Kategoriat
Ulkomaat

Irakin vaalien eloonjäämisprosentti nousemassa noin 60:een

(BAGDAD) Irakin sunnuntaisten parlamenttivaalien eloonjäämisprosentti on nousemassa ennakkoon arvioitua suuremmaksi. Vaaliviranomaiset ilmoittivat sunnuntai-iltana, että jopa 60, kenties 70 prosenttia äänioikeuttaan käyttäneistä on jäämässä eloon.
”Eloonjääminen vaihtelee tietenkin alueittain, mutta ovensuukyselyihin vastanneista noin kaksi kolmannesta oli tietojemme mukaan elossa ainakin varsin pian äänestämisensä jälkeen”, kertoi maan keskusvaalilautakunnan tiedottaja Omar Khaijam.
Heikoimmat eloonjäämisen mahdollisuudet ovat viranomaisten mukaan kurdien joukossa, joita ”on lahdattu kuin vierasta sikaa niinkuin tapana on ollut”, eräs virkailija mainitsi. Lisäksi muistutettiin, että monet äänestäjistä saattavat joutua vastarintaliikkeiden iskujen kohteeksi myöhemmin kotimatkallaan.
Yhdysvaltain johto on ollut myönteisistä uutisista mielissään. Puolustusministeri Donald Rumsfeld uskoi sunnuntaina vaalien avaavan uuden luvun maan historiassa.
”Tosin se luku on varmaankin täynnään verenvuodatusta, kidutusta, tuskaa ja kuolemaa, niinkuin maan tapana on ollut, mutta helvetti, siihenhän ovat jo tottuneet ja ainakin kuolevat demokratiassa”, Rumsfeld lausahti leikkisästi.
Rumsfeldin mukaan vaaleissa valitun 275-paikkaisen väliaikaisen parlamentin ensisijaisena tehtävänä tulee olemaan hengissä pysyttely.

3 vastausta aiheeseen “Irakin vaalien eloonjäämisprosentti nousemassa noin 60:een”

Ei ole ollenkaan tavatonta, että vaaleissa osa vaalikarjasta teurastetaan säälimättömästi. Esimerkiksi Irakissa tällaista käytäntöä voidaan pitään lähes maan tapana.
Jotenkin käytännöllistä, että P. Linkolan voimakkaasti ajama ja väestönkasvun kannalta perin tarpeellinen apuharvennus suoritetaan juuri vapaiden, yleisten ja yhtäläisten vaalien yhteydessä.
Myrkkyä!

Mun mummoni muni mun mammani, mun mammani muni mun. Kiitos mamma!

Read previous post:
Venla-gaala vaatinut ainakin 300 ihmisen hengen

SUURI JOUKKO EDELLEEN KADOKSISSA. KUOLLEIDEN MÄÄRÄ SAATTAA NOUSTA JOPA TUHANTEEN (ARS) Perjantaisen Venla-gaalan kuolonuhrien määrä kasvaa edelleen. Viranomaiset vahvistavat ainakin...

Close