Kategoriat
Talous

Lehden joulukalenteri 16.12: Joulupukki konkurssiin

(KORVATUNTURI) Joulupukki, tuo valkoparta vanha ukki, saapuu lahjoineen Suomen koteihin tänä vuonna todennäköisesti viimeistä kertaa. Vuosikymmeniä jatkunut heikko taloudellinen menestys nimittäin ajoi joulupukin yrityksen viimein torstaina konkurssiin, kertoivat Pohjois-Suomen läänin veroviranomaiset.
Viranomaisten mukaan pukilla on verorästejä sekä maksamattomia velkoja useiden miljoonien edestä. Lisäksi sadat pukin palveluksessa olevat tontut ovat joutuneet hakemaan jo vuosien ajan liksansa Palkkaturvan kautta.
”Ikäväähän tämä on, mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut. Joulupukin taloudenpito on ollut täysin kestämätöntä”, kommentoi veroviraston ylitarkastaja Seppo Tiernapoika.
Joulupukki itse on konkurssistaan vaitonainen. Korvatunturin pääkonttorista kuitenkin vakuutetaan, että vielä tämän jouluaaton toimitukset hoidetaaan entiseen tapaan. Lisäksi toimintaa pyritään jatkamaan ensi vuonna yrityssaneerauksen turvin.

”Paska liikeidea”

Lehden haastatteluun suostunut pukin entinen työntekijä Tonttu Toljanteri sanoo, ettei konkurssi tullut yllätyksenä. sen sijaan hän ihmettelee, ettei se toteutunut jo paljon aiemmin.
”Sitähän me yritimme Joulupukille sanoa, että tämä liikeidea on kyllä ihan vitun paska. Jos joka joulu vain jaetaan ympäriinsä helvetinmoinen kasa tavaraa ilmaiseksi, niin mistä hemmetistä ne tulot kertyvät? Eivät mistään. Mutta pukki ei uskonut. Aluksi ihmettelimme kyllä, että mistä ne rahat tulevat, mutta selvähän se oli, että lainapohjalla tässä edetään”, yksityisyrittäjäksi ryhtynyt Toljanteri muistelee.
Toljanteri muistuttaa, että vaikka Joulupukki onkin paljastunut heikoksi talousmieheksi, pyrki hän silti aina tekemään parhaansa. ”Burn out oli monesti miehellä lähellä, kun yömyöhään piti turisteja viihdyttää ja aattona sitten tehdä ympäripyöreää päivää.”
”Luulen, että pukille nousi oma menestys hattuun. Kun fanipostia tulvii ovista ja ikkunoista, voi todellisuudentaju hämärtyä. Pukki yritti olla kaikille liikaa mieliksi”, analysoi Toljanteri.

Read previous post:
Keskiviikon sähkeissä varoituksia

Hoitovirhe tuli kalliiksi - Hoitovirhe kävi kalliiksi 27-vuotiaalle mänttäläiselle Akille. "Baarissa oltiin ja jäi joku horo käteen. Pamautin sen paksuksi...

Close