavat vetäytymisen Kaakkois-Aasiasta

(BANGKOK) Runsaat kaksi viikkoa sitten Kaakkois-Aasian maat vallanneiden laskuvarjojournalistien joukot ovat aloittaneet vetäytymisen alueelta, kertoo joukkojen sodanjohto myöhään keskiviikkona antamassaan...

Close