Kategoriat
Talous

Uusi lama jo ovella, ennustaa Kauppalehden autopalsta

(KRUUNUHAKA) Uusi lamakausi kolkuttelee jo Suomen ovilla, ennustaa Kauppalehden ajoneuvojen myyntipalstaan perustuva talousindeksi ÖKY. Kyseisellä palstalla on jo kahdesti viikon sisällä nähty myynnissä alle 25 000 euron arvoisia autoja, mikä ennakoi vahvaa laskusuhdannetta.
”Pahalta näyttää. Tästä on enää pieni askel siihen, että myyntiin alkaa tulla 1,3-litraista Corollaa ja seuraavaksi Ladojakin kaupataan kuvallisilla ilmoituksilla”, valittelee ekonomisti Mauno Isoraha (kok.)
Isoraha muistelee 1990-luvun alkupuolen suurlamaa, jolloin pahimmillaan Kauppalehti joutui palstoillaan välittämään polkupyöriä ja potkukelkkoja. ”Tavoite on toki se, ettei ÖKY-indeksi ikinä tippuisi alle kolmelitraisten Jaguarien, ja Porschen tuontimallien. Siitä tiedetään, että hyvin menee ja raha tekee työtä”, Isoraha jatkaa.

Read previous post:
Lehden joulukalenteri 16.12: Joulupukki konkurssiin

(KORVATUNTURI) Joulupukki, tuo valkoparta vanha ukki, saapuu lahjoineen Suomen koteihin tänä vuonna todennäköisesti viimeistä kertaa. Vuosikymmeniä jatkunut heikko taloudellinen menestys...

Close