Kategoriat
Ulkomaat

Allawi vakuuttaa: Irakin vaalit järjestetään

(BAGDAD AM MAIN) Irakin pääministeri Ijad Allawi vakuuttaa, että maassa voidaan jatkuvasta väkivallasta huolimatta järjestää vaalit tammikuun loppupuolella. Allawin mukaan vaalien laajuutta saatetaan kuitenkin joutua karsimaan siten, että äänestämään pääsee vain ns. turvallisiksi katsotuilla vyöhykkeillä, joilla väkivallan vaara ei ole ilmeinen.
”Tällä hetkellä turvallisia alueita ovat Bagdadin keskustan ns. vihreän alueen erään toimistorakennuksen kolmas kerros vessoja lukuunottamatta, Yhdysvaltain tukikohdan kanslistin huone klo 9-16, parittomina päivinä, ja pääministerin buduaari, jos sattuu olemaan tyhjillään”, Allawi kertoi tiedotustilaisuudessa.
Nykytilanteen perusteella äänioikeuttaan pääsisi käyttämään päivästä riippuen 3-11 ihmistä, mikä Irakin hallituksen mielestä täyttää demokraattisten vaalien tunnusmerkistön. Myös George W. Bush sekä Josif Stalin yhtyivät ajatukseen.
”Helvetisti paremmin kuin vaikkapa Ukrainan tai Yhdysvaltain viimeaikaiset pelleilyt”, vertasi Allawi.

Yksi vastaus aiheeseen “Allawi vakuuttaa: Irakin vaalit järjestetään”

Irakin uusi hallitus valmiina
(SWEET HOME ALABAMA) Huolimatta siitä, saadaanko ääntenlaskentaa tai ylipäänsä kansanäänestystä Irakissa koskaan järjestettyä, ovat USAn vaalitarkkailijat turvallisilla mielin. ”Olemme valinneet Irakille uuden hallituksen demokratiamme parhaita perinteitä noudattaen, julistaa kenraali Daffy D. Eisenpower Yhdysvaltain armeijan salaisesta tukikohdasta, joka sijaitsee Bagdadin suurimman McDonaldsin alla. ”Nämä vaalit ovat silkka muodollisuus, toki myönteinen sellainen, kauas loistava esimerkki demokratian rajoittamatttomasta voimasta. God bless America! Kaikki esikouluttamamme ministerit ovat reagoineet erittäin positiivisesti koulutukseen. Uskomme varmasti, että he tulevat olemaan uskollisia niille, joiden hyväksi ja parhaaksi he työskentelevät. Vaalimainokset ja liput on painettu valmiiksi englannin, arabian ja heprean kielillä. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ajoissa niin paljon, että ne voidaan levittää paikoilleen. Mikään ei toki estä levitttämättä niitä vasta vaalien jälkeen, olemme varautuneet jatkamaan niissä olevien amerikkalaisfirmojen tarjouskuponkien voimassaolo-aikaa parillakin kuukaudella. Ajatteles, Big Mac vain 40.000 rialia! Eipä ollut tämmöiseen mahdollisuutta Saddamin aikana, eipä”, Eisenpower hehkuttaa.
Olisiko Irakin uudella hallituksella myös jotakin sanottavaa asiaan? Eloisan näköisesti eteensä tuijottava Followi Ahmerika, tuleva kulttuuri- ja asehankintaministeri, voisitteko mitenkään kommentoida tulevaa hallitusohjelmaanne? ”En nyt millään ehdi”, vastaa Eisenpower.

Read previous post:
Sharon uhkaa kovilla toimilla Länsirannalla

"No oho. Se onkin ihan vitun uutta", kommentoi Palestiinan johto Israelin pääministeri Ariel Sharon uhkasi eilisiltana kovilla toimilla kaikkia, jotka...

Close